ДНЕС ЩЯХ ДА СЕ ПРЕБИЯ.... И ДА УБИЯ И ОЩЕ НЯКОЙ. :(((

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 20 фев 2006 12:24

абе на аварийки или не...няма колегиалност на пътя в София..., миналата неделя като ме тегли един приятел, че ми беше избил антифриза, аз на аварийки, той на аварийки, скъсаха се да ни бибкат и засичат щот сме бавни и т.н.....
просто се изумих...
та точно в такива моменти трябва да се кара дори по-бавно от обикновено, щото мисълта ти е другаде...
не трвърдя, че аз бих го направил, ама отде да се знае...
в края на краищата вярно е, че по някой път и секундата е важна...ама ако се беше блъснал, с кво щеше да помогнеш на приятелката си повече, отколкото ако беше отишъл 2 минути по-късно, щото с такова лудо каране не се спестява много време по мое мнение...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 20 фев 2006 12:25

Пичове...
Колкото и да бързате.. трябва с мярка..
да си сигурен, че те виждат... че знаят какво правиш...

Аз съм вземал с голф 1.3 от НДК до ръковска и сливница за 7 мин... в 18:00.. но пак бях с много мярка..
вярно че беше дивашко, но никого не съм засекъл...
даже и чаках на светофар...

все пак не съм линейка...

По принцип аз тези не ги плащам по телефона.. ооох лошо ми е...
щото от едно лошо ми е... стават после много бели... има хора по улиците, все някой ще попита.. ще помогне...
ако се е стигнало да ми се обади на мен лошо ми е... има 166, 160, 150, които също могат да се използват...

и да ви кажа доста щофьори се съобразиха с мен..
всъщност това е било преди 3 год. и 4 месеца

а въпросният рейсинг беше.:
съпругата ми в 8 мият месец бременна, подхлъзнала се, паднала, ударила коляното.. не може да ходи.. и "боли ме и корема" ми бяха достатъчни...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 20 фев 2006 12:28

абе всеки го е правил и всеки има некви рекорди, но е прав колегата, че трябва с мярка

п.с. моя "рекорд", с който не се гордея особено е - колелото на 4-ти км. по цариградско - алея яворов - кошарите - обръщалото на трамвай 9 с голф 1.3
7 мин. на газ - около 17 часа
6 мин. на бензин пак в толко часа

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 20 фев 2006 13:08

Spectre написа:Знам, че не съм постъпил много правилно, но повярвайте ми и вие ако попаднете във същата ситуация ще се сбъркате... и проблема с припадъците при нея е по особен и не искам да го коментирам.. :( Мисля, че на всички в един или друг момент от живота си им се случва нещо такова.. :?

Имам една позната, която страда от епилепсия :cry: Когато получи припадък, никой не може да и помогне, хората се спичат и не заят какво да правят, а тия с линейките пет пари не дават.В такива случаи могат да ти помогнат само близките, а ако не са наблизо е лошо и се получават такива неща :?
Извода е "Два пъти мери и после режи".Понякога може да помогнеш много повече, ако отделиш 2-3 минути за размисъл :!:

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пон 20 фев 2006 13:23

добре де - тръгваш. Газ спирачки, аварийки, къси-дълги.....
ако срещнеш полицейска кола не е ли разумно да им обясниш, да попиташ...?
Сега, като го пиша, малко наивно ми звучи, ама 'де знам...
някой знае ли дали има смисъл - все пак хора са

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пон 20 фев 2006 13:28

Ами да, това с полицията не е никак лоша идея и те са хора, защо да не помогнат.
Преди известно време на приятелка бебенцето беше на път, при което ги бяха спряли катаджий и след като видяли какво е положението им бяха осигурили ескорт до болницата! Дали са почерпили - най-вероятно да, :) !

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пон 20 фев 2006 13:40

В този случай даже е приятно да ги почерпиш тия "зелени" шебеци! :lol:

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пон 20 фев 2006 13:49

wili98 написа:...
ако се е стигнало да ми се обади на мен лошо ми е... има 166, 160, 150, които също могат да се използват...
...

