Жалиш без да плащаш, респективно без да си взимаш талона.Pichaga написа:интересна е друга хипотеза
глоба, внасяш да си вземеш талона и жалиш
печелиш
и се оказва че трее ти върнат парата
За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: За глобите и нарушенията - как ще не дерът кожите
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
vasstop написа:Жалиш без да плащаш, респективно без да си взимаш талона.Pichaga написа:интересна е друга хипотеза
печелиш
е как ще стане
отиваш излязло нак. постановление-взимат ти акта и ти го дават, плащаш и ти връщат талона
ако жаля, без да си взимам талона, с какво ще карам, защото те ми взимат акта и ми дават постановлението
дирек(тно глоба за това че съм без необходимите документи
апропо мисля че е така реда де
още не съм жалил НП след промените от миналата година

- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
то и те не знаят как ще стане това ма май пак ние ще сме отдолуPichaga написа:vasstop написа:Жалиш без да плащаш, респективно без да си взимаш талона.Pichaga написа:интересна е друга хипотеза
печелиш
е как ще стане
отиваш излязло нак. постановление-взимат ти акта и ти го дават, плащаш и ти връщат талона
ако жаля, без да си взимам талона, с какво ще карам, защото те ми взимат акта и ми дават постановлението
- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Няма да караш докато жалиш, за това пък като ги осъдиш, ще ги съдиш и за обезщетение и пропуснати ползи...Pichaga написа:vasstop написа:Жалиш без да плащаш, респективно без да си взимаш талона.Pichaga написа:интересна е друга хипотеза
печелиш
е как ще стане
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Re: За глобите и нарушенията - как ще ни дерът кожите
И като осъдите КАТ за 50 лв. , елате ми свирнете. Стига с филмите. На приказки по форумите сме силни. Европесйки съд, Брюксел и т.н. Нали не си вярвате?
Значи хем не ви харесва ситуацията на пътя, хем не ви харесват глобите и законите. А как да стане според вас? Как? Нали от накъде трябва да се почне.
На всичкото отгоре сте 100% наясно, че никой или може би 1 на 100 000 ще бъде глобен за тунинг. Защо тогава е нужно да пишем куп щуротии? Да бъдем реалисти?
Прав е колегата, който спомена, че глобите за привишена скорост са смешни.
Всъщност, ако направим справка с глобите в чужбина, ще разберем за какво става въпрос. И нека не се оправдаваме със заплатите. Нямат връзка в случая, защото живота не се измерва в пари. Ето прост пример:
Нарушение на скоростта до 20 км - 40 евро.
Нарушение на скоростта над 20 км - 100 евро.
Нарушение на скоростта над 30 км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни.
При това, това са глобите от миналата година.
За алкохол нещата са още по-страшни, но съвсем заслужени за нарушителите:
Алкохол от 0,5 до 0,8 гр/литър - 200 евро.
Алкохол от 0,8 до 1,1 - 700 евро и книжката за 90 дни.
Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
Има доста други нарушения, които се санкционират доста солено, както би следвало да бъде и тук, като например:
Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
Важно е да знаете за телефоните.
Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
И накрая да знаете: Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!
Това е в Гърция!
Значи хем не ви харесва ситуацията на пътя, хем не ви харесват глобите и законите. А как да стане според вас? Как? Нали от накъде трябва да се почне.
На всичкото отгоре сте 100% наясно, че никой или може би 1 на 100 000 ще бъде глобен за тунинг. Защо тогава е нужно да пишем куп щуротии? Да бъдем реалисти?
Всъщност, ако направим справка с глобите в чужбина, ще разберем за какво става въпрос. И нека не се оправдаваме със заплатите. Нямат връзка в случая, защото живота не се измерва в пари. Ето прост пример:
Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
Има доста други нарушения, които се санкционират доста солено, както би следвало да бъде и тук, като например:
Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
И накрая да знаете: Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!
Това е в Гърция!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Ти явно не разбра за какво става въпрос.ostavime написа:И като осъдите КАТ за 50 лв. , елате ми свирнете. Стига с филмите. На приказки по форумите сме силни. Европесйки съд, Брюксел и т.н. Нали не си вярвате?
В целия Европейски съюз няма държава, в която да има минимална необжалваема глоба!!!
Това противоречи на хартата за правата на човека по европейската конвенция, където се казва, че не може да има наказание или глоба, което не може да бъде обжалвано.
Пък ти ако искаш си плащай като поп, като отгоре на това не знаеш къде отиват тези пари...
- ostavime
- Двигател:
Оооо да, вие като плащате на полицаите със сигурност знаете къде отиват парите ви. И после се оплакваме срещу корупцията. Кой я създава?!
И както казах, когато някой бъде глобен за тунинг, елате се обадете тук. А като след това осъдите някой в Брюксел, аз ще ви почерпя. Празни приказки са и всеки го знае.
За да се стигне до плащане, трябва да има нарушение. С това май всичко се изчерпва. Какво очаквате да се случи, когато сте нарушили... каквото и да било?
И както казах, когато някой бъде глобен за тунинг, елате се обадете тук. А като след това осъдите някой в Брюксел, аз ще ви почерпя. Празни приказки са и всеки го знае.
За да се стигне до плащане, трябва да има нарушение. С това май всичко се изчерпва. Какво очаквате да се случи, когато сте нарушили... каквото и да било?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:...
Ако ти напишат 100 акта с по 50 лева глоба,необжалваеми с две имена в акта и подписи,пак ли ще мислиш така?Без да си нарушил,дори да имаш 100 свидетеля?
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
И още и още по-тежки санкции да има, ама и полицаите да си вършат работата, тогава може да се оправи селянията ни! 
п.п- И ся кво излиза, че не мога да съм си пуснал ТВ-то в колата докато карам... ами навигацията не е ли и тя същата, не отвлича ли вниманието по същия начин, даже и повече да се кьориш на тоя малък диспелей...

