Кое е наИстина по-икономично 1.4tsi vs 1.9tdi ?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кое е найстина по икономично 1.4tsi vs 1.9tdi
В последния аутобилд има сравнение точно между тези мотори и отговора там е, че дизела е единствено по-икономичен на магистрала - там даваше с около литър, литър и половина по-нисък разход и извода на авторите беше, че дизела е по-зигоден, ако се пътува често на дълги разстояния по аутобан
Аз в България дизел не бих си купил - колкото по-нов модел, толкова повече дертове с родната ни нафта...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тествах и жулих една 122кс МК6 - завидна динамика и икономия/за маторя/ , 4.5 литра/100км по магистрала /7ск ДСГ!/. За дизела - не се интересувам и не мога да кажа..Но собственика каза че средния му разход с климатроник който просто не се спира е 5.5л/100км бенц - 98окт. Иначе нз защо препоръча по-добре с ръчни 6 степенна кутия а не с ДСГ но това е въпрос на личен избор и кешовица... 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Zeroday написа:Тествах и жулих една 122кс МК6 - завидна динамика и икономия/за маторя/ , 4.5 литра/100км по магистрала /7ск ДСГ!/.
С каква скорост го постигна този разход?
-
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Zeroday написа:Тествах и жулих една 122кс МК6 - завидна динамика и икономия/за маторя/ , 4.5 литра/100км по магистрала /7ск ДСГ!/.
С каква скорост го постигна този разход?
В спряло положение

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Кое е наИстина по-икономично 1.4tsi vs 1.9tdi ?
Колега Zeroday,малко по-спокойно.
Аз ти вярвам че ти е дала горе долу този разход,но реалния според мен е 5 литра + - 100-200 грама.
Иначе по темата :
Аз мисля че 1.4 е доста по-икономичен от 1.9 тди.
Пък и върви достааа повече.
А 1.9 тди го има и с 5 и с 6 скорости.
В случая за кое става на въпрос ???
А и в случая е важно на каква кола са двигателите.

Аз ти вярвам че ти е дала горе долу този разход,но реалния според мен е 5 литра + - 100-200 грама.
Иначе по темата :
Аз мисля че 1.4 е доста по-икономичен от 1.9 тди.
Пък и върви достааа повече.
А 1.9 тди го има и с 5 и с 6 скорости.
В случая за кое става на въпрос ???

А и в случая е важно на каква кола са двигателите.
Здравейте колеги,
Ето някои мои впечатления за 1.4 TSI двигател:
От януари насам карам голф комби 1.4 TSI DSG/7, 160 к.с. Изключително съм доволен от колата - един чудесен семеен автомобил. Все едно се качих на самолет, имайки предвид че до преди това карах пасат 92г. 1.8 моноинж.
За изминати 17К км впечатленията за разхода на гориво са следните: среден разход (повече градско) между 7.2 и 8.5 л/100км., извън градско около 6 л/100 при средна скорост 100-110 км/ч. При скорост 140 км/ч компа показва 6.7 л/100 среден разход. При по-ниски скорости 70-80 км/ч компа ми е показвал и 5.0 л/100.
По отношение вида на горивото, има разлика в поведението на колата с различен бензин - със 100 октана е по-добра динамиката, както и малко по-нисък е разхода.
Поздрави.
Ето някои мои впечатления за 1.4 TSI двигател:
От януари насам карам голф комби 1.4 TSI DSG/7, 160 к.с. Изключително съм доволен от колата - един чудесен семеен автомобил. Все едно се качих на самолет, имайки предвид че до преди това карах пасат 92г. 1.8 моноинж.
За изминати 17К км впечатленията за разхода на гориво са следните: среден разход (повече градско) между 7.2 и 8.5 л/100км., извън градско около 6 л/100 при средна скорост 100-110 км/ч. При скорост 140 км/ч компа показва 6.7 л/100 среден разход. При по-ниски скорости 70-80 км/ч компа ми е показвал и 5.0 л/100.
По отношение вида на горивото, има разлика в поведението на колата с различен бензин - със 100 октана е по-добра динамиката, както и малко по-нисък е разхода.
Поздрави.
Тези цифри които даваш са добри и съответсват на даните по катлог (както очаквах разхода е доста по висок от класически двигател с кубатура 1.4 с мощност от порядъка на 70-100к.с) преполгам много си зависи и от ситла на каране. Колата която попринцип ме интерсуваше беше Сеат Леон за нея в България все още не се предлагат нито новия дизел 1.6 tdi нито бензиновия 1,4 160к.с вместо тях се предлагат 1.9 TDi PD 105к.с и 1.8TSI 160 к.с. Модерния 1.6тди сигорно няма място за сравнение с този турбо бензин по отношение на разход въпроса е как стои разхода спрямо малко остарелия 1.9тди и 1.4 с малкото турбо (122кс по дани на VW 125 по данни на Сеат). За 1.9 Тdi разход даде само един с Туаран а това много гоялма кола и мисля ,че разхода ще бъде много по различен на автомобил като голф или леон.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
musura написа:В последния аутобилд има сравнение точно между тези мотори и отговора там е, че дизела е единствено по-икономичен на магистрала - там даваше с около литър, литър и половина по-нисък разход и извода на авторите беше, че дизела е по-зигоден, ако се пътува често на дълги разстояния по аутобанАз в България дизел не бих си купил - колкото по-нов модел, толкова повече дертове с родната ни нафта...
Отвори въпросния брой и виж разходите градско

