Каква е максималната скорост?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Каква е максималната скорост, която сте достигали с вашите си VW-та?

Анкетата завърши на Съб 31 юли 2004 15:14

до 100 км/ч
0
Няма гласове
100-120
2
3%
120-140
2
3%
140-160
11
19%
160-180
18
31%
180-200
20
34%
над 200 км/ч
6
10%

Общо гласове: 59
Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Чет 26 авг 2004 23:51

zmej написа:
Deqn написа:bezopasnata skorost za kola na 10-15 godini e maksimum 120.

Е ти уби коня с това изказване, както каза някой преди, с лопатата... А за по-сигурно с 50, а?

Честно да ти кажа, не исках да ти отговарям, щото знам ей сега какво се почва... И затова ей те този пост ми е последен по темата...

Точно за колите от онова време (87-95, че и преди това), ти гарантирам, че произволен добре поддържан екземпляр е доста по-сигурен от доста чисто нови кошници... Ама тогава колите се правеха да са 'вечни', а не като сега - мах. 7-8-10 години...

Ти ако предпочиташ да караш бавно, аз предпочитам да инвестирам в сигурността на колата си, за да съм спокоен във всяка ситуация... Въпрос на гледна точка... край от мен...

каза ли му го ;-)
и аз сам на същия принцип карам кола на 15 години и си пръскам сички пари по нея но поне и вярвам и сам сигурен в нея ( ако мога така да се .... ) ;-)
:roll:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 27 авг 2004 14:50

абе на 12 години лявата врата на колата за него трябва да е заключена и с 220 V на нея, ти говориш за 50 км./ч
най-много да му дам една помпа и да надуе гумите

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 27 авг 2004 16:19

аз ясно си спомням че точно на 12 баща ми ме качи да карам за първи път -на полигона Панчарево и ясно си спомням че се дърпах много и той почти с бой Smackbum ме накара. е хак да му е сега, вече пък не слизам Drive

Последна промяна от Varbona на Пон 30 авг 2004 8:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 27 авг 2004 21:44

Pichaga написа:абе на 12 години лявата врата на колата за него трябва да е заключена и с 220 V на нея, ти говориш за 50 км./ч
най-много да му дам една помпа и да надуе гумите

Абе виж сега аз бих си качил 12 годишното дете да кара (ако имах такова), но това определено няма да е по улица било тя и най-неизползваната в най-забутаното село. Намирам един полигон, качвам се отдясно, държа ръчната и го уча бавно и полека

MBP

Мнениеот MBP » Съб 28 авг 2004 14:53

Деяне, прав си! Кола на 12-14 години не е много редно да се кара с над 120-130 км/ч. Все пак и нашите народни коли се развалят понякога, колкото и здрави да са.

"...Е ти уби коня с това изказване, както каза някой преди, с лопатата... А за по-сигурно с 50, а? ...
Ти ако предпочиташ да караш бавно, аз предпочитам да инвестирам в сигурността на колата си, за да съм спокоен във всяка ситуация... Въпрос на гледна точка... край от мен... "
..."каза ли му го
и аз сам на същия принцип карам кола на 15 години и си пръскам сички пари по нея но поне и вярвам и сам сигурен в нея ( ако мога така да се .... ) "...

Абе хора, вие май не искате да разберете... никой не ви кара да карате с 50. Просто си карайте и със 120, но не и със 150-160 (освен на магистралата)!!!! Все пак наистина вече са стари колите... колкото и да наливаш пари в нея, никога не знаеш какво може да стане.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

honda

Мнениеот nix » Пет 03 сеп 2004 10:26

Пак аз. С Голфа ви казах вече че вдигах 155 ама с дизел ...това само за проба и адреналин. Естествено че е неразумно да се кара с такива скорости. Пък и си мъча дизелчето така.
Ето пак мое постижение преди само месец с хондата на един приятел.
леко нанадолнище по магистрала тракия при Ихтиман

Изображение

Honda Civic 1.3 16V 75 к.с.

