Колко KW сваля климатика на автомобила?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 17 яну 2006 16:07

musura написа:Ако се има впредвид един домашен климатик колко енергия му е нужна - примерно една 9-ка еконсумира около 1.2-1.5kW електричество, предполагам, че и автомобилните климатици са с подобна консумация на енергия.

С тази разлика че една 9-ка е за 65 кубика въздух, а в колата е бая по-малко

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 17 яну 2006 17:04

spam
те са я да ви каем.... ич не ми е зор колко сваля ...карам си бавничко и съм на ладничко ;)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 17 яну 2006 17:23

... а зимата като днес минус 8 градуса фак на фул почти - 29 градуса/ максимума е 32 градуса / + вентилатор максимум.

И на мен зимно време климатика не оказва абслютно никакво влияние в/у ускоряването и максималната скорост... :lol: :lol: :lol: .
Тази тема стана е@ати и хранилката...половината мнения са за бисери от форума :applause:.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 яну 2006 21:52

то е ясно, че зимата почти никакво вляние не оказва :))))

лятото в жегите се усеща повечко

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 17 яну 2006 22:43

kris11 Ако си мислиш, че и зимата ти работи компресора за климатика си в голяма заблуда.Климатроника за разлика от климатика има електронен блок за управление.Клапите са на моторчета.Зимата когато влезнеш в колата и настрйш 24 градуса електрониката ти завърта моторчетата на клапите и въздуха вместо да минава през изпаритела на климатика минава през радиаторчето на парното и съответно не задейства компресора.Лятото става обратното и пуска компресора.Отделно вече другите шокарийки там с показване на температурата и тем подобни.

FELIPE затова зимата не ти оказва никакво влияние на разхода и на ускорението

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пет 20 яну 2006 18:14

bobcho написа:kris11 Ако си мислиш, че и зимата ти работи компресора за климатика си в голяма заблуда.Климатроника за разлика от климатика има електронен блок за управление.Клапите са на моторчета.Зимата когато влезнеш в колата и настрйш 24 градуса електрониката ти завърта моторчетата на клапите и въздуха вместо да минава през изпаритела на климатика минава през радиаторчето на парното и съответно не задейства компресора.Лятото става обратното и пуска компресора.Отделно вече другите шокарийки там с показване на температурата и тем подобни.

Колегата го обясни най-точно... знае за какво става въпрос.
Да добавя че по-новите климатроници следят температурата в купето и само при нужда да коригират градусите вътре се включват, а не като климатиците които постоянно бичат. Така се правят малки икономии от гориво!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 20 яну 2006 18:49

Когато работи компресор действително лапа около 5-6 коня.Някъде в сайта на Импас56 го бях чел ама сега не помня колко точно коня бяха.В интерес на истината при мене 1.8 АБС си се усеща.Когато търсих кола човекът който бях помолил за съвети ми каза - не си взимай кола с климатик под 1.8 двигател че по някой трап може да ти се наложи да отвориш вратата и да буташ с крак!!!Човека найстина е бил прав.Иначе климатроника е по-пестилив от чистия климатик.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 20 яну 2006 19:02

Ами тона в моя пост беше изцяло ироничен,особено що се отнася за колегата с 1.6 ,с пълна кола и газова който при включен климатик търсел шеста при изпреварване... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 20 яну 2006 19:35

bobcho написа:FELIPE затова зимата не ти оказва никакво влияние на разхода и на ускорението

Само да отбележа че зимата също работи климатика при климатроник ако няма копче за EKON.Има един цикъл на изчистване на предното стъкло при което се включва климатика.

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 20 яну 2006 20:06

Vasseto написа:
bobcho написа:FELIPE затова зимата не ти оказва никакво влияние на разхода и на ускорението

Само да отбележа че зимата също работи климатика при климатроник ако няма копче за EKON.Има един цикъл на изчистване на предното стъкло при което се включва климатика.

Това което казваш е вярно от части:
1. Наистина има режим в който компресора се влючва при издухване на предното стъкло но той е валиден само ако температурата е над 5 градуса . Това го наблювдавам от собствен опит. Но този режим с нищо не помага за стопляне на купето -просто климатроника на студена кола не топли (ползва топлина от охладителната течност на двигателя)
2. Всички климатроници на Фолксваген имат копче ECON

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пет 20 яну 2006 20:13

versace написа:2. Всички климатроници на Фолксваген имат копче ECON

Не всички.Ето този на аватара дето съм в него няма(демек моя).Само ако е италиански има и то е отделно копче.Но пък имам копче за Целзии и Фаренхайд.

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 20 яну 2006 20:30

Vasseto всичко е възможно . Мой приятел вкара два пасата В4 от Германия преди 1 месец и двата с климатроници и двата с копче ЕКОН.
Възможно е твоята модификация да няма! Направи една снимка отвътре да видим, че ми възбуди любопитството !

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 20 яну 2006 22:01

Аз чесно казано незнам какъв е моя климатроник.Само знам че е слаган в Италия.Някой ако е виждал такова чудо да каже.Снимката е гадна ама този апарат дето го ползвах толко си може. Изображение

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 20 яну 2006 22:49

Със сигурност не е оригинален обаче какво ти пука нали е Климатроник и върши работа!
По принцип в Италия всички коли имат клима а защо този е слаган допълнително нямам идея
Някой да помогне?

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 20 яну 2006 23:17

Ами не знам.Предишния собственик сигурно просто е решил че му трябва климатроник и си е сложил човека.Както казват хората - "Имал, дал"
По въпроса с климатрониците-един познат на мондеото му (не е с климатроник) като настроиш струята да духа на предното стъкло директно се пуска климатика без да те пита :) .В стъклото е имало и реотан, но той го е сменявал и не са му се давали пари за стъкло с реотан.Таз работа съм е видял че става лятото за под 5 градуса не мога да кажа.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”