Питанка , таблетки за казанчето на пръскалките

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Вто 04 ное 2008 13:56

Буташ лоста за чистачките навътре.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 07 ное 2008 23:53

Пръскалките се запушват или от котлен камък ако е много варовита водата, или от прекалено концентрирана течност. Отпушването с игличка има временен ефект, тъй като дребните песъчинки са вътре по казанчето и маркучетата, а пръскалките се явяват най-тясното място. За най-добър резултат е нужно да се направи цялостно промиване, като най-ефективно това става с киселинен разтвор - например с оцет. Той разтваря солите и сапуна бързо и ефективно. Цялостното почистване включва свалянето на казанчето (елементарно, обикновено се развиват 1-2 гайки, а помпичката се измъква нагоре) - след което обилно измиване с вода и пълнене със смес от 1-2 бутилки оцет и останалото вода. Престоява така 2-3 часа и се мие пак обилно. Самите пръскалки се свалят също лесно - внимателно с права отверка - и се потапят в чашка с оцет (имат желанието да изплуват, за това се затискат с нещо). Допълнително се взема 1 спринцовка и се пръска от вън навътре за да ги доочисти (слагаш я на "цицката" на пръскалката и пръскаш). Възможно е да има останали песъчинки и отлагания и по маркучетата - там десетина пъти със спринцовката с оцетен разтвор докато протече от другата страна се промиват добре.

Проблема със задните пръскалки е известен, и най-често се дължи на нередност във свързването на помпичката или на разкачено маркуче във задната врата. Също така задната пръскалка често `спича` от ръждата и почва да се върти заедно със чистачката, което в един момент води до откачане или спукване на маркучето, но за това има тема в пасат раздела - с две думи се сваля и се разпробива с подходящ размер бургия за да падне ръждата и после се маже със силиконова грес.

Ако пък пръскат много слабо и след промивката, може да пробвате да подадете 12 волта директно на помпичката от акумулатора, и ако тогава има чувствителна разлика във силата, вероятно се касае за нагорели контакти във командите, което се оправя със почистване на въпросните.
Това е долу горе от мен моя скромен опит с пръскалките на старите VW :wink: Дано да е полезно за някой.

Поздрави.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 09 ное 2008 9:57

Та, по темата :idea: Взех си въпросните таблетки и днес пуснах една в казанчето,което беше с няква течност за чистачки. Резултата е на лице ,излиза пенлива вода от пръскалките която чистачките почистват перфектно,не остават петна и според мен джама изглежда по добре почистен.Другото което ми направи впечатление е че тествах и задната пръскалка,която иначе много рядко използвам, и пръскаше перфектно .Преди се налагаше да почакам докато почне да пръска и обикновенно първото пръскане беше две три капки :lol: сега си пръсна перфектно от първия път. Доволен съм и препоръчвам продукта :idea:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Нед 09 ное 2008 10:06

И аз миналата неделя си взех от тези таблетки, ами за сега положителни вчепетления ;), интересно ми е като паднат температурите дали ще замръзва ?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 09 ное 2008 10:29

Да ти кажа и на мен това ми е интересно :roll: ,не прочетох опаковката а направо я изхвърлих :oops: но като цяло съм доволен от първия ден и освен всичко останало ми се струва и евтино. 9,90лв за 24 л. си е на далавера

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 11 ное 2008 17:19

Сега ми кажи и че като сложиш тоя илач във водата и не замръзва през зимата или е само за лятна употреба? :roll:

ПС: Относно смислеността на темите, която дискутират колегите - ако разсъждаваме така, лека по лека всички теми можем да ги изкараме безмислени и какво ще четем. Винаги съм го казвал - по тази логика накрая ще се станем като в РЕНО форума mhihi

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 11 ное 2008 17:35

eos написа:почвам да се отчайвам от темите във форума :roll:

Ми напъни са може де родиш нещо смислено

по темата - И на мен ми направиха впечатление в неделя, ама 10 лева за експеримент не ми се даваха , тъй че съм доволен от прочетеното

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 12 ное 2008 19:29

За замръзване не мога да коментирам защото както написах по горе в казанчето имах няква течност ,която не помня каква беше.В моя случай резултата се изявява в това че пръскалките ми пръскат определено по добре , без намеса на игли и тем подобни и освен това течността излиза пенлива и чисти определено добре.Аромата не го усещам , но със сигурност липсва гадната миризма на течноста която беше в казанчето.За сега не ми е замръзнала течноста а чистенето е по добро според мен...заслужават си 10лв. защото става дума за 24 л. все пак , с такова количество се надявам да изкарам зимата при интензивно ползване на пръскалките. Доволен съм :idea:
П.П Относно това коя тема каква е..... Ами колеги ,шарен свят- шарени мнения и тн.... който не го вълнува просто не чете то за това си има зглавие което подсказва за съдържанието на темата.Не ангажирам никой с себе си и освен това винаги се въздържам от коментари по теми който не ме вълнуват или не съм запознат за какво иде реч. Благодаря на всички :)

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 12 ное 2008 19:50

Вместо да се чака зимата - шише с вода, една таблетка (хапчи :)) и във фризера ... то ще се чуе :).

Б.

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Сря 12 ное 2008 20:13

Rijo написа:Вместо да се чака зимата - шише с вода, една таблетка (хапчи :)) и във фризера ... то ще се чуе :).

Б.

:да: така ще е най безболезно

epcilon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот epcilon » Пет 14 ное 2008 3:18

Хайде казвайте, замръзва ли та да ходя и аз да си купя!!! :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 14 ное 2008 9:06

ами засега не :lol:
Павлети,къде викаш хвърли опаковката mhihi

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Re: Питанка , таблетки за казанчето на пръскалките

Мнениеот P4v3l » Пет 14 ное 2008 10:23

POLO PAVLETI написа:..... дори се предлага с три аромата......

темата е интересна ама аз се чудя що аджеба му трябва на човек да му мирише течността за чистачките на портокали, ябълки, мушмули, русенско варено, ...... може би да за могат мухите размазани на челното стъкло да се чувстват като мумии

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 14 ное 2008 11:55

приятна миризма влиза в купето на свежо.

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пет 14 ное 2008 12:27

Bobi_S13 написа:
ISRalien написа:ш ало нема триете!
Темата си е хавтомобилна и аз се интересувам от ефекта.
Има ли зимни, да не ми замръзнат цицките на голфа mhihi

Няма зимни само едни са, на които пише че отпушва маркучите и самите пръскалки за това се използва главно. Взех за половера, че задната не пръска ама :censored: . И освен пяна да прави друго нестава.

Пробвай с игличка да вкараш в дупките и да завъртиш леко , при мен беше същата работа на една от предните дупки.С иглата, после напълних с топла вода и препарат за стъкла около 0.5 л и го изпръсках да почисти.Вече година нямам проблеми със запушване...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”