Термостат - къде се намира и как се сменя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Термостат - къде се намира и как се сменя.
Имам проблем с парното и темп. на охл. те4ност. Т.Е ДВ не загрява. Термостата като отвори после незатваря. Карам колата( ПОЛО 1,4) с темп. м/ду 70-90'. Вече два термостата сменям, все маркови. Вече си мисля, че проблема е другаде. даите съвет.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Имам Поло 10.200 г 1.4 16в двигател.Смених през октомври термостата, но колата ми все още не може да качва нормално температура.Ако карам градско по-продължително качва малко над 70*.А извън града си е направо студена все едно моторът не работи.За студените дни с минусови температури пък да не ви казвам.Някой имал ли е сходен проблем?Благодаря предварително!
Имам Поло 10.200 г 1.4 16в двигател.Смених през октомври термостата, но колата ми все още не може да качва нормално температура.Ако карам градско по-продължително качва малко над 70*.А извън града си е направо студена все едно моторът не работи.За студените дни с минусови температури пък да не ви казвам.Някой имал ли е сходен проблем?Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:04, променено общо 1 път.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Пичове, аз не мога да кажа конкретно какъв ви е проблема по колите, но трябва да имате предвид, че е доста срещано явление да попаднеш на некачествен или фалшив термостат. Доста колеги с термостати BEHR например пропищяха че са ментета. Така че kplane, може спокойно да си попаднал на фалше, от къде го купи?
velizar987, ти на нов термостат ли забелязваш тези неща които си описал или просто сега колата е започнала да прави така?
velizar987, ти на нов термостат ли забелязваш тези неща които си описал или просто сега колата е започнала да прави така?
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:04, променено общо 1 път.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
velizar987 написа:Термостата не е сменян!(май си е оригиналдъ)
Не знам, но със студовете започна да прави така. Преди си беше екстра-много бързо загряваше мотора.
Интересно ми е, дали найстина, може да не загрява защото е маломощен мотора(хиляда кубика).
Поздрави.
ПС: Извинявам се ако спамя темата.
Само не разбирам защо още се чудиш , вместо да си смениш термостата ?

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Имам познати, които си карат така
с отворем термостат и все на 70 градуса. Какви са недостатъците освен повишен разход и по-слабо парно?

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
skotis написа:Имам познати, които си карат такас отворем термостат и все на 70 градуса. Какви са недостатъците освен повишен разход и по-слабо парно?
По-бързо износване на мотора. Той е изчислен да работи на 90 градуса - хлабини, разширяване и тн... Като работи на 70 е студен и това не е хубаво в дългосрочен план
Здравейте колеги,и аз имам един въпрос.Колата е Голф 3 1,6 АБУ мотор.Та значи за втори път тая седмица ми прави тоя номер.Загрява си нормално за 5-6 км градско си вдига 90 градуса,днес вдига 95,спирам и отварям капака,горния маркуч горещ,долния студен.Стига 100 градуса-и двата маркуча горещи.И чак на около 105 градуса се включи перката на ниска степен.И това го прави отвреме навреме.Въпроса ми е това термостат ли е,въздух в системата,или грешни данни на стрелката?Какви действия да предприема за установяване на причината?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Може би, щом чак на 105 гр. се пуска перката, да се е прецакал датчика за пускане на перката, който се намира на радиатора 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Задравейте
Термостата купих от магазин за резервни 4асти, но то4ната марка на производителя не си спомням.През последните дни на по'топло време колата загрява малко пове4е, но все осте не достига до 90*.
Поздрави на вси4ки

Термостата купих от магазин за резервни 4асти, но то4ната марка на производителя не си спомням.През последните дни на по'топло време колата загрява малко пове4е, но все осте не достига до 90*.
Поздрави на вси4ки
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
А 100 градуса опасна температура ли е, ако я държи колата известно време?
-
- Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
- Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG
Еми според мен,100 градуса не е нормална работна температура но ако не е за дълго не е много опасно, стига да не се задържа!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”