Теглене при изгасен двигател с мека връзка - разрешено ли е?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Теглене при изгасен двигател с мека връзка - разрешено ли е?

Мнениеот Дашо » Съб 07 фев 2009 14:41

valka написа:Аз мисля, че в този случай тегленето с мека връзка е забранено, ама не съм 100% сигурен. Дърпаха ме веднъж така...Кофти тръпка е да разчиташ на ръчната.
Все пак някой запознат ли е.

Колега защо с ръчна?
По темата-няма проблеми да те теглят с мека връзка.
Но като те дърпат, когато се наложи да спираш, вкарваш на четвърта, пускаш съединителя и вече можеш да си работиш със спирачката.Дърпали са ме много пъти и винаги така.Никога не е имало проблем.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Съб 07 фев 2009 14:44

разрешено е ако ти е изправна кормилна уредба

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Съб 07 фев 2009 17:12

Защо ли пък ще се дърпате ако двигателя работи :hmmmm

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Съб 07 фев 2009 17:47

Не може да има скъсана полуоска каре скоросна кутия съединител жило и т.н. ама не е проблем скачаш на спирачката както вика колегата на 4 при възможност и леко леко и така!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 07 фев 2009 17:48

Две страници изписахте и никой не си направи труда да се консултира със ЗДвП

ЗДвП написа:Чл. 83. (1) Тегленето на повредено моторно превозно средство се извършва с гъвкава връзка, с твърда връзка или от автомобил със специално приспособление.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Тегленето на повредено моторно превозно средство с допустима максимална маса над 5 тона се извършва само с твърда връзка или от специален автомобил.

(3) Водачите на теглещото и на тегленото моторно превозно средство са длъжни да съгласуват предварително помежду си сигнали за взаимно разбиране по време на движение и по-специално - сигнала за спиране.

Чл. 84. При теглене разрешената максимална скорост на движение е 40 км/ч, а при теглене с твърда връзка по автомагистрала - 70 км/ч.

Чл. 85. (1) При теглене с твърда връзка тегличът трябва да е с дължина от 2 до 4 метра и да е оцветен напречно с червени и бели ивици. Тегленото моторно превозно средство трябва да бъде с изправна кормилна уредба.

(2) При теглене с гъвкава връзка дължината й трябва да бъде от 4 до 6 метра и поне на две места да бъде сигнализирана с червен флаг. Тегленото с гъвкава връзка моторно превозно средство трябва да има изправна кормилна и спирачна уредба.

Чл. 86. По време на движение теглещото моторно превозно средство трябва да бъде с включени къси светлини, а тегленото - с включен авариен сигнал или с поставен отзад предупредителен светлоотразителен триъгълник. При движение през нощта или в условията на намалена видимост и при неизправна осветителна уредба тегленото моторно превозно средство трябва да има отзад в лявата страна червена светлина.

Чл. 87. Забранено е:

1. превозването на пътници в тегленото моторно превозно средство;

2. тегленето на двуколесни пътни превозни средства и на мотоциклети с кош и използването им за теглене;

3. тегленето на моторно превозно средство от моторно превозно средство с ремарке или обратното;

4. тегленето при намалена видимост под 50 метра;

5. тегленето с гъвкава връзка по хлъзгав път.

С това мисля темата е изчерпана
:lock:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”