От Пасат 5.5 ... накъде?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: От Пасат 5.5 ... накъде?

Мнениеот VWGT » Пон 02 ное 2009 14:41

ИзображениеИзображение

Според мен си за Супърб от всякъде :) Не знам защо мислиш, че Шкодата е по-постна, даже напротив, средната конзола и някои други елементи са доста по-изчистени (въпрос на личен вкус де), а и като цяло колата със сигурност не е по-нискък клас, да не кажа обратното, и от към комфорт (по-дълго купе) и от към екстри (сещам се за поне една, която със сигурност я няма в нито един Пасат, докато за обратното не мога да посоча :)) Не на последно място, покупната цена на шкодата е по-ниска (само заради бранда).

2.5 двигателите от тези години, като се изключи малко по-скъпата поддръжка, нямат нищо общо с "онея" 2.5 двигатели, за които всички са чували :)

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 02 ное 2009 15:46

Напротив,2.5 ТДИ от която и година на производство да го погледнеш прави страшни проблеми след определен пробег.Разпределителни валове и клапани са много проблемни.Не напразно от Ауди се ориентираха и намериха един по-добър заместник в лицето на 2.7 ТДИ.
Супърб е крайно решение,за тези цени се очаква повече,освен това на самия автомобил му пада цената доста бързо.
щом се гледа и актуалност тогава едно око заслужава да се хвърли към БМВ Е65 2002-2005 фейса с 218 к.с. дизеловия двигател.за 15-18К евро има богата гама за избор.И все пак там вече консумативите са на ниво като цени,нещо което изклЮчително трябва да се има впредвид,не е само до покупката на автомобила.
Мнението за задното и зимата е излишно да го коментирам--явно на човек който не е боравил с такива автомобили и всичките им видове асистент системи и блокажи да му се обяснява е излишно,требе си личен опит,освен това каква ли зима толкова има в БГ,че да е фактор при закупуване на автомобил?????

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Пон 02 ное 2009 16:37

Преди почти 3 години, когато купувах пасата, ми предлагаха 530д E39. Интересното беше, че пасата струваше 22к а БМВ-то го даваха за 19!
Не си спомням, може да е било по-старо, например 1999 или 2000 година производство. Тогава ме наплашиха че това 3.0д било много скъпо за поддръжка и се отказах. VW-то ми пасна перфектно като поддръжка, но и не съм имал сериозни проблеми с него. За Е60 идея нямам ... но определено за момента е доста добро и вече не струва грешните 100к :))) за 3.0
А какво мислите за Tuareg от първите с 2.5 дизел?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 02 ное 2009 16:44

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

Само това ще те направи щастлив. Всичко друго е грозен, квадратен и морално остарял компромис...Да ме извинявате, но e39 е на 12 години било то и с хубавия D мотор...с комънрейла.... Ако е БМВ да е е60. Комбитата идват малко по тънки и определено са супер. :да:

Последна промяна от chefito на Пон 02 ное 2009 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 02 ное 2009 17:22

chefito написа:http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11256024865704074&f1=details
Само това ще те направи щастлив. Всичко друго е грозен, квадратен и морално остарял компромис...

подкрепям колегата e39 е най-скапаната 5та серия на бмв,докато новия е страшно добър

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 02 ное 2009 17:30

true, true ... в мобилето се появяват и 7-мици за по 11000 - 12000 ойро (все пак колегата искаше да е ГОЛЯМО :deal )

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 02 ное 2009 17:51

щом колегата има такива пари,той знае трите марки,които си струват-Мерцедес,БМВ и Ауди.
Парата в джоба и след Нова Година на пазар в Германия,Австрия или където си избере.
И в стила на един друг колега--прецени си каква брада ще си пускаш,за да знаеш какво гребенче да си купиш за нея.

