застраховка ? аз съм си я ожулил
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Имах подобен случай с един служебен автомобил, но в ДЗИ. писах "При маневра назад не видях бордюр" описваш къде е станало дата и т.н. и няма да имаш проблем...но вече когато си подновяваш каското не знам как ще ти изчислят процента...но не се притеснявай не е нужно да лъжеш все пак имаш пълно каско...и друго мисля, че е важно когато имате щета отивайте да си я регистрирате и не чакайте да се натрупат, защото ако има над определен брой щети застрахователите искат документ (протокол, удостоверение) от КАТ или от РПУ и се почва с обикалянето и бюрокрацията, затова моя съвет е 1 драскотина отивайте, защотото след това ако не могат да се вържат щетите като 1 събитие ще чуете нещо от сорта на "вие май чакате да ви се натрупат щети" а срока за завеждане на щета е 5 дена след това имайте предвид може и да не ви иплатят нищо...затова завеждате, зимате си възлагателно писмо и ако искате чакате вече да се натрупат....Вярвам, че съм бил полезен!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: застраховка ? аз съм си я ожулил
irenda написа:не знам какво предполагаш всичко това се случва в гърция посаветвах се и тук и знаеш ли казаха ми че с тази полица и в българия да беше станало пак нямало да ми платят или те изплащат само малки суми пари за надрано за един прозорец и т н.застраховката ми е 2000 лева клауза р при която пише че не се изплаща само при кражба без аларма или маркировка а все пак колата е нова на 20 дена от магазна искам да знам само на старите коли ли изплащат защото на новите им са скъпи частите и на всичко отгоре немога да ги съдя защото полицата не е на мое име а на лизинга а сега ми дай съвет какво да правя или ние българите никога нищо не правим а се оставяме на течението затова сме и на това дередже но за 40 000 лева няма да ги оставяicoico написа:irenda написа:ако някой може да ми каже какво да правя ще му бада благодарна,преди два месеца си вземахме кола на лизнг голф5 на 20 ден от копуването стана злополука паркирах колата и след около два часа я намерих в една пропаст близо до мястото кадето я оставих.имаме пълна автокаско в бул инс но те отказват да я изплатят.причината е че аз сам виновна немога да ги бесадя защото колата е на порше лизинг вече втори месец ни разиграват.какво мога да направя при тези обстоятелства
Ъъ,да погледнеш някъде в дребните букви на договора дали е споменато за изключване на риск поради умишлени или с груба небрежност действия на застрахования,ако колата се е озовала в пропастта така както предполагам
Ще споделиш ли как се е озовала точно колата в тази пропаст?
- Alessa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: застраховка ? аз съм си я ожулил
irenda написа:не знам какво предполагаш всичко това се случва в гърция посаветвах се и тук и знаеш ли казаха ми че с тази полица и в българия да беше станало пак нямало да ми платят или те изплащат само малки суми пари за надрано за един прозорец и т н.застраховката ми е 2000 лева клауза р при която пише че не се изплаща само при кражба без аларма или маркировка а все пак колата е нова на 20 дена от магазна искам да знам само на старите коли ли изплащат защото на новите им са скъпи частите и на всичко отгоре немога да ги съдя защото полицата не е на мое име а на лизинга а сега ми дай съвет какво да правя или ние българите никога нищо не правим а се оставяме на течението затова сме и на това дередже но за 40 000 лева няма да ги оставяicoico написа:irenda написа:ако някой може да ми каже какво да правя ще му бада благодарна,преди два месеца си вземахме кола на лизнг голф5 на 20 ден от копуването стана злополука паркирах колата и след около два часа я намерих в една пропаст близо до мястото кадето я оставих.имаме пълна автокаско в бул инс но те отказват да я изплатят.причината е че аз сам виновна немога да ги бесадя защото колата е на порше лизинг вече втори месец ни разиграват.какво мога да направя при тези обстоятелства
Ъъ,да погледнеш някъде в дребните букви на договора дали е споменато за изключване на риск поради умишлени или с груба небрежност действия на застрахования,ако колата се е озовала в пропастта така както предполагам
Би трябавло да ти е изплатят.Дали ще ти платят ремонта или нов автомобил,това си е по тяхна сметка,в зависимост от състоянието на автомобила,без значение чия е вината.Виновника за случилото тебе не те интересува-за това си плащаш.Да се опряват Те(застрахователните компаний).
Разликата в твоя случай е,че събитието се е развило извън границите на България.А съм чувал,че се плаща доста повече,ако искаш каското да е валидно и за "чужбина".Сега незнам как стоят неща в предвид,че сме и в европейскя съюз.Не е зле да се посъветвате с адвокат/и!По възможност близък такъв,че и те спестявали около 30% от сведенията.Успех.И ако имаш възможност и нерви да пишеш,ще е полезно за нас да знаем на каде се накланя везната и през какви пътища и бюрокращини трябва да измине човек в подобна ситуация.И още веднъж-Успех!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”