Куриоз - не мога да си отключа жабката!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Съб 15 окт 2005 15:58

Пичове, отвориха ми я монтъорите с голямо ръчкане. Точно това дето казва vento5 се е случило. Извадих документите и сега като я затворих следващото отваряне пак с отверка :) Ще търся по нататък механизъм, мерси много за отзивите :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 18 окт 2005 7:52

Аз нямам жапка, имам няквя псевдо шкафче под въздушните торби и всички документи са ми в багажника в шкафчетата от страните :)

Ако на някой му се развалят ключалките на вратите и ключовте не се въртят достатъчно че да задействат централното да ми пише .... ключалките се оправят лесно сапо преди това си запишете кода им :) т.е номерата на последователността на пластините у тях :)

Rayko18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rayko18 » Пет 31 мар 2006 22:22

Здравейте колеги!

Пиша, за да потвърдя написаното от Дреди -- алгоритъма от 4 операции за отваряне на самозаключила се жабка на Г3. Точно така и аз си отворих жабката. Саме че на мен като за пръв път ми отне около час тая работа. Ползвам случая да му благодаря за инфото.

Сега на дневен ред е въпросът "откъде да си купя механизъм вместо моя, който е сдал багажа?".

Имате ли някакви ценни идеи или съображения ?

Р.
:)

snowman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snowman » Вто 22 авг 2006 10:43

Пичове, споделете моля как точно да извърша т. 3 от "Алгоритъма на Dready".
Имам предвид без да стане щифта на баница.

Общо взето видях че става дума за едно дето прилича на винт и има дупка в средата, но как да го отстраня не ми стана ясно :(

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 22 авг 2006 11:16

И аз бях си заключил документите вътре и също съм отварял жабката 4 пъти, но незнам защо не можах да го направя като развивах болчетата и си я отворих директно от горе със средно-голяма отверка - имаше си някаква цака и откачах щифта, но каква беше съм забравил. Моята съм я лепил с няколко различни неща докато стане, последно я настроих да се отваря когато дръжката е почти опъната, защото проблема идва от това, че когато се откачи щифта много-рано - се продължава да се опъва дръжката и щифта се чупи. :idea: :wink:

snowman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snowman » Вто 22 авг 2006 18:58

Благодаря за инфото, BuGmaN!

Помъчих се отгоре да отворя с две съвсем тънки отверки - като подпъхна по една от двете страни на щифта, ама не ще пущината..
То не друго, ами ме е страх да напъна повечко после да ме питат къде съм й правил тоя тунинг на жабката :(

Ще видя, ако не напише някой по-подробно, може би ще се обърна към някой оторизиран отваряч :roll:

snowman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snowman » Съб 09 сеп 2006 10:19

Малко след последния ми пост успях да ги махна щифтовете и реших да напиша как, за да се знае.

Всъщност процедурата е елементарна и очевидна стига добре да осветите щифта - аз в началото гледах на дневна светлина и за това нищо не видях.

Самия щифт представлява нещо като винтче без резба - идеята е, че има голяма глава от едната страна, а от другата има две "уши", които трябва да се притиснат с клещи, за да се махне щифта.

Тази схема е що-годе близо до истината /чертичките "-" са просто празно пространство, но ако ги махна се скапва форматирането/:
----------\
|=======
----------/

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Съб 09 сеп 2006 16:45

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”