Здравейте трябва ми съвет !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 16 авг 2008 10:10

Това ми е любимия вапрос.Все си мисля че в този форум,ще получиш малко по-пристрастни съвети.Все пак това е форума на привържениците на Фолксваген.
И в тоя ред на мисли ще ти кажа-взимай смело Голфа,другите две просто не могат да се сръвняват с него.То и цената е показателна-защо мислиш Голфовете държат такава цена,на фона на останалите 2-просто е по-здрав,евтин е за поддръжка и т.н.
А относно климатика,мога да ти кажа,че това не е панацея-не дай си Боже ти се случи да ти изтече фреона веднага ще останеш без климатик и поне 100 кинта назад за ремонт и ново пълнене

Но все пак има Голфове и Голфове,както при всички коли,така че каквато и кола да си вземеш,дано уцелиш някоя която е добре поддържана.Успех! :wink:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

:)

Мнениеот snupeca » Съб 16 авг 2008 10:39

[quote="LuIS"]взимай голфето..
търси си 1.8 90 коня
лепиш му газово - возиш се евтинко
под 100 коня е т.е. малък данък - около 30 кинта

година не играе толкова голяма роля.. все пак няма да караш годината, а колата.. ако ще да е 92г. може да е лъскач отвсякъде..

оглеждай се във форума за такъв голф.. изпадат чат пат
:да: : vw fen love.vw

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Съб 16 авг 2008 11:02

Никога не бих си купил за мен Опел или Форд!

Тръгни по улицата и разгледай в какво състояние са 10 форда, 10 опела и 10 голфа и си направи изводите. Как би искал да изглежда твоя автомобил? (това за мен беше един от критериите при избора ми).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 16 авг 2008 11:16

jijibs написа:Никога не бих си купил за мен Опел или Форд!

Никога не казвай Никога! mhihi mhihi mhihi

Изображение

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 16 авг 2008 11:29

radotom написа:
jijibs написа:Никога не бих си купил за мен Опел или Форд!

Никога не казвай Никога! mhihi mhihi mhihi

Изображение

Това е единствения форд който бих подкарал mhihi mhihi mhihi
Хайде да видим дали няма да кажеш същото и за този Опел Манта :lol: :lol:
radotom

http://www.galiciaenralis.com/OPEL/Mant ... nt0078.jpg

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 16 авг 2008 11:35

Колега,
Не му се притрисай много! Голфове много с климатик няма да намериш. Алтернативата е една взимаш някой изгодна голфара, която ти топли сърцето на външен вид, огледай двигателя като я харесаш я взимаш. Гледай да ти излезе към 3500 най много, тъй като после за 600 до 800 лева ще си сложиш климатик и ще ти пее сърцето. Евентуално се разрови да видиш дали няма да изскочи някой голф с климатик, тъй като вече ги оценяват доста под 4000 това става въпрос за кола 94 95 година. Не са никак лоши тези голфчета. А относно ръждата един колега си го беше казал съвсем точно и правилно : където оригиналната боя е падала, там има място за ръжда. Миля, че съвсем спокойно ще си намериш голф за около 4 хилядарки, даже може и да е с клима. Въпроса е с какви ресурси ще останеш после за обслужване (от 500 до 1000), което не трябва да се пренебрегва!
Поздрави и успех в търсенето

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 16 авг 2008 13:01

Първо :welcome_to_group : vw fen :само левски много хубави и ползотворни моменти тук!!! :D а сега по питането ти, моят съвет е ска4ай на голфа,понеже според мен той е най -правилният избор в тази ситуация, имайки предвит останалите претенденти. Според мен цена=ка4ество голфа бие останалите (форда и опела) аз за разлика от другите колеги няма да плюя фордовете и опелите , сега 4е са кекави малко в някои неща кекави са ,но слу4иш ли на 4итав мотор ... което все пак рядко се слу4ва :P според мен не му мисли много голф 1.8 90 коня е много добър вариянт ,понеже е идеален за газификация :P ако още се колебаеш успех ти желая в избора :wink: няма кола ,която не се 4упи :wink:

Потребителски аватар
Bobiii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobiii » Съб 16 авг 2008 17:45

Здравеите отново! :D Днес цял ден съм обикалял със бащата по автокъщите във Горубляне разгледах Голфчетата 3 ки и почти не видях под 4000лв , видях само две за 3 650лв ама поогледах ги бяха доста зарязани и забутани във игъла :( със яко протрити гуми от далече се виждаше и нямах възможност да ги поогледам повече , защото бяха заклещени и изобщо не можеше да се стигне до тях ! През цялото време си мислих и даже говорих със бащата ако има възможност направо да си взема Голф 4 , обсъдихме го и е възможно!!! :D :D :D много се радвам!!!!!!! Единственото което ме притснява е че таванът на паричките които събрах е 8000лв повече стотинка нямам! мисля си ако намеря някое Голфче 4 , кефат ме и 3 но гледам ,че и вие ме съветватвате да си взема някое Голфче 4 към 7 500лв най-много за да го купя и да ми остане да мога да покрия разходите после по него! Пичове да ви питам колко пари да си оставя нали трябва по КАТ да се ходи застраховки не съм на ясно много :roll: Изключително много ВИ благодаря!!!!!!!!!! Страхотни сте ,много ценни съвети получих!!!!!!!!! :wink:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 17:54

с тези пари можеш да си купиш хубава тройка от последните години, да я регистрираш, застраховаш и смениш консумативи.за четворка трудна работа, а съвет не взимай кола от първите години на производство, по-добре от последните.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 16 авг 2008 18:45

handycam написа:с тези пари можеш да си купиш хубава тройка от последните години, да я регистрираш, застраховаш и смениш консумативи.за четворка трудна работа, а съвет не взимай кола от първите години на производство, по-добре от последните.

