:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Голям Проблем с КАТ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 23 ное 2007 16:31

Хм, явно най-добре е да отказваш да подпишеш акта *винаги*, и разбира се да не си даваш талона (под предлог че си го забравил в къщи).
В най-лошия, но малко вероятен случай ще намерят свидетел и в крайна сметка ще си платиш акта.
А в останалите случаи или нищо няма да ти напишат, или ще ти напишат акт, който поради факта че не са ти взели талона може да не плащаш изобщо, а да чакаш давността му.
И да те глобят за неносене на документи - санкцията е малка.

Правилни ли са тези мисли колеги? :-)

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Пет 23 ное 2007 19:59

Ами аз чакам такъв акт за неносене на документи и ще ви кажа колко струва. Колега ако меже да напишеш имената на тия ченгета и от кое районно са, щом вече имаш копие на акта :wink:

Потребителски аватар
Kimi_Raikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kimi_Raikonen » Пет 23 ное 2007 20:08

psstv18rp написа:...
В най-лошия, но малко вероятен случай ще намерят свидетел и в крайна сметка ще си платиш акта.
...

:D И какво им пречи да спрат следващата кола и оня от кеф че няма да излиза от пари- ще подпише с кеф че отказваш получаването.

по- лесното решение, разбира се е да се спира на знак СТОП, защото понякога рискуваш да те хванат и да не си се озъртал достатъчно. :D

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Нед 25 ное 2007 9:40

Аз пък попаднах на някви ... абе весели куки, или бяха в много весело настроение, или не им се занимаваше, ама ме пуснаха :)
Изрязах се на един светофар на жълто, а на всичкото отгоре бях без всякакви светлини, че се бях ядосал и изобщо ги бях забравил - и ме пребараха. Ама бях с мърлявия пасатор на баща ми, и едни скъсани дънки и бояджийското яке - погледаха ми книжката, четоха ми конско, накрая ми я връчиха обратно и по живо, по здраво :)

Сега по темата: Юридически, всеки свидетел има еднаква тежест, стига да е подписал на място акта. Дали е полицай или счетоводител - няма значение. А прибирането на акта и талона е незаконно.

А катаджиите подбират за свидетели всякви мушмули. Преди два месеца ми гепиха всички документи. Като ходих в КАТ да си вадя нова книжка, дежурният написа акт и хвана няква случайно минаваща негова колежка - цивилна - да разпише като свидетел :shock

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 26 ное 2007 9:32

Това, че свидетелските показания на 2-рия катажия тежат, колкото на цивилен - не съм сигурен, че е така, но и да е, лесно може да се обори в съда :roll: (сещате се защо) и акта става невалиден... :wink:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 26 ное 2007 13:01

"И какво им пречи да спрат следващата кола и оня от кеф че няма да излиза от пари- ще подпише с кеф че отказваш получаването. "

И кой ще е този дето ще се съгласи? Аз лично никога не бих им помогнал да прецакат някого. Силно се съмнявам че лесно ще намерят някой да се разпише. Всеки ще им покаже среден пръст, още повече че задължително ще напомниш на потенциалния свидетел че трябва да ходи после и до съда за делото. :-) А ако случайно намерят някой балък - е, голям праз - ще си платиш акта. :-)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”