Събирам мнения за слагане на печка - за и против

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 11 дек 2008 17:04

Баси толкова ли не можеш намериш втора злоупотреба за по евтино :?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 11 дек 2008 17:15

iceto маслото ми е малко над 180лв .. по качествено май няма ... Значи няма да е Вебасто :) а някакъв по евтин вариант.. Милослав тя колата си пали бате :) ама знам че студения старт е вреден, пък и защо да зъзна като може да ми е готино .. поне до работа. Тя ми е на 10 минути и докато загрее колата я гася. И хем на колата ще и е готино че ще и е топло хем на мен. А днес чух и за някаква нагревателна плочка... някой да знае нещо за нея ? А с модул с дистанционно запалване, като си отворя гаража ще умра :lol: .. на втора злопотреба никога не съм бил фен ..

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 11 дек 2008 17:21

dermeister написа:Ако ти се дават и имаш много нужни пари си сложи. Но само, ако е с дистанционно палене или с таймер за палене. Кеф, цена нема и гроздето е кисело, ама всеки според чергата си... :lol:

:да:
Печка е чудесно! Ползвал съм автомобили с дистанционно палене съответно лятото климатик, зимата топла - по-голям кеф няма, щракаш я, обличаш се, обуваш се, излизаш сядаш в колата - джамците размразени, седалкита топли... Закопчаваш си колана и потегляш веднага. А лятото с климатика бе същото, влизаш - хладно и приятно :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 11 дек 2008 17:36

Някой може ли да ми обясни за това дистанционно палене? Цени за инсталиране? Ако съм оставил колата на скорост? Пояснете....

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 11 дек 2008 17:49

http://www.youtube.com/watch?v=MUxvvhXhr6c

А за ръчни скорости--сещаш се--ръчната и на свободна.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 11 дек 2008 17:57

propparo написа:http://www.youtube.com/watch?v=MUxvvhXhr6c

А за ръчни скорости--сещаш се--ръчната и на свободна.

И после имаш много добре стоплена кола която обаче е неподвижна понеже ръчната е по-замръзнала от Антарктида :lol: А за печката-хората живеят в страни където по 6м. е под нулата и не всички имат такива екстри а за тук дето се събират по 30 дена на зима с голям студ ми се вижда доста излишно харчене на пари !

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Чет 11 дек 2008 19:39

Stivi написа:за печката-хората живеят в страни където по 6м. е под нулата и не всички имат такива екстри а за тук дето се събират по 30 дена на зима с голям студ ми се вижда доста излишно харчене на пари !

Дълъг не се занимавай с глупости :!:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 11 дек 2008 20:22

Колега kambone как пускаш и климатика лятото ? То нали мотора не работи или май не съм много наясно :) Stivi ако и аз мога да си пускам климатика ще е идеално .. хем загрял мотор готов за каране хем и хладничко за лятото и топло през зимата :) Мечта .. кефа цена няма, тези 3 неща са голям кеф ... и за колата и за шофьора :) bomber защо бе викторчо .. какво лошо има да ти е готино :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 11 дек 2008 20:45

longora написа:Колега kambone как пускаш и климатика лятото ? То нали мотора не работи или май не съм много наясно :) Stivi ако и аз мога да си пускам климатика ще е идеално .. хем загрял мотор готов за каране хем и хладничко за лятото и топло през зимата :) Мечта .. кефа цена няма, тези 3 неща са голям кеф ... и за колата и за шофьора :) bomber защо бе викторчо .. какво лошо има да ти е готино :)

По-добре дистанционно палене.. Само така ще имаш и лято и зима кеф.. Ама не си заслужава според мен, още повече, че ако нацелиш и наоколо да има някой наркоман все едно му я подаряваш...

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 11 дек 2008 21:42

[quote="longora"]Колега kambone как пускаш и климатика лятото ? То нали мотора не работи или май не съм много наясно :)

Беше Remote Start обаче, не беше печка това на тези коли. Американско деяние...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 11 дек 2008 22:10

Аха ясно :) Абе щом може да се пусне парното през печката .. би трябвало и климатика да може ... Никой не каза нищо от към техническа гледна точка ..

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 12 дек 2008 9:07

Мисля най-добре си сложи една малка акомулираща печка в багажника - хем сутрин ще е баня ,хем ток на нощна само ще дърпаш :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 12 дек 2008 10:59

Най добре подряване на седалките и си на 6++.
Голяма гъзария е да ги грее гъза :lol:

Потребителски аватар
lamer4e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lamer4e » Пет 12 дек 2008 11:03

Аз също съм с дистанционно палене и сутрин като стана само се одажам през терасата пала колата и докато слезна пред блока вътре вече е баня 8) и то само за 110 лева 8)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 12 дек 2008 11:06

longora написа:...ама знам че студения старт е вреден, пък и защо да зъзна като може да ми е готино...

Вече ти се чудя! Не стигат ли парите, които наля в тая кола, ами сега и излишни разходи :shock Сух старт, чукал метал - я се замисли колко коли палят така, а се карат много повече от твоята и все още палят и си тракат :lol:
Не мисля, че подобен разход е оправдан :) Но парите са си твои - ако са ти излишни купувай ако искаш и ново купе, че това след 15 години може да изгние :roll:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”