Пълни глупости. Мойта 4-ка кат е 98-ма дали има кусури или и липсват екстри. Мани тия глупости. Гледай колата да е запазена. По салона си личи колко и как е експлоатирана. Остави ги тия 3-ки щом има пари за 4-ка. Във Видин има едно ГТИ регистрирано за 8500лв. Сив металик двуврата. Мога да кажа на някой да отича до пазара да види дали стои още. За тези пари 1.8Т си е чист късмет.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 18:54

leonardo_vd написа:
handycam написа:с тези пари можеш да си купиш хубава тройка от последните години, да я регистрираш, застраховаш и смениш консумативи.за четворка трудна работа, а съвет не взимай кола от първите години на производство, по-добре от последните.

Пълни глупости. Мойта 4-ка кат е 98-ма дали има кусури или и липсват екстри. Мани тия глупости. Гледай колата да е запазена. По салона си личи колко и как е експлоатирана. Остави ги тия 3-ки щом има пари за 4-ка. Във Видин има едно ГТИ регистрирано за 8500лв. Сив металик двуврата. Мога да кажа на някой да отича до пазара да види дали стои още. За тези пари 1.8Т си е чист късмет.

не говоря за екстри, приятелю. и не казвай кой говори глупости и кой не.убеден съм че голф4 2002-2003 г. имат доста подобрения в сравнение с твоя произведен 98г.не говоря за екстри а за производствени проблеми които се проявяват в следствие на експлоатация и се разрешават в последствие.говоря от личен опит преди карах тройка 93 г. сега 97 и виждам разликата.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 16 авг 2008 19:00

handycam написа:
leonardo_vd написа:

не говоря за екстри, приятелю. и не казвай кой говори глупости и кой не.убеден съм че голф4 2002-2003 г. имат доста подобрения в сравнение с твоя произведен 98г.не говоря за екстри а за производствени проблеми които се проявяват в следствие на експлоатация и се разрешават в последствие.говоря от личен опит преди карах тройка 93 г. сега 97 и виждам разликата.

Специялно за гти-то по-добри са първото поколение, а голф 2004 година няма да си намери за 8к. Всички си имате едни и същи производствени дефекти и нищо освен годината и някоя шукарийка по интериора, различни чистачки и такива дреболии са различни. Пак казвам да търси запазена кола а не нова на години. Бас държа че ако се качиш на запазен екземпляр няма да говориш така. А голф3 и 4 няма смисъл да ги сравняваме. Въпреки че са поредни модели 4-ката е на светлинни години от 3-ката във всяко отношение. Последните модели на дизеловите 4-ки са ПД и са малко по-скъпи за подръжка и евентуално като крайна цена.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 19:07

leonardo_vd написа:
handycam написа:
leonardo_vd написа:

Специялно за гти-то по-добри са първото поколение, а голф 2004 година няма да си намери за 8к. Всички си имате едни и същи производствени дефекти и нищо освен годината и някоя шукарийка по интериора, различни чистачки и такива дреболии са различни. Пак казвам да търси запазена кола а не нова на години. Бас държа че ако се качиш на запазен екземпляр няма да говориш така. А голф3 и 4 няма смисъл да ги сравняваме. Въпреки че са поредни модели 4-ката е на светлинни години от 3-ката във всяко отношение. Последните модели на дизеловите 4-ки са ПД и са малко по-скъпи за подръжка и евентуално като крайна цена.

да особенно с пластамасата н адръжките на вратите от кутии от кисело мляко които се обелват и всички реват от тях. :wink:
П.П. двигателите ПД ги спряха от VAG груп.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 16 авг 2008 19:21

handycam написа:

да особенно с пластамасата н адръжките на вратите от кутии от кисело мляко които се обелват и всички реват от тях. :wink:
П.П. двигателите ПД ги спряха от VAG груп.[/quote]

'' Лисицата като не стигнала гроздето,казала че било кисело'' че и твойта работа май е такава mhihi mhihi

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 19:24

Dorian написа:
handycam написа:

П.П. двигателите ПД ги спряха от VAG груп.

'' Лисицата като не стигнала гроздето,казала че било кисело'' че и твойта работа май е такава mhihi mhihi[/quote]
не, не е така, и аз ще мина на следващото поколение и ще взема четворка, минал съм през двойка, две тройки, от както имам собствен автомобил карам само голфове.не може да се отричат успешни модели само защото караме по нови нали. :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”