Моля за съвет. Нов VW Passat или нов Ford Mondeo

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 08 яну 2008 8:23

BTW, само да вметна, че в момента порше БГ има на склад петнадесетина А4-ки, не от новите, с С лайн и мноооо екстри за 54000лв. Е от това по-добра оферта няма, дори аз се замислих за ново Ауди, но сега имам други неща на преден план.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 08 яну 2008 8:33

mladvampirTDI написа:BTW, само да вметна, че в момента порше БГ има на склад петнадесетина А4-ки, не от новите, с С лайн и мноооо екстри за 54000лв. Е от това по-добра оферта няма, дори аз се замислих за ново Ауди, но сега имам други неща на преден план.

Ей на това му викам оферта ... примоция и т.н. :)

bilboto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Моля за съвет. Нов VW Passat или нов Ford Mondeo

Мнениеот bilboto » Вто 08 яну 2008 9:27

Моля модераторът на форума да заключи темата, защото мисля, че се изчерпа.

Още веднъж искам да благодаря на всички, които изказаха мнения.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моля за съвет. Нов VW Passat или нов Ford Mondeo

Мнениеот shenko » Вто 08 яну 2008 9:56

bilboto написа:Моля модераторът на форума да заключи темата, защото мисля, че се изчерпа.

Още веднъж искам да благодаря на всички, които изказаха мнения.

Да беше казал поне на къде клони везната :)

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 08 яну 2008 23:37

Според мен .... се насочи колегат акъм ПАСАТОРА ! :)
Ако ще взима мондео поне публично да го линчуваме тука! :)

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Нед 13 яну 2008 14:59

след толкова услия май го убедихме да не взима Мондеото :D

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 13 яну 2008 16:03

:D като имаш парички си купи BMW да разбереш че имаш автомобил!!!

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 13 яну 2008 16:38

vw_Krasi_vw написа::D като имаш парички си купи BMW да разбереш че имаш автомобил!!!

Верно е това, но за кола на старо трудно се дават над 15 000 лв.

Карал съм Мондео 2.0 TDCI 150 к.с. 400 Nm -> уникален двигател.
Супер икономичен и супер мощен. Ако взимаш гледай да е с повечкото екстри.

Пасат не съм карал засега.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 13 яну 2008 18:40

веселин написа:Новото Мондео излезе напред в тестовете на Авто Билд , а по приницип те са малко пристрастени към VW , обезценяването те бърка само ако си решил да я сменяш след 4 години , но тогава връщаш това Мондео и доплащаш за новото :wink: Сервизите на Мото Пфое са по-добри , впечатление лично мое получено от качеството и бързината при обслужване на служебните автомобили!Успех!

Колега да ме извиняваш ама карам чисто нов форд и нов сеат.....
Кой е тоя сервиз на мотопфое дето е по добър ....малеееее каква глупост само.Да ти кажа всеки порутен гараж е по добър от мото пфое...ако почна да ти разправям ще заключат темата и нема да повярваш за какви идиотщини става въпрос....има да ти разправям вицове с часове за сервизите на мотопфое....само да ти кажа че имахме около 60 служебни форда....останаха само 3 ..ти си прави сметка защо.По големи идиоти не съм срещал никъде .....Аз съм отказал поне 5 души да не се набутат с мото пфое заради сервизите им което е неизбежно ако имаш нов форд......просто забрави....Визирам кражба на части от гаранционни коли(нашите)незатягане болтовете на скоростната кутия след ремонт на скоростната кутия и след 10 км. падат скоростите на сотаджийска кола при движение с над 100 км. и съответно удар в мантинелата и колата помляна.....един час по късно от сервиза казват че шофиора си развил сам болтовете и затова му паднала кутията,вкарваме фокус на 35 000 км. за смяна на съединител че пребуксува а колата излиза с нов турбокомпресор (сменен незнайно защо) и с буксуващ съединител....и фактура за новото турбо и труд :shock Оставяме ударена фиеста в двора на мото пфое който има денонощна физическа охрана и след огледа на застраховател колата започва да се прави в сервиза на мотопфое и се оказва че колата и липсват карета външни,вътрешни ,водна помпа,стойката за климатика,фаровете,безброй копчета по интериора и още куп неща изчезнали от сервиза на мото пфое...съответно мотопфое казват че трябва да си купим нови...предпочетохме да продадем колата за 1000 лв. леко ударен и тотално разграбен .......и още безброй подобни.....Всички подобни неща са изказани писмено в мотопфое и до ден днешен няма отговор....С уважение никога мотопфое повече до края на живота ми....

п.с Такива театри се разиграват в мотопфое Пловдив ....познавам се лично с всички приемчици и наглоста им няма граници......
Докъто съм на бял свят ще разправям за мотопфое Пловдив......легенди....ако искате заключете темата ама немога да се примеря с тъпоумието им и наглоста

Последна промяна от Ronin на Нед 13 яну 2008 18:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 13 яну 2008 18:47

:D всички кадърни момчета ( майстори) работят за себе си а не в някой сервиз дето само смучат на хората паричките :D

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 13 яну 2008 18:47

Ronin написа:С уважение никога мотопфое повече до края на живота ми
може би отзивитне са за сервизите в различни градове? :?

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 13 яну 2008 19:27

kacho написа:след толкова услия май го убедихме да не взима Мондеото :D

Отсега мога да кажа на колегата какво го чака ако вземе мондео

1. След 6 месеца се появява тропане и скърцане по купето....има едни малки щангички ябълковидни сглобки ,смяната с нови частично помага ама си ги плащаш
2.След една година АБС си заминава....споко мотопфое имат контейнери пълни с абс-то сменят ти го ако си по нахален евентуално безплатно инъче те пробват да си го платиш
3. Тропане след около 3 месеца от задната част....Оказва се че се е износела пластмасовата втулка на бравата на задния капак ....споко приемчика го решава с навиване на черно тиксо теса...... :shock
На въпрос....след второто затваряне тесата се реже от така наречения нож на бравата на капака ---отговора е ЩЕ МУ НАВИЕТЕ НОВО
4.В зависимост от това как го караш....при нас на 25-40 000 км.макс смяна на съединител...плащаш си го (мотопфое те задължават да смениш всичко,претисквател,огледалото) инъче сервиза не дава гаранция......ти си педплащаш и ти казват нямаме доставка ....след 45 дни ще дойде....
5. Максимум година и половина заминава помпата на инжекциона...сценария е като т.4 с чакането......
След скандали и разправии могат евентуално да свалят помпа от кола на витрината и да ти го монтират а доставената част да иде на витрината

Спирам дотука.......не ми се хаби повече време за тях инъче като двигатели 1.9 турбо дизелите са наистина много добри(докъто са у ред) между втората и третата година почти не остана неотварян двигател

Тези 60 автомобила попълнихме с тойота,опел,хюндай,киа,шкода и никъде не сме получили ТАКОВА НЕКОРЕКНО ОТНОШЕНИЕ КАКТО ОТ МОТОПФОЕ.....

п.с В мотопфое ме познавате кой съм....дано да го прочетете че да се сетите пак.....идиоти...

Последна промяна от Ronin на Нед 13 яну 2008 19:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 13 яну 2008 19:38

верно е за мото пфое, много са зле:)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 13 яну 2008 20:24

zaro написа:верно е за мото пфое, много са зле:)
земи си Форд да не си горд :wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 13 яну 2008 20:39

Мото пфое продават и волво и Рейдц ровер и Ягуар. Найстина много жалко защото са пълни смотаняци и глупаци.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”