Голф 6 срещу новата Астра
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 6 срещу новата Астра
Пасата е купуван чисто нов още 2006-та когато, ти не си знаел още, че го има като модел, а на твоя голф предполагам си му 8-ми собстевеник, така, че не ми говори за "мосовка" точно за моя пасат. За астрата мога да те светна доста неща, щото имам такава ГТЦ, както и астра Г и ти давам гаранция, че са на по-добро дередже от кой да е голф във тоя форум. Пак ти казвам голфът не е най-великата кола, запомни го. Правиш някви твои си сравнения без да влагаш нищо в тях. И все пак ще ти отговоря, таблата не са пластмасови, както ги описваш, нито пък са нещо уникално, съвсем нормални са като изпълнение и си пасват точно на колата. Нито таблото на голфа ти, нито на пасата ми са нещо особено, те са нищо като изпълнение в сравнение на един нов мерцедес или бмв... Оценката на материалите в купето, може и да не се прави с каране, но твойта не е правилна, щото интериорът на един голф не е нищо повече от тоя на астрата, а интериорът не е всичко в една кола, нали ?
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
За някой неща си прав.Не съм пък и не ми се изка да съм 8ми собственик.Нямах предвид твоя пасат а визирам общо всички автомобили.Но това си е факт-масово се кара VW в България-лошо няма.Не съм и маниак на тема Голф и бих я заменил веднага за японски автомобил от марка мазда или тойота.Дори и мерцедес и бмв/не говорим за високите класове/ не са с чак толкова добра изработка-тва е днешната концепция-минимални разходи, максимална печалба.Интериорът в една кола не кара колата, просто мисля че при голф са се справили по-добре от астра.Всеки има право на мнение-това е моето.Не съм казал "аз така мисля, мислете и вие като мен".
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
arrougance написа::beer

@arrougance, гледам нещо много се пенкаш.
1-во, Голфът не е най-добрата кола, той е най-добър в класа си и то с всяко поколение до сега излизало на пазара. Голф 6 отново затвърди успеха му в недалечно минало.Факта че ти не го знаеш или отричаш, понеже смяташ, че като имаш две Астри...... нови ли са кви са не ги знам, не ме и интересува... са на нивото на Голф, говори за това само колко си заблуден.
2-ро, Голфът е масова кола в България..... на теб оставям да си отговориш защо. Също си отговори и колко хора си купуват нови Астри и колко хора си купуват нови Голфове - в България и пак си отговори защо. Сравни и цената на 5 или 10 годишен Голф с която и да е марка в неговият клас и виж дали е евтина. После може пак да дойдеш в темата и да ми развиваш теории.
3-то Недей да бъдеш толкова сигурен колко са ти поддържани колите, че и да се сръвняшаш с колегите които дори не познаваш, а дори и с мен.
4-то Астрата никога неможе да догони Голф, камоли да го изпревари. Това няма как да стане. Неможе нещо по-евтино, да е по-хубаво.
1-во, Голфът не е най-добрата кола, той е най-добър в класа си и то с всяко поколение до сега излизало на пазара. Голф 6 отново затвърди успеха му в недалечно минало.Факта че ти не го знаеш или отричаш, понеже смяташ, че като имаш две Астри...... нови ли са кви са не ги знам, не ме и интересува... са на нивото на Голф, говори за това само колко си заблуден.
2-ро, Голфът е масова кола в България..... на теб оставям да си отговориш защо. Също си отговори и колко хора си купуват нови Астри и колко хора си купуват нови Голфове - в България и пак си отговори защо. Сравни и цената на 5 или 10 годишен Голф с която и да е марка в неговият клас и виж дали е евтина. После може пак да дойдеш в темата и да ми развиваш теории.
3-то Недей да бъдеш толкова сигурен колко са ти поддържани колите, че и да се сръвняшаш с колегите които дори не познаваш, а дори и с мен.
4-то Астрата никога неможе да догони Голф, камоли да го изпревари. Това няма как да стане. Неможе нещо по-евтино, да е по-хубаво.
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Хора - не знам какви са качествата на новата Опел Астра , но след два месеца каране да се появи ръжда по крайно гърне
- е няма да си купя тая Астра - вярно служебна и всеки я кара как си знае - ама ..... 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера видях една Астричка по софийските улици и мога да кажа, че изглежда уникално 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
веселин написа:Хора - не знам какви са качествата на новата Опел Астра , но след два месеца каране да се появи ръжда по крайно гърне- е няма да си купя тая Астра - вярно служебна и всеки я кара как си знае - ама .....
Има го същото и по Голф 6....

- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:веселин написа:Хора - не знам какви са качествата на новата Опел Астра , но след два месеца каране да се появи ръжда по крайно гърне- е няма да си купя тая Астра - вярно служебна и всеки я кара как си знае - ама .....
Има го същото и по Голф 6....![]()
Много частично само, но да .... за жалост потвърждавам.
Здравейте!Прочетох всички коментари и се реших да драсна и аз някой ред.Собственик съм на Опел,стар при това .Най уважавам Опелите и ФауВе-тата,Преди години ако имах да дам 200-300 лв.и повече щях да съм и аз от Голф сектата,взех си поне кола с 5врати,успокоих се ,че ако са толкова лоши Опелите никой няма да ги кара масово като Таксита и разбира се не съжалявам.Ръждата е кошмарна разбира се,обаче след 1998г.купетата на Астрите са галванизирани.За самите коли ,вие сами знаете ,че модела "Ф" и двигателя С20ХЕ си е хит и сега.Модела "G"-също се е доказал,полицаите са ...на кантар ,някои са доволни /капак рядко вдигат/,другите ...недоволни ,че трудно догонвали нарушителите /няма как да стане при наличието на толкова БГ-бегачки/,За този модел имам лични наблюдения.През2005г.получихме 4бр.нови Астри с 1,4двиг.90к.с.,то...нали най-хубавата кола била служебната,та през тях минаха сигурно 80човека/няколко от тях правеха сефте на самостоятелно управление/.За по 150-170 000км. засега само консумативи ,посещенията в сервиза са все по щети от П.Т.П-та. Последните модели на Астра за мен някак си потъват и се смесват в множеството модели на останалите марки/италиански, френски и др/,съгласен съм с вас за идентичността на Голфа/и без емблема да го разпознаеш/,това според мен спазва традицията ...а и запазва Феновете.Написаното е само мое мнение и не ангажирвам никого.
Поздрави.
Поздрави.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
На мен голфчето много ми харесва 6 серия е прилично направена и доста изчистена астричката външно е по разчупена и по хубава но има един недостатък - теглото близо 1500кг, а при по големите двигатели и повече екстри е доста над 1,5т
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
Моето мнение - без да ангажирам никой с него е, че новата създателите на новата Астра са се постарали да я направят толкова красива, че чак изглежда грозна.. просто всичко в нея е пресилено твърде много...
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
стълът в голфа си е стил .....изчистен и точно на място
астрата комерсиална и кичозна
астрата комерсиална и кичозна
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
val4ana написа:На мен голфчето много ми харесва 6 серия е прилично направена и доста изчистена астричката външно е по разчупена и по хубава но има един недостатък - теглото близо 1500кг, а при по големите двигатели и повече екстри е доста над 1,5т
Теглото според мен не е минус, а напротив +.
Доста добре стой на пътя по-тежката кола.
Голф 5 с ПД 105 коня мотор, с пълен резервоар е 1420кг. Предполагам че и шестицата ще тежи толкова.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”