FSI TFSI DSG - проблеми, цени, ремонти и др.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Re: FSI TFSI DSG - проблеми, цени, ремонти и др.
Добре си направил за смяната на Cam Follower-a, аз лично ходих директно с номер, че никъде не знаех как да го обясня. Не е част от помпата, хубаво е да се сменя на 60к, а да се проверява .. по-често, аз ако карам пак 2.0TFSI, бих го проверявал на всяка смяна на маслото, реално е няколко болта работа. Имайте напредвид, че дори и леко износен, пак може да надере вала и от там следващия да се износва по-бързо, защото няма да приляга плътно и тн.
-
StrEagle
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
това важи ли и за 1.4TSI?
как се нарича този елемент на български?
как се нарича този елемент на български?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Здр смених веригата и обтегача просто не мога да позная колата колко тиха стана
така че съвет от мен,ако чувате леко придрънкване сутрин при първо палене моето беше за 1 секунда и ако двигателя става по шумен когато загрее трябва смяна.
това важи за всички TFSI и FSI двигатели
. Става въпрос за 150 и 200 конски сили двигатели за по малките нямам представа дали имат такова задвижване на разпределителните валове.
така че съвет от мен,ако чувате леко придрънкване сутрин при първо палене моето беше за 1 секунда и ако двигателя става по шумен когато загрее трябва смяна.
това важи за всички TFSI и FSI двигатели
. Става въпрос за 150 и 200 конски сили двигатели за по малките нямам представа дали имат такова задвижване на разпределителните валове.- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
И какви кинти ти излезе всичко ?
Части ... ?
Труд ... ?
Време в бокса ... ?
Части ... ?
Труд ... ?
Време в бокса ... ?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
смених обтегач 06F109217A,верига 06D109229B,гарнитура на вануса 06D103121B,гарнитура на капака 06F103483D,уплътнение на помпата за високо налягане WHT 005184,уплътнение N 10691601,3 болта за помпата за високо налягане N 91089601,3 болта за обтегача N 10196303,болт за разпределителния вал 06D109281D.сменил съм всичко както го дават по немските и английските форуми за тези неща цената е около 200лв.Ако не си сменял и cam follower желателно е и него,аз го смених скоро.Труд около 4 часа доста играчка е трябва и майстора да има специален уред за застопоряване на разпределителните валове и специален болт нещо средно между торкс и шестограм много е особенно за развиване на единия болт за да се освободи веригата.
-
ltolev
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
[quote="maimo"]смених обтегач 06F109217A,верига 06D109229....
Точно както го е описал един колега по-горе, колата стана по-шумна, когато е загрял мотора, получаваше се също така и едно стържене. При мен смяната излезе около 300 кинта с труда, но наистина си трябва специален инструмент. Даже, когато си взех пасата от майстора, беше абсолютен мъртвец...Върнах се при него и той го отвори отново и се оказа, че не е направил някаква настройка. След донастройката всичко беше шест.
Точно както го е описал един колега по-горе, колата стана по-шумна, когато е загрял мотора, получаваше се също така и едно стържене. При мен смяната излезе около 300 кинта с труда, но наистина си трябва специален инструмент. Даже, когато си взех пасата от майстора, беше абсолютен мъртвец...Върнах се при него и той го отвори отново и се оказа, че не е направил някаква настройка. След донастройката всичко беше шест.
Здравейте!
Карам Audi A3 2.0 FSI 2004 г.
Газ/бензин 150 к.с
Имам следния проблем колата ми гасне в движение и спирачката се вдървява, което е нормално когато изгасне. Другия прпблем е, че понякога педала на газта отказва о светла лампичката на акумулатора. Колата мина 2 пъти през обстойна диагностика и не намира грешка.
Карам Audi A3 2.0 FSI 2004 г.
Газ/бензин 150 к.с
Имам следния проблем колата ми гасне в движение и спирачката се вдървява, което е нормално когато изгасне. Другия прпблем е, че понякога педала на газта отказва о светла лампичката на акумулатора. Колата мина 2 пъти през обстойна диагностика и не намира грешка.
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Нещо подобно беше с колата на един познат и се оказа от инпулсен датчик,колянов вал.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
В последния брой на немския Auto Bild за пореден път през последните два месеца VW бива критикуван.
В продължителния тест на VW GOLF 1.4TSI Comfortline DSG с първа регистрация 15.01.2013 след изминати 153 772км, кутията е развалена. Шофьорът се е оплаквал от проблеми с DSG-то много по-рано. При герулярното посещение в сервиз при 150 000км е била инсталирана нова версия на софтуера на кутията, но и това не е помогнало. Средния разход на колата е 7,7л/100км.
В продължителния тест на VW GOLF 1.4TSI Comfortline DSG с първа регистрация 15.01.2013 след изминати 153 772км, кутията е развалена. Шофьорът се е оплаквал от проблеми с DSG-то много по-рано. При герулярното посещение в сервиз при 150 000км е била инсталирана нова версия на софтуера на кутията, но и това не е помогнало. Средния разход на колата е 7,7л/100км.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
При DSG-тата със сухи съединители, всичко след този пробег е чист късмет изглежда.
Казват ли нещо за синхронизацията - верига/ремък(не знам коя версия е конкретния мотор)? 
Казват ли нещо за синхронизацията - верига/ремък(не знам коя версия е конкретния мотор)? 
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Би трябвало да е с ЕА211 (ремък), който се вгражда от началото на 2012г - http://www.cargroup.org/assets/speakers/presentations/40/schmidt_oliver.pdf
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Тоя бая се е повозил....
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Колко много да се е повозил?
Грубо сметнато Голф-а е шофиран около 140 седмици, което прави около 1 100км/седмица.
Аз за да ходя на работа минавам по 1 000км/седмица, понеделник и сряда на курсове - още 60км и вторник вечеря с колеги - 15км. Общо 1 075км/седмица. Добре поне, че събота излизаме с колата на жената.
Иначе около 10% от служителите във фирмата пътуват най-малко по >1 000км/седмично (>200км/ден) само за да ходят на работа с лична кола. После със същия автомобил се правят и уикенд туровете, които понякога са над 500км.
Грубо сметнато Голф-а е шофиран около 140 седмици, което прави около 1 100км/седмица.
Аз за да ходя на работа минавам по 1 000км/седмица, понеделник и сряда на курсове - още 60км и вторник вечеря с колеги - 15км. Общо 1 075км/седмица. Добре поне, че събота излизаме с колата на жената.
Иначе около 10% от служителите във фирмата пътуват най-малко по >1 000км/седмично (>200км/ден) само за да ходят на работа с лична кола. После със същия автомобил се правят и уикенд туровете, които понякога са над 500км.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Cam follower-а го има в Порше, мисля беше към 30 лв. За другото не мога да помогна, не съм имал такива проблеми
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Cam follower-а в Порше е над 90лв.
Ако искаш мога да ти поръчам на Ina няма никъде наличен преди бях търсил и за мен и за един приятел.
Ако искаш мога да ти поръчам на Ina няма никъде наличен преди бях търсил и за мен и за един приятел.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”