Мнениеот Danny boy » Съб 12 яну 2008 14:08
Аз го правя по следния начин и съм доволен.Може да не е правилно но нямам проблеми после,който ще да вярва:
Така след като съм отвил двата болта на шенкела дето го държат за долната амортисионна стойка и съм си сменил там каре ли ,маншон ли ,полуоска ли съм свалял за да ми е по-лесно и за повече място без значение кво е ,а и евентулно ако съм разкачил и шарнира н а носоча дето влиза отдолу на шенкела.
Първо сверявам колко се подава шарнира от носача след като е монтиран отгоре/сравнявам го по разстояние с този на срещуположното колело със шублер с дълбокомер,сверявам го и го стягам.Вече имаме равни бази.Сега идва ред на болтовете на долната амортисьорна стойка.Тука трябват двама човека.След като съм сложил болтовете да минат през шенкела и долната амортисьорна стойка единият човек хваща диска на колелото дърпа го надолу и навътре до крайни положения а другия затяга.Това се повтаря и за другото срещуположно колело.Теоритично страничните ъгли трябва да са близки...Трябва обаче болтовете да са с еднакво сечение горните срещуположни и долните такива. На практика 100% има някакво отклонение но според мен не е много.Тази процедура съм я правил 3пъти първо когато сменях лагерите на предните колела,второ когато сменях каре,и когато сменях скъсан маншон.И трите пъти не съм имал проблеми с колата след това като пусна волана колата не тегли.Гуми като гледам за 3 год не ми е изяла.Преди това ми беше правен реглаж на оптичен стенд и колата теглеше надясно е.... как да го е.. да ида пак на стенд.