Съвет за данъка на колата.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Чет 16 мар 2006 11:32

Jerom написа:Кво е тва данък? :roll: :lol: аз от как съм го купил голфа не съм плащал никви данъци...могат ли да ми направат нещо?не е регистриран в общината

Ако колата е регистрирана на твое име е трябвало след регистрацията в КАТ заедно с договора за покупко продажба в срок от 30 дни да отидеш в данъчната служба в общината където живееш в противен случай има глоба от 500 лв.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 16 мар 2006 11:39

Golf_GL написа:Ако колата е регистрирана на твое име е трябвало след регистрацията в КАТ заедно с договора за покупко продажба в срок от 30 дни да отидеш в данъчната служба в общината където живееш в противен случай има глоба от 500 лв.

Принципно си прав - трябва да отидеш... ама чак пък 500 кинта, аре сега...
Аз закъснях и още чакам да видя кво ше измислят. Казаха че ше ми се обадят за глоба. До сега обаждане не е имало :-D

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Чет 16 мар 2006 12:50

Golf_GL написа:...от 30 дни ...

Срока е 2 месеца от дата на регистрация в КАТ. Освен данък на колата се заплаща и данък върху новопридобитото имущество в размер на 2% от стойноста му. За колите това е застрахователната оценка (ако не се лъжа). Тези 2% не плащат: ако е на инвлид, ако митническата декларация е на твое име, ако автомобила е нов (до 6 меесца назад първа регистрация) и под 6000км, май имаше и още нещо. Ще ме извените ако нещо съм пропуснал или объркал. Според някой може да се мине с лъжлива (като данни) застрахователна стойност и да се плати по-малък 2% данък. Аз тепърва ще го мисля как :?:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 16 мар 2006 13:20

spa написа:
Golf_GL написа:...от 30 дни ...

Срока е 2 месеца от дата на регистрация в КАТ. Освен данък на колата се заплаща и данък върху новопридобитото имущество в размер на 2% от стойноста му. За колите това е застрахователната оценка (ако не се лъжа). Тези 2% не плащат: ако е на инвлид, ако митническата декларация е на твое име, ако автомобила е нов (до 6 меесца назад първа регистрация) и под 6000км, май имаше и още нещо. Ще ме извените ако нещо съм пропуснал или объркал. Според някой може да се мине с лъжлива (като данни) застрахователна стойност и да се плати по-малък 2% данък. Аз тепърва ще го мисля как :?:

по принцип се ходи при някой застраховател, който ти издава едно удостоверение за минимална стойност на колата, и върху нея се внасят тези 2 процента, НО както винаги има едно НО, тези в данъчното не искат да видят този документ и работата е едно към гьотере, миналото лято си взех моя пасат В4 , въпросното удостоверение го извадих при познат застраховател и в него пишеше сумата от 3 800 лв. Така че нещата са силно субективни в общи линии.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Чет 27 апр 2006 8:21

Някой има ли като моите проблеми. Опитаха се да ме прецакат в данъчното. Аз карам Пасат с 74 kW или 101 к.с. Тая в данъчното ми вика няма значение климатика за теб защото си над 100 к.с. Да ама по новите наредби вече се гледат киловатите а аз съм 74 kW, което влиза точно в графата 50% намаление. Е да ама ми взеха 117 лева вече и се почна едно ходене по мъките. Отивам на другия ден (предварително си бях разпечатал нормативните актове от държавен вестник и ги бях маркирал с ярък цвят да се видят - това благодарение на НИКСИ за което много му благодаря) , аз почвам спокойно да говоря , че е станала грешка а лелката пова "съкровище", "слънце". Отивам в друга стая тая почва да ме убеждава, че лелката е права а аз не. Да ама като пристъпих с големия талон и препечатан държавен вестник, нещата тръгнаха към моя полза. Да ама ме накараха да си изкарам бележка, че колата има катализатор и хайде в Порше България. Там ми издадоха бележка, че колата е снабдена фабрично с катализатор - такъв има в момента, не е махан и хайде в данъчното. Сметки, писане, драскане и лелката ми сметна, че дължа на държавата само 30 лева.
Значи държавата трябва да ми върне остатъка а той не е малко. Значи можело, но трябва да си търсиш правата до дупка. Трябва да си подготвен преди да плащаш каквото и където да е за да не те прецакват. Дано да няма други прецакани и дано да съм бил полезен. :roll:

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Чет 27 апр 2006 8:57

Малко ли е шише водка в компанията на стари приятели.Мноооооооооооооооооого е!!!! :lol: :wink: :lol:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 27 апр 2006 13:08

Kentavar написа:Малко ли е шише водка в компанията на стари приятели.Мноооооооооооооооооого е!!!! :lol: :wink: :lol:

Безценно! За останалото има данъчни mhihi

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пет 28 апр 2006 22:04

Някой колега с ABF да си е плащал данъка? Ако има такъв нека сподели колко над 200лв излиза? :x :x

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 28 апр 2006 22:11

и аз днес платих за АФТ - 29.97 - 1.50лв. отстъпка = 28.47лв. :idea: :idea: :idea: повече от това за такъв мотор никой да не плаща. В закона е казано ясно "... до 74кв. включително..."

Потребителски аватар
Kashon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kashon » Сря 10 май 2006 8:56

какви са тия цифрииии ве пичове отидох на линка за калкулатора и за моя АБФ ми даде 180 кинта.....

абе нали като влезе закона за винетките отпадна данъка според мощността на колата и остана само някав си мизерен данък ....

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 10 май 2006 9:00

Kashon написа:какви са тия цифрииии ве пичове отидох на линка за калкулатора и за моя АБФ ми даде 180 кинта.....

абе нали като влезе закона за винетките отпадна данъка според мощността на колата и остана само някав си мизерен данък ....

Отпадна пътния данък, данъка за колата си остана и изобщо не е мизерен за коли с повечко коне :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 10 май 2006 9:13

Не е истина кви премеждия имах за да си платя данъка, трябваше да им се моля за да вземат парите :!: :!: :!: :evil: :evil: :evil: И на всичкото отгоре го сметнаха така все едно колата ми е по-нова с 6 години отколкото е(де да беше така).Имаше страшно много проблемации, дори бяха преведени и други пари в данъчното, които са отишли на вятъра, защото не били приведени на вярното място.......ситуацията беше такава че отиваш на крака да им се МОЛИШ да си платиш ДАНЪКА и НЯМА НАЧИН как това да СТАНЕ :evil: :evil: :evil: Още ме хваща яд като се сетя :x

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Вто 16 май 2006 7:54

Смотана е цялата сиситема колеги. Мен така ме замотаха,че изгорях като циганска колиба. Мрънка оная лелка мрънка и ми взе парите. Е аз си ги дадох, като не бях подготвен.Т а после благодарение на Никси се поограмотих и отидох този път съвсем подготвен и оная омекна и се почна едно ходене по мъките. Ти им викаш кум Иване а те..................Сто пъти сметаха и се опитваха да намерят грешка ама не. И да ви се похваля Приеха ми документите за връщане на надвзетата сума. Но оная мърмори ама ставало бавно, ама аз и викам, споко мога да чакам. А за катализатора ако някой има проблем - аз отидох в Порше БГ и там след сверка ми дадоха бележка, че колата е излязла от завода с катализатор. Благодаря на всички колеги за помоща да се преборя с бюрокрацията за да ми върнат парите, а те не са никак малко близо 90 лева.Благодаря още веднъж и ходете подготвени когато плащате такива неща за да не ви прецакват и да си знаете правата. :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”