150 /бърза помощ/ са ебаси мизерниците. на мой колега бажа му вдига кръвно и той се обадил на бърза помощ, за 30 минути никой не дошъл , тъкмо се е канил да тръгне с такси и пак е звъннал на 150 и са му казали че пристигат всеки момент и той решил да ги изчака, дошли чак след 20 минути, но до тогава баща му починал :(

а за 166 - същата работа. преди 2 години ме обраха. обадих се в полицията и ми казаха че след 10 минути ще дойдат. Половин час никой не дойде и аз слезнах пред блока да видя да не са някъде наоколо там чаках около 15 мин и пак никой, през това време звънях поне 5 пъти от мобилен на 166, но никой не вдигна. после ми обясниха че много хора звънели от мобилен и ги лъжели и за това на мобилен не отговаряли. След като им се обадих от нас от бтк тел. операторката ми обясни че тъпаците не могат да намерят адреса и 30 минути чакали пред някакъв блок, толкова са тъпи че даже не са се стили да ми звъннат да питат къде се намирам /при тях им излиза номера от който им звъння/. и накрая какво - дойдоха и огледаха и ми казаха да се поразходя из заложните къщи наоколо, но дори да съм си познал откраднатото нямало гаранция че ще ми го върнат ...

за спешни случаи предпочитам да ползвам такси, защото най малкото таксиджиите са по-опитни в шофирането /по цял ден т'ва правят :)/ а и по радиото винаги могат да разберат къде има задръствания и да изберат най добрия път. А и всички се пазят от тях :)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 20 фев 2006 13:58

Сега като се замисля,ако съм ефектиран и аз ще спретна родео

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 20 фев 2006 15:54

Чета, чета и намирам в думите на всеки от вас мноого истина... Това ми беше първия случай и може би затова съм действал доста импулсивно..., но подяволите много обичам тази жена и мисълта, че може да исе случи нещо ме побърква и ми кара да върша глупости... :( Следващия път ще действам по обмислено....дано няма следващ път де :? ... Благодаря на всички... които се изказаха... успяхте да ме успокоите по-един или друг начин..
Пожелавам на никого да не му се случват такива екстремни ситуации...

И пак се извинявам на колегата който така жестоко засякох.... :oops:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 21 фев 2006 2:36

Не му се сърдете да човека. Миналата година, жена ми се обажда по GSM-a и ми казва идвай, че контракцийте са ми през 5 минути. (Седалищно раждане с цезарово сечение)

Ами какво да ви кажа, те тука Хамериканците през живота си не са виждали такова рали каквото аз им спретнах по селските улици ... на аварийки и на дълги ама само в оптималните обороти да двигателя и 1.1 bar на турбото. Имаше кратко излизане на магистралата и Пасата си изпълни обортомера на 5та до червеното. Мисля че беше към 240 км/ч ама не съм сигурен защото не ми беше до това. По едно време жена ми, легнала на задната седалка реве и ме пита: "Аиде бе там ли сме вече?" Казах и: "Не ме разсейвай че щото летиме ниско и ще кацаме след малко" Като пристигнах в болницата датчика за температура на маслото показваше към 125C.

Та, стават такива работи...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 21 фев 2006 11:13

хаха :) Как не са те спрели там, нали са много стриктни... ;)
Абе, по-добре е да се кара много внимателно и даже като видиш патрулка, да ги помолиш да правят път напред. Наистина на всеки може да се случи, затова и аз един път дадох предимство на някакъв човек - пуснал аварийки, натиснал клаксона... много беше разтревожен. Но пък не трябва да се превръща в навик. Дано да няма такива ситуаций, щото като цяло сме страшно нетолерантни като шофьори :?

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Вто 21 фев 2006 16:19

На всеки се случва колега. Преди няколко години една пчела ужили гаджето, а тя алергична и като се панирах - газ до ламарината от Драгалевци до поликлиниката на Мизия. Разстоянието го взех за 11-тина минути, слава богу движението беше относително слабо. Като профучах по алея Яворов при пионерския дворец на светофара успях да скоча с Омегата (като кацна си помислих че се разпадна) при преминаването на линиите, малииии, добре че кютука много здрав. Аварийни, къси, дълги, клаксон, форсиране, абе пълна аудио-визуална програма. Общо взето риска е голям, не е гордост, но тогава изобщо не се замислих. Сега ми се изправя косата като се сетя. Но, в крайна сметка не съжалявам.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Вто 21 фев 2006 18:06

VW_FEN написа:хаха :) Как не са те спрели там, нали са много стриктни... ;)

Ами стриктни ... почти всички карат над ограничението на магистралата което при нас е 75 мили = 120 км/ч. В града пак спазват горе-долу правилата, ама са МНОГО некадърни шофьори и правят глупости редовно.
Единственото кофти нещо е че още не съм научил полицаите да взимат по 10 лева. :wink:

... иначе ако ме бяха засекли, щяхме да се обясняваме чак в болницата.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 21 фев 2006 19:42

аз мисля да си запиша на диск звук от полицейска сирена и като ми се наложи-свалям джамовете, волумето на мах и газ. :lol:
ПС дай боже да не се случва никога, но сигурно и аз бих направил едно такова рали при такъв случай :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”