Цени на Голф4

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Цени на Голф4

Мнениеот VWGT » Вто 13 дек 2005 0:43

[quote="hahyy"][/quote]

мобиле.де и аутоскаут24.де са най-пълните с оферти немски сайтове. За трите месеца, през които си търсех кола изпаднаха няколко 4-ки на цени около 3500 евро, имаше и няколко слабо ударени (калник, фар, решетка) м/у 2500 и 3000 като за едната още ме е яд. Но всички те бяха по автокъщи (на турци, италианци...), а с времето което прекарах в търсене окончателно се отказах да давам толкова пари за кола от автокъща. Иситната е в частните обяви, но за да хванеш някоя "далавера" задължително трябва да имаш човек с кола и свободно време в Германия. Трябва да имаш предвид и следните неща:
1. немеца кара поне по 20 000 на година
2. до около 7мата година почти 100% от тях се обслужват от сервиз (имат сервизна книжка)

това ти го казвам просто защото забелязах една любопитна ... как да го кажа ... обратнопропорционалност м/у километри и цена по пътя на колата от там до тук :) Значи там не видях частна обява, в която километрите да не са броя на годините Х 20 000. За сметка на това в автокъщите в Германия се продават коли само с по 15000 годишен пробег и рядко със сервизна книжка. А в България се продават най-новите и най-запазените стари коли в Европа ... има няма с по 10000 на година.
С други думи дай някой лев/евро отгоре и си я купи от човек, там, ако имаш възможност де :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 13 дек 2005 10:06

Нека и аз като до вчера продаващ Г4 да кажа какви са ми наблюденията.
Значи ние българите сме странни хора - хем за без пари, хем като нова. ами такова животно няма. Когато поисках 18000 лв. за ТДИ от 2001 година на 95000 км. (реални), от много места се нахвърлиха че или щели за 15000 да докарат същата кола, че и по добра, или че тук по автокъщите са на по-ниска цена. Да ама от тези места ще е на по 295000км. ама на кои му пука!
А колата за която говорех си струваше. Самия факт, че купувача доиде мнооооого разубеден от цената(висока била), като ч видя и седна в нея, каза че я взима независимо от цената!
Та така колега. и тук има много добри коли, ама не търси нещо тънко. Хората са казали, евтиното винаги излиза скъпо!

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 13 дек 2005 10:45

hahyy написа:momo 1 а случайно да знаеш сайт където има частни обяви а иначе няма голямо значение дали ша е 1.8 или 1.8Т не съм по състезанията

двата сайта са писани по горе и в двата освен многото авто къщи се пускат обяви и от частни лица /вместо името на автокъща пише адрес и име на собственика/ звънваш и той един любезен като всеки продавач ти обяснява че колата си я е купил да я кара само по национални празници , /и те са изучиха Smackbum /
ти обаче си искаш сервизна книжка вкл. и сертификати за технически прегледи TUV и МОТ валидни поне още една година. И ако собственика не е турчин или арабин и т.н Може да си сигурен че колата е на реални км . Тези в сервизната книжка и приблизително + 20 хиляди за всяка година която не е вписана.

Потребителски аватар
hoodlum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hoodlum » Вто 13 дек 2005 19:02

За да тръгнеш да търсиш кола в немско /особенно ако ти е за първи път/ ще ти трябва много късмет. . .
Ако се запишеш на някоя псевдо екскурзия за автомобил си 99% прецакан ,всички келеши играят с някой автотърговец там и те прекарват за 2 бройки. Трябва ти много време и приятел при който да отседнеш /безплатно/ ,ако разполагаш и с кола е идеалният вариант 8) Остава да следиш редовно местният печат и да въртиш яко телефоните ,90% от хубавите предложения са продадени преди да излезне в-ка ,но ако имаш търпение и време остават ти 10% шанс :lol:
УСПЕХ

hahyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hahyy » Вто 13 дек 2005 19:46

благодаря ви бая ценни съвети получих дано си намеря хубава колица :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 13 дек 2005 19:49

mladvampirTDI написа:Значи ние българите сме странни хора - хем за без пари, хем като нова. ами такова животно няма.

:No риска да продаваш хубава кола е да не се появи нито един, който да оцени този факт! Абсолютно съм съгласен с думите ти! Аз също предпочитам да платя "ненормална" за едни цена, но за автомобил в отлично състояние и ясна история! Лошото е, че такива хора сме малко и от двете страни продавач/купувач!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Сря 14 дек 2005 0:37

колега ако още не си харесъл кола , на мен ми предлагаха една 4-ка , 1.8 Т , има лек удар отпред (лично съм я гледъл) , фарове , с друг преден капак , до колкото си спомням , нямаше изкочил еарбег , сива е на цвят , ако имаш желание , мога да ида утре да питам момчето колко и искаше , мога и да ти я снимам , да я видиш , и ако ти хареса да дойдеш да си я видиш и т.н.

ето ми JSM-a :0888 819571-краси , след 12.00

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 14 дек 2005 9:55

Sir T написа:
:No риска да продаваш хубава кола е да не се появи нито един, който да оцени този факт! Абсолютно съм съгласен с думите ти! Аз също предпочитам да платя "ненормална" за едни цена, но за автомобил в отлично състояние и ясна история! Лошото е, че такива хора сме малко и от двете страни продавач/купувач!

