втората е особенно добра !!! първа също е полезна , благодаря.
Това с обезвъздушваването не ми е много ясно , но като дойде време ще го разбера ...
Водна помпа , антифриз , G11 G12
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Водна помпа , антифриз , G11 G12
freestyler911 написа:Днеска , рутинно си чистя дроселовата клапа (през 6 месеца), изтупах въздушния, проверих маслото, проверих хидравличната течност на волана, проверих и тая на спирачките .... и гледам антифризера е на под минимум. Опа, викам, ще си купя да долея. Гледам моя е синьо зеленикав. Отивам на Радиал, че нали днеска неделя никой не бачка, викам антифриз какъв има, той ми вика, ти от полото ли слезе , викам да , а той , ооо , ти при тебе не е какъв да е антифриз, на тебе ти требе G12 , червен , викам Я , той моя е син, Оня вика, ми тоя дето го е сменял не е знаел , или те е подвел!!! Пък аз колата така я взех със синия. Викам закакво ми е тоя червен антивриз 60 лева за 4 литра ACdelco. Ми то при тебе водната помпа е специална, ако не си с червен , ще се прее*е много бързо .... Викам я, че как не е сдала багажа скоро ...
Та реших да си купя АРАЛ 14 лева литър.Купих аз , после отварям , гледам то под капачката фолио няма, а дали е така за 14 лева литър .... то приста от 5 лева има а тоя 14 пък няма , а и не ми се стори да щракне капачето като отвивах , щото да се скъсат ония работи .... ама викам , пък може и така да са ... долях де концентрат , не разредих.... Дано да е ок
Та тоя пич ми вкара 1000 дявола в главата и си мисля да не би да има такова нещо наистина и да си скапя водната помпа заради антифриза (въпреки че мнооого ме съмнява ....)
Има ли такъв специален антифриз за нашите коли ???
Колега моето поло кат го взех беше с червения антифриз,наскоро при смяна на термостат долях от същия цвят марка Хелаас нещо си,белгийски + дестилирана вода,не ми е направило впечатление да стават проблемации,в Ауто+ ме зяпнаха като им казах че искам от червения за мойто поло,ма какво ли разират те?

- freestyler911
- freestyler911
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
защото ти е сменена пластмаската най-вероятно...затова и тези от магазина са се чудили на поло 96г. да е Г-12pe_aps написа:при мен на черната пластмаса до казанчето е посочено G12 т.е. червеният май,при теб защо е синият незнам,кода е AEX на мотора..твоят?

jagler написа:защото ти е сменена пластмаската най-вероятно...затова и тези от магазина са се чудили на поло 96г. да е Г-12pe_aps написа:при мен на черната пластмаса до казанчето е посочено G12 т.е. червеният май,при теб защо е синият незнам,кода е AEX на мотора..твоят?На по-новите коли към 2000г. на тях направо пише на разширителния съд с черни букви и стрелкичка.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”