Моята тъжна история за готините фарове.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 12 юни 2006 18:17

Dosy написа:не спечелих нищо,но съвеста ми е чиста...
винаги има варианти-трябва просто желание

:kef:

Тук съм съгласен 100%. Понякога не печелиш от сделката, а от ефекта от нея - доволният клиент е най-добрата реклама. Също съм имал случаи, когато вътрешно съм полудявал от претенциите на клиенти - имаше един пич който дойде при мен да му направя UTP кабел 4-5 метра, струва примерно 1 лв и ме кара пет пъти да му го преправям. Аз изпълнявам без да мрънкам, усмихвам се, а отвътре съм готов да го разкъсам :) Важното е, че пича остана доволен от добре похарченият лев :) След няколко седмици ми се обади да си поръча техника за офиса - този път без претенции, просто ми каза, че вече е наясно, че сме в час :) Тази случка беше преди 4-5 години. От тогава този ми клиент, който за малко да изгубя, ако не се бях държал както трябва, вече си е накупил за няколко десетки хиляди лева стока от нас и да е жив и здрав, продължава да развива бизнеса си, а покрай него и нашият :)

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Immortal » Пон 12 юни 2006 18:27

GTV написа: Въпросните фарове са продадени на клиента на 18.05.06 с уговорката ,че са турски,изплозват се само с H7 55W лампи и ако дадат дефект ще бъдат заменени с нов комплект.Фаровете са много чувствителни и препоръчахме на клиента марката Осрам,с които сме убедени че фаровете не дават дават забележки.Преди пет дни клиентът ни потърси и разказа ,че фаровете са дали дефект(и двата са с повредени рефлектори)каза,че е поставил скъпи и силни крушки Хела,а ние отзивчиво му казахме ,че ще му пратим нов комплект!БЕЗ ПАРИ естесвено!Той отказа.

Защо след като е предупреден клиента,след това на своя глава си поставя съвсеееем други крушки и олелееее.........

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 12 юни 2006 18:34

musura написа:
Dosy написа:не спечелих нищо,но съвеста ми е чиста...

:kef:

Тук съм съгласен 100%. Понякога не печелиш от сделката, а от ефекта от нея - доволният клиент е най-добрата реклама. Също съм имал случаи, когато вътрешно съм полудявал от претенциите на клиенти - имаше един пич който дойде при мен да му направя UTP кабел 4-5 метра, струва примерно 1 лв и ме кара пет пъти да му го преправям. Аз изпълнявам без да мрънкам, усмихвам се, а отвътре съм готов да го разкъсам :) Важното е, че пича остана доволен от добре похарченият лев :) След няколко седмици ми се обади да си поръча техника за офиса - този път без претенции, просто ми каза, че вече е наясно, че сме в час :) Тази случка беше преди 4-5 години. От тогава този ми клиент, който за малко да изгубя, ако не се бях държал както трябва, вече си е накупил за няколко десетки хиляди лева стока от нас и да е жив и здрав, продължава да развива бизнеса си, а покрай него и нашият :)
точно ето за това говоря и говоря аз брато -че доволния клиент(дори и във дадената ситуация и той да има вина) винаги може а ти донесе дивиденти след това -иначе просто губиш от цялата работа :wink:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 12 юни 2006 18:38

Тук по-нагоре, колега не съвсем точно беше цитирал реакцията на доволен/недоволен клиент. Статистическо изследване в няколко европейски държави е показало, че правилото съотношение е: "Доволният клиент казва на 4, недоволният - на 8.

musura, не винаги проблемът на клиента е в парите. Тези 4-5 m кабел са му били просто... НЕОБХОДИМИ на човека. И 10 лв да му беше казал, сигурен съм, че пак щеше да ги купи. Клиентските потребности трябва да се изучават. Добрият търговец трябва да умее да разбира, анализира и прогнозира изискванията на клиентите. По този начин ще бъде винаги едни гърди пред тях. И не само пред тях, а и пред конкуренцията. Другото е да се оставиш по течението... там където е масата.

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Пон 12 юни 2006 19:10

Това че фаровете светят нагоре и искат реглаж мисля че е нещо нормално. Аз съм с ФК Аутомотив с ангелски очи за (да не казвам колко пари) и пак си светеха нагоре като ги сложих но вече са ОК и да светят адски силно. Иначе пише да се карат с Н1 само и съм много доволен след настройките...

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Пон 12 юни 2006 23:48

Здравейте,
Крушките, които ползвах са следните:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=241326#241326

Продавам ги защото нямам нужда от тях.

Смея да не се съглася с твърдението на GTV, че специално ми е казал да използвам Osram. Предупреди ме да използвам 55W крушки, защото фаровете не били пригодени за повече.

Вече няколко пъти оправдавам твърдения с невярно съдържание на GTV.

Няма да си кривя душата и да твърдя, че отношението на GTV (или Георги Вачков) е лошо. Напротив - през повечето време беше любезен.
Факт.

Нещата загрубяваха винаги, когато ставаше дума за връщане на пари или за свалянето на линка от сайта.

Не мислете, че съм писал темата тук, за да клеветя или да си отмъстя на някого.

Напротив, въпреки квалификациите за твърденията ми, аз не съм обиждал никого.

Исках да разкажа, защото ако сега знаех това, което знам, аз нямаше да пазарувам от съответния магазин.

Крайната сметка е следната - аз съм назад със 130 + 8 + 56 (крушки) + не знам колко за монтажа - беше част от комплексна услуга = къв 200 кинта + адски много нерви.