Хубави коли тука се продават най-трудно-ФАКТ!

hahyy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hahyy » Сря 14 дек 2005 19:07

madcap благодаря за сега о6те се оглеждам и проучвам за да не се грамна после като първия човек

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 15 дек 2005 2:40

hahyy написа:madcap благодаря за сега о6те се оглеждам и проучвам за да не се грамна после като първия човек

ок . както кажеш , ако искаш мога да ида да ти го снимам , да си имаш поне едно на ум ...

Потребителски аватар
ачо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ачо » Нед 18 дек 2005 17:54

подновявам темата тъй като тука стана въпрос за цените в Европа а аз от няколко дни се ровя из AutoScout24 и попадам на невероятни оферти(поне за мен де)http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=5818373&id=phrwxmzuxib&source=as24_inseratsg_detail_link
тази ми се стори малко съмнителна та реших да му пратя mail на човека вижте отговора
Hello,
My last price is 3500 Euro.
The car is located in Milano,Italy and it's LIKE NEW!!!!It has only 79456 km.It was never been involved in accidents.It has no scratches or something else.I am the first owner of this car.This is my last price and the car it's not in leasing.I have all the papers of the car and the service book as well.
Reply ASAP,
Thank you!
абе чудя се възможно ли е това такава кола струва сигурно 15000лв. в България.Вие какво мислите :?:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 18 дек 2005 18:02

ачо написа:подновявам темата тъй като тука стана въпрос за цените в Европа а аз от няколко дни се ровя из AutoScout24 и попадам на невероятни оферти(поне за мен де)http://www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=5818373&id=phrwxmzuxib&source=as24_inseratsg_detail_link
тази ми се стори малко съмнителна та реших да му пратя mail на човека вижте отговора
Hello,
My last price is 3500 Euro.
The car is located in Milano,Italy and it's LIKE NEW!!!!It has only 79456 km.It was never been involved in accidents.It has no scratches or something else.I am the first owner of this car.This is my last price and the car it's not in leasing.I have all the papers of the car and the service book as well.
Reply ASAP,
Thank you!
абе чудя се възможно ли е това такава кола струва сигурно 15000лв. в България.Вие какво мислите :?:

Не пълно е с фалшиви обяви в скаута напоследък, едва успяват да ги трият с тая кола за 3500 може само да се снимаш, а в бг това е и повече от 15 ;)
Измами всякакви импулсни телефони, събирачи на капаро и т.н. и т.н

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

За цените тук и там,от мястото на събитието!

Мнениеот Stivi » Нед 18 дек 2005 20:58

Всеки що годе грамотен човек като сравни цените в мобиле.де и мобиле.бг би трябвало да разбере че има нещо гнило ама не в Дания а в БГ! Аз говоря от личен опит понеже след дълго време прекарано в ровене по обявите се метнах на автовозчето на един комшия и право в Австрия и какво се оказа там...ами хубави и евтини коли НЯМА! Така че който иска да кара нещо читаво дава повече пари и кара,а тия дето искат да казват "Ееее как си се набутал аз моята за колко я взех..." да си купуват напудрените италянки и после да си бият главата в стената! Малък пример давам-като се прибирахме с 2-те коли на камиончето се засичахме особено по границите с други такива джамбази и всеки като погледнеше казваше"Еее тая кола не е за търговия,некой си я е взел да си я кара..." трябва ли да обяснявам в какво състояние бяха 90процента от колите по другите платформи??? Това е от мен и успех на всички бъдещи купувачи:) :banghead:

jeki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jeki » Пон 19 дек 2005 20:59

4 - ка ТДИ то това е мотора оставете тези бензинови мари - нафта валяло караш яко и без пари .на - моя е на 300 . 000 км взел съм го от германия на 160.000 км голямо каране

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Вто 01 авг 2006 16:04

mladvampirTDI написа:Нека и аз като до вчера продаващ Г4 да кажа какви са ми наблюденията.
Значи ние българите сме странни хора - хем за без пари, хем като нова. ами такова животно няма. Когато поисках 18000 лв. за ТДИ от 2001 година на 95000 км. (реални), от много места се нахвърлиха че или щели за 15000 да докарат същата кола, че и по добра, или че тук по автокъщите са на по-ниска цена. Да ама от тези места ще е на по 295000км. ама на кои му пука!
А колата за която говорех си струваше. Самия факт, че купувача доиде мнооооого разубеден от цената(висока била), като ч видя и седна в нея, каза че я взима независимо от цената!
Та така колега. и тук има много добри коли, ама не търси нещо тънко. Хората са казали, евтиното винаги излиза скъпо!
Същото се слу4и и с жена ми .гледахме един Г4 1,9 ТДИ АУТО - 116 кончета 2001 на 140 000(кво са за VW) само дето бе6е некакъв EDITION.Ta седна жената ,покара я малко и каза-това е.Цена 20 К.платих и си тръгнахме с нея.Направих само кратка консултация по телефона-много ли са, малко ли са,моя човек каза ,че ще ми докара такава за 12 К ,ама нема да е ТДИ,ама нема да е АУТО и му викам бегай и си я взех.Вече цела седмица мойта не слиза от нея - врътна и към 2000 км.И си върви супер.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”