Оценка по Шваке и година на производство
Номера с домашната може да минава в ДЗИ примерно, но абсолютно не става в Булинс или Армеец примерно. Другия проблем е, че освен през авера застраховател минаваш на маркировка, а там са като бултериери. Имало одраскано, застрахователя си затворил очите, на тия или ти я пишат, или не те маркират докато не я оправиш, съответно смениш стъклото, стопа и т.н.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
така е ,аз преди неколко години имах познат чийто баща правеше маркировки а бул инс,кви коли сме маркирали не е истинаARMO написа:Номера с домашната може да минава в ДЗИ примерно, но абсолютно не става в Булинс или Армеец примерно. Другия проблем е, че освен през авера застраховател минаваш на маркировка, а там са като бултериери. Имало одраскано, застрахователя си затворил очите, на тия или ти я пишат, или не те маркират докато не я оправиш, съответно смениш стъклото, стопа и т.н.

Относно швакето - застрахователите гледат годината, модификацията и екстрите които има колата. Швакето дава само цената като нова в евро после всеки застраховател си има таблица по която в зависимост от годините се взема процент от тази цена и върху нея се начислява процента който ти определя каква сума ще платиш за каското. В швакето има и цена с остаряването на автомобила ама никои застраховател нея гледа.
(тя се оказва в 99% от случаите по-висока)

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
nero написа:rosy написа:Някой да знае дали има безплатно шваке. Искам да направя няколко проверкиБлагодаря
кажи какво искаш и утре ако остане време ще проверя
Искам онлайн достъп до шваке, ако има такъв по възможност безплатен тъй като исканията ми са периодични и многообразни и не стават за тип услуга.
Иначе благодаря за предложението

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля:
http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?ac ... 1225376107
PKW е за леките коли
Baujahr - избираш година на производство
EZ - предполагам първа регистрация - формат ДД-ММ-ГГГГ

PKW е за леките коли
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И само да допълня, годината на производство закодирана във VIN започва да тече след лятната ваканция на завода, сиреч юли или август.
Пример: в момента, ако проверите вина на някоя чисто нова кола ще видите, че е произведена 2009 година!
Не че има някакво значение за застрахователя, защото по талон датата на първа регистрация ще е 2008 г.
Пример: в момента, ако проверите вина на някоя чисто нова кола ще видите, че е произведена 2009 година!
Не че има някакво значение за застрахователя, защото по талон датата на първа регистрация ще е 2008 г.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
restless написа:Моля:
PKW е за леките коли
Мерси!
Сега гледам може би аз съм в грешка. Значи това което ми трябва е по номер на шаси да разглеждам данните за автомобили. Това е точното което ми трябва. Къде да търся

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
restless написа:VIN декодер
Повечето бг фен-сайтове на марките имат такива или на главната страница или във тех форумите
Така, въведох номера на шасито и излиза това:
Identification number: WBAEK13557CN84009 * VIN....................correct * Manufacturer...........BMW AG Munchen * Factory................Dingolfing
само това ли по принцип трябва да излезе

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”