Колеги помагаЙте...... голф4
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Пак ли почвате с този 1.4. Малееее толкова изписано има, но ще се повторя за пореден път:
Тоя мотор става за некоя леличка да си джитка на работа и да ходи да пазарува. Знаете че имах такъв голф и е страшен мъртвец, камо ли като е с включена клима. Това е нема 2 мнения. Точно поради тази причина я продадох.
И с него и с 1.8т до морето ходя с 1 резервоар 55л. Ама поне сега не си гася климатроника за да изпреварвам. Когато изпреварвах с 1.4 и изключвах климата виках на жената: " Дръж се жено пускам нитрото"
Са сметка на всичко 1.4 е невероятно тих и спокоен мотор.
Тоя мотор става за некоя леличка да си джитка на работа и да ходи да пазарува. Знаете че имах такъв голф и е страшен мъртвец, камо ли като е с включена клима. Това е нема 2 мнения. Точно поради тази причина я продадох.
И с него и с 1.8т до морето ходя с 1 резервоар 55л. Ама поне сега не си гася климатроника за да изпреварвам. Когато изпреварвах с 1.4 и изключвах климата виках на жената: " Дръж се жено пускам нитрото"

Са сметка на всичко 1.4 е невероятно тих и спокоен мотор.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Ikov_VR написа:колата си е доста пъргава и това са пълни глупости който пишат някой колеги и незнам защо го пишат изобщо.Аз с моята тромава 1.4 направих 180 км/ч на Климатик.Разхода и не е много голям което също е +.

Ok leonardo_vd разбрахме , че за тебе 1.4 е нещо много много смешно.. Ти ако имаш възможност да си позволи нещо повече е друг въпрос .. Тъпо е да приказваш така на някой , който например е решил да си вземе този автомобил и е събирал пари и всичко останало и ти накрая му казваш , че едва ли не с климатика колата не може да потегли ... не е правилно така нали уж Всички Сме колеги това онова , ето затова нямаме нито държава като държава , нито управляващи , всичкаТА Ни работа такава ..... 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
rafa90 написа:Ok leonardo_vd разбрахме , че за тебе 1.4 е нещо много много смешно.. Ти ако имаш възможност да си позволи нещо повече е друг въпрос .. Тъпо е да приказваш така на някой , който например е решил да си вземе този автомобил и е събирал пари и всичко останало и ти накрая му казваш , че едва ли не с климатика колата не може да потегли ... не е правилно така нали уж Всички Сме колеги това онова , ето затова нямаме нито държава като държава , нито управляващи , всичкаТА Ни работа такава .....
Колегата ти е казал истината и мнението му за 1.4,това че на някой нему харесва е друга работа.А данеговорим чее имал такава и говори от опита си с такъв автомобил

А ти нали затова питаш колегите тук във форума за техните мнения и те ти ги казват...

Първо аз не питам , а просто не ми хареса изказването не в смисъл характеристиката на двигателя , смисъл той разубеди направо човека от този Голф 1.4 . Аз имам от много малко време и мога да му твърдя пък , че машинката си е просто мнпого добра ... ако неговата е била нещо ... не трябва да говори отново цитирам , че едва ли не "неможе да изпревари без климатик " пфф.....
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
rafa90 написа:Първо аз не питам , а просто не ми хареса изказването не в смисъл характеристиката на двигателя , смисъл той разубеди направо човека от този Голф 1.4 . Аз имам от много малко време и мога да му твърдя пък , че машинката си е просто мнпого добра ... ако неговата е била нещо ... не трябва да говори отново цитирам , че едва ли не "неможе да изпревари без климатик " пфф.....
Kолега вервай ми че 1.4 ми беше много читава. Лично аз съм си я карал от Австрия и съм имал сервизната му книвка и даже я бях постнал тук във Форума за невярващите че колата ми беше на 60 000км, а я купих на 52 000. Продадох я за 10 000лв. Мислиш ли да ми дадът толкова пари че не е била добре.

Не че имам против 1.4, но се опитвам да кажа че ако има избор на мотор да бъде поне 1.6 или 1.8 ако се е насочил към бензин.
Да искам да го разубедя за да не съжелява после.
А теб да те питам, Колко километра и до къде си карал тоя мотор и какви мотори си карал до сега та си толкова компетентен.

Не е важно , че нямам километри зад гърба си защото просто още нямам книжка , но толкова много съм пътувал по определени условия , и баща ми е много навътре и по рали съм запален и се интересувам и смея да твърдя , че мога да преценя една кола , толкова водачи има с много киломитри зад гърба си , а всъщност някои са ... Съгласен съм , че наистина опита си казва думата , но с уговорката , че само в някои определение случки или ситуации . Отностно 1.4 които съм виждал , двигателя си пее , върви си , никой не се е оплакал , незнам какъв е бил при тебе проблема ... явно си фен на високите скорости .. незнам

- The_Overmind
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, то Мазда RX-7 е 1.3 мотор, ама е 280 hp (206 kW). Отдавна не измервам вървежа на една кола по кубатурата и.
Голф 4 с 1.4 мотор става единствено за спокойно градско каране. По улиците на София ще си свиркам доволно, ако гъза ми го вее климатика и колата може да ме закара от една точка до друга. Нито ме интересува колко върви, нито колко вдига. Но на магистрала никога няма да изляза с такъв двигател, камо ли да тръгна на дълъг път (към морето примерно). Просто моторът няма инерция за да изпревари. Мисля че колегите ще се съгласят, че това е нещо много важно.
Голф 4 с 1.4 мотор става единствено за спокойно градско каране. По улиците на София ще си свиркам доволно, ако гъза ми го вее климатика и колата може да ме закара от една точка до друга. Нито ме интересува колко върви, нито колко вдига. Но на магистрала никога няма да изляза с такъв двигател, камо ли да тръгна на дълъг път (към морето примерно). Просто моторът няма инерция за да изпревари. Мисля че колегите ще се съгласят, че това е нещо много важно.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
rafa90 написа:Не е важно , че нямам километри зад гърба си защото просто още нямам книжка ...
Като вземеш книжка и започнеш да караш ще разбереш за какво ти говорим с колегите

То е ясно че неможе всички хора да карат само коли с по 150коня,но това сие направо смъртник тоя мотор,а и както писа колегата по горе изпреварването извънградско щее един голям приключенски филм

Незнам защото защитаваш твоята теза толкова за 1.4,но аз ти предлагам дасе повозиш в същия голф,но поне 1.6 8v който е 102 коня и ще видиш че със същия разход на гориво вървенето щее друго, а и замисли се защо ауди А3,което е ''братовчед'' на голф4 и е една класа по напред, няма фабрично монтиран 1.4 мотора

- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
[quote="neon"][/quote]Ами честно да ти кажа на мен това не ми е първата кола и няма да казвам коя ми е защото ще излезе като хвалене ама незнам какво толкова ги фулят аз съм си напълно доволен.По едно време и моя беше доста муден ама след като смених свещите се оправи.Въпреки всичко ако си я бях избирал аз можеби и аз нямаше да си взема с 1.4 мотор.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”