Каква е процедурата при изгубени/откраднати документи?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 27 дек 2005 13:28

Pichaga написа:а как плащате данъците

По банков път :) в моят случай на предишният собственик.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 27 дек 2005 13:34

ами да не съм я декларирал...

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 27 дек 2005 13:57

Mal написа: Само че трябва да опишеш къде е колата . тя всъщност физически къде е? в дерето или....?

ами май е в дерето... някъде из Родопите. аз тогава дори не отидох да я видя. Как се бракува? какво ще ми трябва освен номерата? а искат ли платен данък, защото аз никога не съм докладвал в данъчното и не съм и плащал данъци...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 27 дек 2005 14:48

DragoCL написа:ами да не съм я декларирал...

Нещо не те разбрах..
Аз също не съм я декларирал, и за това си плащам направо на името на предишният собственик къде по 10 къде по 12 лв колкото преценя че им дължа :)

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 27 дек 2005 17:47

офф съжалявам, че се намесвам, но затова България няма да се оправи никога, защото българите я правят такава ..

Сетих се за човека, който купи моята предишна кола, платих му дори прехвърлянето при нотариуса, на него остана да отиде да я регистрира в КАТ за 50лв на негово име и да си я заведе в данъчното, а си я кара още на мое име с моята регистрация! Ако го видя някъде по София ще му взема предния номер и ще му го сгъна по профила на главата!

Извинявайте съфорумци ама не ми става много драго като гледам какви бакии правят българите, а в същото време реват за подредена държава и чисти улици без дупки. Аз мога да плащам по 180лв данък на колата си и да ми е изрядно всичко, но има още 5 000 000 сънародници, които нямат едно редовно нещо :dummy:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 27 дек 2005 18:03

Я като сте заговорили за регистрации и прехвтрляния да питам нещо : купих си мотор, ама съм от Хасково и няма как сега да го закарам до там да го прехвърля. Иначе всички документи от тука са оправени. Мога ли да го прехвърля без да го нося с мен? Мотора е с софииска регистрация.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 27 дек 2005 19:49

има много вярно в това което казваш, но винаги има едно ако...
Само да ти кажа знаеш ли кой ме посъветва да правя този "номер" по банков път? ... Ами данъчната, която дори ми прие молбата или там декларацията, и ми изчисли данъка.... демек направи ми "услуга"
Но никой не ми каза тогава, че трябва да имам вх. номер. ...
Да не говорим, че вместо да се правят на нагли могат да си внедрят една система и да ги хванат всичките тези работи... ще им струва кирливи 5-10 милиона...

Доколкото четох из форума работиш в чужбина..?
Ами виж какво правят "западняците" могат ли да спестят данъци го правят го моментално и само се ослушват за още... но и сам можеш да видиш каво получават срещу данъците си...
+ това аз не мисля че правя нещо нелегално. Абсолютно легално е всичко.. т.нар. пропуски в системата... а такива доста

А колко още плащам, и какво получавам в замяна е малко по-друг въпрос...

Но иначе абсолютно си прав, но за съжаление няма само черно/бяло... винаги и ма нюанси...

И накрая за да подкрепя твърдението ти само ще завърша с неофициални но достоврни цифри ... за 2004г. за 1 събран лев от данъчните се харчи .60 ст... Ха честито.. информацията е достоверна!

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Вто 27 дек 2005 20:14

По темата мога да кажа че има и добри хорица и ЕВАЛА ИМ ПРАВЯ значи загубих си документите вътре талона на колата са се сичките граждански прегледи и такива простотии книжката и личната карта абе сичко като осъзнах кво съм направил ми причерня и след 15мин една жена ми звъни и ми казва каде да я намеря да ми ги върне а тя видяла телефона от гражданската ЕВАЛА НА ТАКИВА ХОРА И АЗ БИХ ПОСТЪПИЛ ТАКА

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 28 дек 2005 9:02

Sir T написа:Извинявайте съфорумци ама не ми става много драго като гледам какви бакии правят българите

ами колега, тая кола не съм я декларирал в данъчното защото след 6 години в Холандия бях забравил че трябва сам да обиколя всички инстанции и да питам не искат ли нещо от мен.
тая кола като я купих (в Хол.) отидох в пощата и за 15 мин + 20 евро ми разпечатаха нов талон, автоматично са съобщили на данъчните, кат, общината и т.н. че имам кола.
идвам тук, минавам митници и кат, но откъде да съм се сетил че и ДЕКЛАРАЦИЯ в данъчното трябва.. мислех че веднъж годишно се ходи до данъчното, плащаш си на касата и заминаваш...

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 28 дек 2005 10:04

ако трябва да ти отговоря сухарски - "не познаването на закона не те оправдава"! Има безброй теми в безброй форуми, където пише от такива като нас какво и кое, след кое се прави ..

ако трябва да ти отговоря аз - не искам да чета на никого морал, нито аз съм цвете за мирисане, но ми става криво като знам, че всеки човек, които си плащат съвестно, реално плаща за трима "тарикати". Нямам предвид твоя случай например, но мисля че схванахте идеята. Тъпо е всеки един от нас да се възмущава от държавата ни или да се възхищава на чуждите, но реално да не правим поне мъничко и нашата да стане хубава и подредена?!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 29 дек 2005 11:33

намериха се документите
както се очакваше на супер невероятно място...
при баба ми под някакъв шкаф :shock :shock :shock
как са се оказали там един господ знае...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 29 дек 2005 11:36

DragoCL написа:намериха се документите
както се очакваше на супер невероятно място...
при баба ми под някакъв шкаф :shock :shock :shock
как са се оказали там един господ знае...
аз кво ти казах :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”