Оставям на него да си постне снимката във форума на Хонда :))

Anonymous

Мнениеот Anonymous » Пет 03 сеп 2004 15:22

MBP написа:Деяне, прав си! Кола на 12-14 години не е много редно да се кара с над 120-130 км/ч. Все пак и нашите народни коли се развалят понякога, колкото и здрави да са.

"...Е ти уби коня с това изказване, както каза някой преди, с лопатата... А за по-сигурно с 50, а? ...
Ти ако предпочиташ да караш бавно, аз предпочитам да инвестирам в сигурността на колата си, за да съм спокоен във всяка ситуация... Въпрос на гледна точка... край от мен... "
..."каза ли му го
и аз сам на същия принцип карам кола на 15 години и си пръскам сички пари по нея но поне и вярвам и сам сигурен в нея ( ако мога така да се .... ) "...

Абе хора, вие май не искате да разберете... никой не ви кара да карате с 50. Просто си карайте и със 120, но не и със 150-160 (освен на магистралата)!!!! Все пак наистина вече са стари колите... колкото и да наливаш пари в нея, никога не знаеш какво може да стане.

Ти мирувай и си събирай левчета с палката и може да си купиш по-нова някой ден :twisted:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Нед 05 сеп 2004 19:31

Какво ще кажете за това:

Изображение

160км/ч с Поло с 5 човека, 4 скорости, 84-та година :)). Всичко е сменено по окачването, затова съм си позволил такава скорост.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 05 сеп 2004 19:42

вчера ходих малко по села и паланки и на излизане от софия след караулката по тракия нямаше движение и мене ми порасна чепика-викам дай да видиме сега...
вътре бяхма 4 човека в пасатора и изнанагорното залепи 200 ако го бях поизстискал още-имаше мегдан ама жената се разпищя че сме си хвърляли парите през хаспуха и какъв съм бил простак...
а и движението се понатовари и реших да не създавам ситуации.
та засега топ спиид на пасатора-200 кръгло!
е па не е лошо... :lol:

Потребителски аватар
ivoturboto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivoturboto » Пон 06 сеп 2004 8:33

az vdignah250km sas g60 :shock: mejdu Varna iAksakovo

Sisq0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sisq0 » Вто 07 сеп 2004 0:10

Скоро се наложи да ги закова на 150 :( Горката ми Голфара (1.6Д) хич не беше доволна ама нямаше как .. изпреварвах един камион със 130 на "летището" (магистралата Шумен - Варна).. усилил съм си Спитфайър (от новия албум на Продиджи - който го е слушал знае за какво говорим :P ) а отзад изведнъж се появи една министерска баварка (седмица - онея с Eagle Eyes фаровете) и ме подпира лошо - светка ли светка (слез ме бутни бе, какво ми светкаш.. не можем по бърже :evil: ) .. та нямаше на къде! Назорих я.. а и както е автоматик.. педала до пода - издърпва за няколко секунди (не знам точно как - предавка ли смъква що ли, не съм запознат, ама изръмжава на кръв и те издърпва напред - усещането е приятно ама не е особено полезно за 'фтомобила :) ) и така... иначе 120 по магистрала.. повече не. Насъстезавал съм се на младини с мотора...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 07 сеп 2004 8:53

това е кикдауна на автоматика, смъква една предавка надолу и се изстрелва, като сриташ здраво и рязко педала

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 07 сеп 2004 9:15

Доколкото знам този на Бмв преценява дали няма да ти е по-добро ускорението ако свали 2 предавки и после смъква

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 07 сеп 2004 9:27

Pichaga написа:това е кикдауна на автоматика, смъква една предавка надолу и се изстрелва, като сриташ здраво и рязко педала
Само, дето тази кутия при 120 е на 4 та (от 4 скорости) и просто няма на къде да смъкне, все пак е 1.6 Д.

Sisq0, ускорява ли този Голф, имам впредвид особенно в такива случаи, като този с изпреварването? Чист дизел и то автоматик, не знаех, че има такава комбинация. Да не се засегнеш, но си мисля, че при извънградско изпреварване, особенно при скорости над 90 км/ч е истински кошмар. Имам впредвид, че ти трябва много време (място).

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”