Passat 1.9/110ps vs. Polo 1.4 MPI

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat 1.9/110ps vs. Polo 1.4 MPI

Мнениеот Atanas14 » Вто 28 апр 2009 17:27

lavidaloca написа:Здравей колега! Лично аз имам Поло 1.4 мпи и в никакъв случай не мога да кажа, че е лоша кола. За градски условия е идеална и ми върши перфектна работа. Само че аз съм на 19 (почти 20) години и нямам кой знае какви ангажименти. Возя си се сам, от време на време още 1-2 души да кача. При теб полужението е малко по-друго. Със сигурност за семейна кола по-удачния вариант е Пасата. Много по-просторна кола и дори да са редки семейните пътувания с Пасат ще са хиляди пъти по-удобни. Поло 1.4 мпи дава приемлив разход 5-6 литра бенз, което ще рече около 10лв/100км. Разхода на нафта при пасата е що годе идентичен. Не знам колко е обслужването на Пасат, но пълно обслужване на поло (масло, ремъци, ролки, водна помпа, филтри, антифриз и дозареждане на климата) излиза около 450лв. Това е, което мога да ти кажа по въпроса от там нататък сам си прави изводите :) Успех с покупката :да:

къде го това градско 5-6, на село може, за софия умножи по 2

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 28 апр 2009 17:51

Мани ги тия ламери ако можел хамар щел да кара ... Тъп на идиот. И после задрустването нема да ти е 1 час ами 5. Значи лукса си е както ти си го направиш в градско каране обстоятелствата са такива че караш от точка А до точка Б, а не ми се влачиш с оня кютук сто часа защото неможе да се размине с две коли. Взимай полото и не го мисли части бол и ефтиния върши работа перфектна. Пасата е за междуградски работи и за превоз на големи багажи ако случайно се наложи да ама това няма да е често.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 28 апр 2009 17:59

Caleb_meat написа:Мани ги тия ламери ако можел хамар щел да кара ... Тъп на идиот. И после задрустването нема да ти е 1 час ами 5. Значи лукса си е както ти си го направиш в градско каране обстоятелствата са такива че караш от точка А до точка Б, а не ми се влачиш с оня кютук сто часа защото неможе да се размине с две коли. Взимай полото и не го мисли части бол и ефтиния върши работа перфектна. Пасата е за междуградски работи и за превоз на големи багажи ако случайно се наложи да ама това няма да е често.

кажи му колко е тъп деееба, иска му се вместо да седи на високо, в кожено кресло дето му грее и масажира гъза, да се качи у бегачка, дето да се бута с пасажера от десно.

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 28 апр 2009 18:28

Ти чуваш ли се какво говориш ве. Ти в центъра като тръгнеш за работа си пускаш и вибромасажора ли? Тия паркетни джипове не ми ги хвали. В центъра друго освен малка кола няма даже закон трябва да пуснат. Като си тръгнеш към морето си пускай колко искаш вибромасажора

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 28 апр 2009 18:42

А защо не се замислиш за средното положение - нито мравка, нито слон, а голф/бора?
От една страна не е много голям и става перфектно за градско каране, от друга дава известен конфорт и пространство в извънградските пътувания.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 28 апр 2009 18:57

Пасата не е толкова голяма кола колкото всичките го изкарвате. Това си е среден клас автомобил, смятам че е перфектна кола за всички случай, но в никакъв случай не е лимозина или пък автомобил с който да имаш проблеми с градското шофиране.
Иначе смятам че и поло ще ти свърши перфектна работа.
Значително по евтина поддръжка, консумативи, застраховки, въобще доста по малък разход.
А пак кола, все тая.

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Вто 28 апр 2009 22:48

Нищо не съм казал спрямо голфа той дава пример между две коли принципно съм карал Голф 1 и много повече ме радва от какъвто и да е голф друг или поло. Но в момента карам поло и съм пристрастен :)

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пет 01 май 2009 11:34

Едната голяма другата малка па земи си Голф/Бора аз карам голф 3 и се завирам и паркирам навсякъде с него!По добре е от полото дето немога да се сбера в него а пасата с тоя двигател малко тромав иде ама парите са си твои.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 01 май 2009 21:36

amikus написа:Едната голяма другата малка па земи си Голф/Бора аз карам голф 3 и се завирам и паркирам навсякъде с него!По добре е от полото дето немога да се сбера в него а пасата с тоя двигател малко тромав иде ама парите са си твои.

Извинявай твоя голф с какъв двигател е?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 02 май 2009 8:59

zaro написа:
amikus написа:Едната голяма другата малка па земи си Голф/Бора аз карам голф 3 и се завирам и паркирам навсякъде с него!По добре е от полото дето немога да се сбера в него а пасата с тоя двигател малко тромав иде ама парите са си твои.

Абс двигател не мисля че има значение,и щом казвам нещо може би имам наблюдения
а не си чеша пръстите само.

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Съб 02 май 2009 9:44

Виждам че тука сте най компетентните... Разликата между голф 3 и поло 6н е само в размера. По електроника и мотори са почти еднакви. Само дето в Германия най малко копувания голф е 3. Сами си правете заключения. Бате или 1ка или 2ка или 4ка ако е голф. За полото 6н или 6н2 а може и някое по старо.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 02 май 2009 16:07

Caleb_meat написа:Виждам че тука сте най компетентните... Разликата между голф 3 и поло 6н е само в размера. По електроника и мотори са почти еднакви. Само дето в Германия най малко копувания голф е 3. Сами си правете заключения. Бате или 1ка или 2ка или 4ка ако е голф. За полото 6н или 6н2 а може и някое по старо.

А пък аз виждам че си най-грамотно пишещия тука....Конкурса за неграмотни в форума продължава..

Потребителски аватар
Caleb_meat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Caleb_meat » Съб 02 май 2009 17:25

Ами да,проблем ли видя в това а... Ти май от нищо неразбираш като ти гледам словата :( За коли разбрахме, че човека по добре да не те слуша, а оттам изобщо за нищо по-добре.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 03 май 2009 21:23

amikus написа:
zaro написа:

Абс двигател не мисля че има значение,и щом казвам нещо може би имам наблюдения
а не си чеша пръстите само.

Значи не ти уважавам наблюденията.
Карам венто АБС и пасат 110 коня и с ръка на сърцето мога да кажа че в сравнение с вентото пасата е всичко друго но не и тромав.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пон 04 май 2009 14:03

Случайно карам чат пат и 2 служебни пасата 110 и 131 кс дизели.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”