Карате ли на фарове за мъгла?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не са забранени освен при мъгла...цитирано от закона там пише "при намалена видимост" и даже съм си говорил с полицай по темата и човека ми обясни,че ако видимостта е намалена в следствие мъгла,дим,пороен дъжд или каквото и да е може да се кара на халогени...оправдание от сорта на "ами на мен ми е тъмно и затова карам на халогени" не минават понеже това не е намалена видимост 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не разбирам какво толкова ви заслепяват фаровете за мъгла? Те са направени да светят на 1-2 метра от колата, като светлината да е концентрирана в двете страни от нея (за да се вижда маркировката (ако има такава)). Мен до сега фар за мъгла не ме е заслепявал.
И да, карам само при мъгла, дъжд или сняг. Едно на ръка, че за да пусна червената светлина за намалена видимост в задния ляв стоп трябва да пусна и халогените, защото са на един ключ с две степени.
И да, карам само при мъгла, дъжд или сняг. Едно на ръка, че за да пусна червената светлина за намалена видимост в задния ляв стоп трябва да пусна и халогените, защото са на един ключ с две степени.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
От както съм взел колата(щото на предната нямах), вече 7 месеца, само един път съм пускал "халогените", защото валеше много силно и нищо не виждах по изровената улица. Сега като почнат мъглите сигурно пак ще ги пускам.
И да, регулираните фарове за мъгла почти не заслепяват, НО дразнят. Едно е в тъмна улица срещу теб да има 2 източника на светлина, друго е 4, а като се съберат 3ма гъзара един зад друг, стават 12, а аз не виждам абсолютно нищо пред мен.
За усиления стопове нямам думи. Вече съм се отказал и да се ядосвам. Българинът пуска де що може да светне, щото да си свети и да го виждат. А тръгнеш ли да се караш на някой, то той или няма да знае, че светят, или няма да знае кво е тва, или ги е пуснал, щото да го виждат, както вече казах.
И да, регулираните фарове за мъгла почти не заслепяват, НО дразнят. Едно е в тъмна улица срещу теб да има 2 източника на светлина, друго е 4, а като се съберат 3ма гъзара един зад друг, стават 12, а аз не виждам абсолютно нищо пред мен.
За усиления стопове нямам думи. Вече съм се отказал и да се ядосвам. Българинът пуска де що може да светне, щото да си свети и да го виждат. А тръгнеш ли да се караш на някой, то той или няма да знае, че светят, или няма да знае кво е тва, или ги е пуснал, щото да го виждат, както вече казах.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”