Току що (б.а. сега е вече вторник) си прегледах сметката, която дадох на GTV, няма никакви постъпления от негово име.

Да, в началото отношението беше много добро. Но при създалите се обстоятелсва нещата загрубяха.
Моето скромно мнение, че този човек е НЕКОРЕКТЕН.

Бих се радвал на юридическа помощ - не знам дали ще съдя някого. Но бих искал да знам какви са ми правата.

Ако някой ми помогне поне с теорията, бих могъл да се захвана с дело или нещо друго.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Пон 12 юни 2006 23:56

И едно не мога да разбера - нещо, което много ме изнерви:
Единия пристигнал фар е счупен - ок, моя грешка. Но 100% процента е останало достатъчно да се види, че рефлекторът е ЯКО стопен.

Няма логика този фар вече да се използва. Нужен е само за доказателство, че той (фарът, стоката) е повреден. Такова (доказателство) има.

Последна промяна от raz0r на Вто 13 юни 2006 0:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Пон 12 юни 2006 23:58

Утре ще пусна номера на пратката - на работа пазя още издадената бележка.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Вто 13 юни 2006 0:06

GTV написа:...Фаровете са много чувствителни ...

Толкова чувствителни, че забелязват разликата между Osram 55W и Hella 55W ?!

GTV написа:...други продукти,но тук ,той обяви,че сме нагли,защото бил дал 130 лв ...

Това, просто не е вярно.

GTV написа:ПОСЛЕДВАХА ОБИДНИ ИЗКАЗВАНИЯ В МНОГО ФОРУМИ!НИЕ ЖЕЛАЕМ ИЗВИНЕНИЕ ОТ КЛИЕНТА ,ЗАЩОТО ПОВЕДЕНИЕТО МУ ПРОТИВОРЕчИ НА ВСЯКАКВИ ДОБРИ НРАВИ!

Моите твърдения бяха наречени "простотии". Бяха изказани доста твърдения с невярно съдържание. Не си получих парите (дори обещаните 40 лева).
И АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ?! И "МОЕТО ПОВЕДЕНИЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ВСЯКАКВИ ДОБРИ НРАВИ" ?!
Нямам думи.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 13 юни 2006 4:31

Ето такива хора се толерират в нашия форум:
Dosy написа: тия фарове въобще не стават...
аз също продадох един такъв комплект на човек от форума,Ваското му ги монтира с много усилия,защото нещо им липсваше,та прехвърли от старите,с нормални крушки-според предписанието и на същия или следващия ден се стопиха...
не съм се циганил въобще-отидох и с парите купих комплект тайвански-ДЕПО,за тях знам,че са качествени-не спечелих нищо,но съвеста ми е чиста...

Да му се незнае тоя Dosy къв е заухав, че така да се прецака! :dummy: И понеже сички тука също сме си тъпички и неаме акъл за 20 стинки, та си пазаруваме от него... Ама ко да се прай mhihi .

GTV ли си, F1 ли си, направо ти се чудя как имаш наглостта още да пишеш тука?

Пробва да се правиш на доволен клиент F1- не стана! (СМЕХ, СМЕХ, СМЕХ!!!) После - какво - крушките били силни... Да ама не! И сега кво? Извинение искаш! ХАХАХАХАХАХАХА
Друго нещо? Ако нещо друго искаш - сега е момента да кажеш! Форумът е голям - може да се намери някой да ти помогне! :lol

И ако имаше поне малко достойнство щеше да спазиш думата си, която си дал пред над 3000 човека видели темата :shock

GTV написа:сумата ще му бъде преведена в понеделник.Моля,имайте в предвид,че често в яда си,говорим доста простотии

raz0r написа:Току що (б.а. сега е вече вторник) си прегледах сметката, която дадох на GTV, няма никакви постъпления от негово име.

NO COMMENT!

П.П. Що не идеш във форума на ем-дефект да си се надлъгвате там? :да: Скоро ще имаш доста свободно време!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 13 юни 2006 7:14

темата беше повече от изчерпателна.
Аз лично за мен прецених кой прав кой крив.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=241380

:lock:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 юни 2006 8:53

Получих на ЛС
raz0r написа:здрасти,
един приятел провери едни неща и се оказа, че моя фаро-продавач не се е оплакал за фаровете - т.е. били са здрави.

спрял си е и сайта и сигурно ще прави нова фирма с ново име.

аз смятам, че е полезно, та ако отключиш темата може да го допиша.

Отключих темата, евентуално ако някой трябва да опровергава факта.
Или raz0r влезне сам и потвърди...

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 15 юни 2006 9:28

ХАХАХ бате няма такъв смешник
ако му беше върнал парите от фаровете щеше да е 130 лева - печалбата си демек към 70-80 лева отзад.
Регистрация на фирма плюс пререгистриране на друг домейн едва ли е по-малко, а да не говорим за изгубеното време,
Дали ще си смени и телефоните?

много тъп човек, ако това е истина

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 юни 2006 10:51

dude написа:.....

Моля въздържайте се от коментари.. има вече достатъчно..
чакам участниците в сделката да кажат каквото има да се каже...

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 15 юни 2006 12:11

raz0r написа:.....
един приятел провери едни неща и се оказа, че моя фаро-продавач не се е оплакал за фаровете - т.е. били са здрави.
..............

Това съмнение и мен ме глождеше през цялото време....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”