п.п- И ся кво излиза, че не мога да съм си пуснал ТВ-то в колата докато карам... ами навигацията не е ли и тя същата, не отвлича ли вниманието по същия начин, даже и повече да се кьориш на тоя малък диспелей...
- ostavime
- Двигател:
andro_ написа:ostavime написа:...
Ако ти напишат 100 акта с по 50 лева глоба,необжалваеми с две имена в акта и подписи,пак ли ще мислиш така?Без да си нарушил,дори да имаш 100 свидетеля?
Ето пак. Само приказки. И кога ще стане това? И ти знаеш кога. Точно никога.
100 акта по 50 лв. А 200 акта по 40 лв. Стига де, нали за това казвам. Да мислим релано. Хващаме се за най-малкото, просто за да спорим и да оплюваме, а не гледаме, че глобите за привишена скорост и алкохол (примерно) са смешни. Както и куп други. А после... защо жертвите и нарушителите са безброй? Ами със сигурност не е, защото не могат да обжалват акт от 50 лв. Не, не е това причината, а именно, защото е 50, а не 500 лв. този акт, за който толкова спорите и правата на човека, и конвенцията и т.н.. За това са много. Защото глобите като цяло са смешни. Масата са по 20-30 лв. За масовите нарушения. Е как да се промени нещо?
А вие, акта та акта.
Е не мога да разбера пък тея които казват ,че глобите били малки в кои свят живеят
ми дай тогава да ти вземат по 1000лв глоба за това ,че си превишил скоростта с 5км отгоре ми ако искате и къщите да ни вземт когато не сме си купили комплект резервни крушки и нямаме туба за масло и вода в колите(аз подвижен склад ли да карам???) Не разбирам как като ни дерат кожите ще спрат воината по пътищата ни,ми които няма ум в главата ако ще и милиони да го глобят и 5 книжки да му вземат пак няма да го спрат
познавам много такива впрочем. А и много се дразня от това ,че в България най големият престъпник е шофьора,и основния приоритет на полицаята е да му стъжни живота
Защо не вземат първо да си оправят пътищата защото ми писна да си чупя колата по разни трапища и кратери,да вземат малко и самите полицай да се осъзнаят и да престанат да се държат толкова арогантно и нагло с обикновенния човек а от друга страна да се счупват от подмазване на разни мутри и политици които могат да си правят каквото си искат абсолютно безнаказано. Не е лошо да премислят приоритетите си и да подгонят когото трябва(мутрите,крадците и корумпираните политици) и тогава чак да се занимават с някои които не си е сложил колана или си е пуснал фаровете за мъгла без нужда. Май много писах но ме дразнят изказвания от сорта..."глобите са малки"

-
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:...
Не,не виж,разбрал си ме погрешно.
ОК и аз искам да има колкото се може по-малко нарушения,съответно по-малко катастрофи и страдания.
Идеята в случая за 50-те лева,е,че дори и да не си виновен,могат да те изкарат виновен и нищо не можеш да направиш по въпроса.Нищо...освен да си платиш.Това е все едно аз да те спра по улицата както си ходиш и да ти кажа - дъжиш ми 50 лева,без дори да се познаваме.И ти трябва да ги дадеш без да се замислиш.Е затова иде цялата реч.
Иначе - ОК,да глобяват нарушителите.И аз като наруша - да ме глобяват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
propparo написа:...То не беше глоба мръсна кола,светлоотразителна жилетка,глоба ''гледаш ме накриво'',ами сега и тунинг и работа на двигателя на място...
Не разбирам какво мрънкате, забранено е да работи двигателят на място от МНОГО години. Само се излагате, че не знаете какво пише в закона. А и в закона глоба за мръсна кола НЯМА.
- niki_d99
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:Оооо да, вие като плащате на полицаите със сигурност знаете къде отиват парите ви. И после се оплакваме срещу корупцията. Кой я създава?!
Колега ела в Пловдив и ще разбереш дали не глобяват за тунинг / направо те спират от движение / повечето 4енгета започнаха да се отварят на това онова по отношение на тининга и почнаха да гонят каде за гарнета, каде за променено място на рег.номер и т.н. аз лично щях да изгора заради ауспусите и фолио на прозорците. но все пак и 4енгетата можеш да се разбереш и те са хора но за съжаление не със всички. значи мога да разкажа още доста слчки и не само от Пловдив в подкрепа на думите си но едва ли има смисал.
- niki_d99
- Автомобил:
- Двигател:
ostavime написа:И като осъдите КАТ за 50 лв. , елате ми свирнете. Стига с филмите. На приказки по форумите сме силни. Европесйки съд, Брюксел и т.н. Нали не си вярвате?
Това е в Гърция!
Само който не е ходил в Гърция не е виждал на всеки завои около 10 на брой малки параклиси на пребили се диваци дето са се качили на някое саксо или 106-чка 1000 кубика дори и с предни затъмнени прозорци и се мислят за бога на шофирането и айде 4ал в небитието

така че това е нормално за там да има максимално контрол и високи санкций!!! както и факта че там има свръх движение и коли по пътищата.
И моляте неми казваи че стандарта на живот не е от значение, защото това е безмислено изказване от твоя страна.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”