ПП: За автора по въпроса за разхода на ТДИ - извънградско умерено каране около ограниченията 4,5/100 с климатик ако щеш; градско с чести къси спринтове в задръствания зимата - 9/100, иначе около 7/100. Успех

ПП2: Аз бих избрал 1,4ТСИ пред 1,9ТДИ ПД 105кс. Ако е някой двулитров ТДИ комън рейл тогава бих го взел пред 1,4 122/125кс, но не и пред 1,4 с турбо и компресор

Инам Jetta 1,9PD и съм смаян от ниският и разход. При каране с 90 и по табелите, извънградско я пробвах Варна-София 4,5; иначе 5,5-6,0 със 100-120. Градско - зависи от трафика - ама много. Нормално между 6 и 7,5. А рекорда ми е в 8 вечерта, от към магистрала към козирката (баир на долу), без трафик, почти зелена вълна, с 40-60, разход 3,9.
Не вярвам бензинката да е по-икономична. Иначе имам и Ibiza 1,4 101hp 2006 - под 9,5 в града не ми пада каквото и да правя. 1,4TSI да е по-икономичен - колко да е по-икономичен.
Не вярвам бензинката да е по-икономична. Иначе имам и Ibiza 1,4 101hp 2006 - под 9,5 в града не ми пада каквото и да правя. 1,4TSI да е по-икономичен - колко да е по-икономичен.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
С нормално каране е доста икономичен, а и не можеш да го сравняваш с атмосферно 1.4, защото него трябва да го пънеш, а ТСИ-то за целта си има турбо и макс въртящ момент в ниски обороти
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
download/file.php?id=2615&mode=view и днес пак е бил такъв 

- alex synchro
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:В последния аутобилд има сравнение точно между тези мотори и отговора там е, че дизела е единствено по-икономичен на магистрала - там даваше с около литър, литър и половина по-нисък разход и извода на авторите беше, че дизела е по-зигоден, ако се пътува често на дълги разстояния по аутобанАз в България дизел не бих си купил - колкото по-нов модел, толкова повече дертове с родната ни нафта...
Колега, това в последия брой е сравнение, относно разхода между Дизел на БМВ1, Хибрид на Тойтоа и Бензин на Голф 1.4TSi.
Извода беше, че Хибрида е най-икономичен при всички режими на каране, с изключение на извънградско, където дизеловият автомобил печели. Бензиновият вариант на Голф с TSI мотор беше на последно място по показателят разход на гориво...
-
- Автомобил:
- Двигател:
alex synchro написа:musura написа:В последния аутобилд има сравнение точно между тези мотори и отговора там е, че дизела е единствено по-икономичен на магистрала - там даваше с около литър, литър и половина по-нисък разход и извода на авторите беше, че дизела е по-зигоден, ако се пътува често на дълги разстояния по аутобанАз в България дизел не бих си купил - колкото по-нов модел, толкова повече дертове с родната ни нафта...
Колега, това в последия брой е сравнение, относно разхода между Дизел на БМВ1, Хибрид на Тойтоа и Бензин на Голф 1.4TSi.
Извода беше, че Хибрида е най-икономичен при всички режими на каране, с изключение на извънградско, където дизеловият автомобил печели. Бензиновият вариант на Голф с TSI мотор беше на последно място по показателят разход на гориво...
Колега, я да видим цените на съответни коли ?!
50 000 лв БМВ 1
30 000 лв ГОЛФ 6
Другото недоразумение не го знам...
При тази разлика къф разход кви 5 лева !? Загубихте някаде баланса...
колега "kimif2008" като засече 4,2 l/100km , долу в дясно на trip пише 0,1km - значи ли, че си засякъл за 100 метра по някой баир на долу?
П.С: ако бъркам, моля да бъда извинен.
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
Steffan написа:колега "kimif2008" като засече 4,2 l/100km , долу в дясно на trip пише 0,1km - значи ли, че си засякъл за 100 метра по някой баир на долу?
9.1 км но имам много други кадето след 120км е 4.5 ма ще ги кача по-натък,че трябва да ги свалям от видео.и не карам аз а жена ми,при нея като надвиши 4.5л и сменя бензиностанцията

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”