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Пон 02 ное 2009 21:52

ChimeyJimmey написа:
mitko66 написа:В диапазона 15-20 хил лв се намират добри екземпляри от супърб 1, с малко търсене ще намериш и автоматик :!:

Уникален смЕх!
Развесели ме за цяла седмица! :063:
Той иска да сменя В5.5, ти му предлагаш SUPERB 1... :screwy

Радвам се, че се забавляваш, прочети все пак изискванията на човека пуснал темата и ми кажи на кое от тях не отговаря богато оборудван супърб 1 от последните години на производство на модела:
1. Искам следващата кола да не е по-нисък клас от 5.5цата и да е идентично или по-добре оборудвана. Задължително автоматик и темпомат! Да е същия размер или по-голяма.
2. Бензин/дизел няма особено значение.
3. Не ми се дават много пари! ) То на кой му се дават но една 5.5ца като моята върви 12-14 хил. лв а не бих дал повече от 10 хил. (макс 15) допълнително.
4. Да е 2-3 години по-нова от моята за да я покарам още 3 Което ще рече да е произведена 2004-2006.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 02 ное 2009 22:12

jungleboy написа:Преди почти 3 години, когато купувах пасата, ми предлагаха 530д E39. Интересното беше, че пасата струваше 22к а БМВ-то го даваха за 19!
Не си спомням, може да е било по-старо, например 1999 или 2000 година производство. Тогава ме наплашиха че това 3.0д било много скъпо за поддръжка и се отказах. VW-то ми пасна перфектно като поддръжка, но и не съм имал сериозни проблеми с него. За Е60 идея нямам ... но определено за момента е доста добро и вече не струва грешните 100к :))) за 3.0
А какво мислите за Tuareg от първите с 2.5 дизел?

Трега...ама да е 3.0 зимай...после ще видиш кое е най-доброто heavy metal zork heavy metal zork

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 02 ное 2009 22:33

Приятел караше точно такова БМВ. Уникално изпълнение, 530d, Мпакет, 193 к.с., автомат, ксенон, автопилот, всичко без навигация и ел. седалки. Колата предлага невероятен комфорт, върви много приятно, дори супер бих казал. Карал съм я няколко пъти и е голямо удоволствие. НО - разход в града 15-17, извън 9-10 и двете стойности при сравнително нормално каране. Задни гуми, особено ако често изключваш тракшъна са консуматив. Доста високи цени за поддръжка. Имам предвид наистина високи.
Туарег, ако можеш да си го позволиш като цена и поддръжка - супер.
Иначе ако говорим от Пасат 5.5 накъде - пак Пасат 5.5, но 2004г., или А6.

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 03 ное 2009 5:56

В първият момент бях готов да ти препора4ам субару легаси но като видях 4е си се насо4ил кум автомат и малък разход няма смисал. Това което ми изплува в главата е Пежо 607 и Алфа 166.

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 03 ное 2009 9:04

Че то има ли разлика между пасат 5.5 2002 и 2004 освен във огледалата? :)
Пежо е забранена марка за мен и тази година си затвърдих мнението на автосалона, уникално пластмасови коли са това.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 03 ное 2009 12:25

Страхотни предложения няма що -чешки псевдо пасат, френска...... ,италиански мега чуплив кенеф и бамбукови коли-с всичките им плюсове и минуси ,като алтернативи на пасата и то на 5.5 .Да ви имам мечтите честно.Човека иска нещо по-добро ,което означава автоматично А6,5-er,Е клас, и само в краен случай ако все пак няма нищо против екзотики/за България/ някой от луксозните японци-Лексус,Акура,Инфинити т.е. автомобил от така наречения премиум сегмент където удоволствието от автомобила е изведено на по-предно място от тривиалните грижи на средностатистическия собственик на 15 г.+++ кола -ама колко гори малиии тя гори 9 с 2л. повече от голфа да речем и не става на газ,ааа не е хубава значи,ама скъпа подръжка ,ма много електроника,ама носачи,ама разваля се ама....бла бла бла.Човека доколкото разбирам си иска нормална европейска кола и е готов да си плати явно цената за това,така че няма нужда да му се разваля кефа с разни несериозни предложения .

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 03 ное 2009 12:37

Ясно е накъде клнонят везните, но определно се излиза от бюджета. Истината е, че за 20-25к не можеш да си вземеш много по-хубава кола от Б5.5. Евентоално може колегата да си потърси същата, но от последните години на производство и с типтроник. Запазени А6 и 525d след 2005г скачат на над 30к.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”