:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Плащане на глобите към КАТ по интернет

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Плащане на глобите към КАТ по интернет

Мнениеот bobya » Сря 14 ное 2007 17:45

Извинете ако се повтаря с някоя друга тема, но понеже от търсачката не можах да изкопам инфо, та реших да пиша и аз :)

Значи от скоро съм в клуба на Пасат и трябва да кажа че съм много доволен от машинката, но сега по същество.

Понеже онзи ден ми лепнаха един акт за това че не съм си носил книжката и сега ми се ще да си го платя без да се разхождам до КАТ. От ровенето ми в нета разбрах че има възможност да се плащат глобите онлайн, лошото е че никъде няма подробна информация как точно става това.

Това което аз знам до момента ще ви го споделя а вие кажете моля ако знаете още нещо или ако аз нещо не съм разбрал.

Значи според инфото има банкова сметка по която могат да се преведат парите, другия начин е чрез регистрация в epay.bg. Понеже имам такава регистрация се интересувах повече от него. На сайта на НАП има код по който се пращат тези пари мисля че беше 110500 и от epay.bg се прави превод към бюджета пише се този код, добавя се номера на документа и парите заминават. проблема в случая е че никъде не мога да проверя имам ли изобщо глоба и дали като ги пратя тия пари ще бъде платена. От НАП никой не иска да ми отговори на мейла.
Другия начин е чрез регистрация в сайта на НАП, от там си попълваш пак всичките данни изброени по-горе и ти се разпечатва една вносна бележка с която отиваш в банката и си плащаш

Та значи основния ми проблем тук е че никъде не мога да си проверя колко ми е глобата и дали това е достатъчния и правилен начин за плащане, затова моля някой който се е сблъсквал с този проблем да хвърли малко светлина по въпроса. Благодаря предварително

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 14 ное 2007 17:52

Мисля, че още няма такава заработка онлайн администрация за кат :(

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Сря 14 ное 2007 22:23

То за имането има , даже има статии по въпроса из медиите, още от края на миналата година, а изявлението е че до края на тази ще заработи и система в която ще можеш да си гледаш задълженията онлайн, ама на мен метода за плащане не ми е ясен съвсем, и как да потвърдя че съм платил наистина. Затова питам тука от момчетата дали някой не е имал опит с това.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 15 ное 2007 10:28

Дори и да си платиш онлайн, как ще си вземеш талона? Или не са ти го взели? Ако не са ти го взели, не им плащай нищо на гнидите!

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Чет 15 ное 2007 11:19

Ами те бяха така добри да ми напишат такава глоба че да не ми вземат талона, бяха готини КАТ-аджии, така че нямам причина да не я платя, все пак ми направиха услуга.
Трябваше да ми напишат акт за неправилно изпреварване и да ми вземат точки но те ми написаха само акт че съм си забравил книжката, за който не се вземат точки а само се плаща 10 лв така че аз съм доволен :)

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Чет 15 ное 2007 11:23

След като знаеш колко ти е глобата, какъв е проблема :roll:
Вече си разучил как се плаща, така че действай, щом имаш желание :wink:

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Чет 15 ное 2007 11:43

е аз поразучих, ама това е че като не съм го правил не съм сигурен дали съм прав, пък и все още никъде на можеш да провериш имаш ли нямаш ли глоби, и дали си платил или не, та затова питам ако някой вече е пробвал да сподели, аз иначе ги пратих парите, и да съм объркал ще ги преживея 10 лв :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 15 ное 2007 11:58

отиваш в СИ банк и казваш че искаш да платиш глоба на КАТ, пишат ти вносна бележка, като в основание за внасяне се записва номера на акта/фиша

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Чет 15 ное 2007 12:02

Мерси, предполагам тогава че и в epay.bg като си пусна вносна бележка ще е същото :) сега съм по-спокоен ;)

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Чет 15 ное 2007 12:09

bobya написа:Мерси, предполагам тогава че и в epay.bg като си пусна вносна бележка ще е същото :) сега съм по-спокоен ;)

Дали ще пуснеш вносна бележка през epay или от клон на банка е едно и също :)
Аз лично не съм плащал глоба към КАТ по този начин, но познавам хора, които са го правили и ... парите стигат където трябва, така че не се притеснявай :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 ное 2007 13:56

плащай по банка тогава и си пази вносната бележка

Потребителски аватар
bobya
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobya » Чет 15 ное 2007 14:02

е относно вносната бележка не се притеснявам, в epay.bg също се пазят и могат да се разпечатват :) и са валидни документи с номера на транзакции и т.н. :)

Благодаря на всички за отговорите, пуснах го записа по нета, сега ще видим кво ще се получи :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”