Платихте ли си данъка за МПС ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Платихте ли си данъка за МПС ?

Анкетата завърши на Вто 30 май 2006 19:37

Да, платих данъка за цялата година
42
37%
Да, платих първата вноска от данъка
0
Няма гласове
Не, но възнамерявам да го платя
53
46%
Не, нямам никакво намерение да плащам този данък
19
17%

Общо гласове: 114
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Re: Твърдо НЕ!

Мнениеот driver » Съб 01 апр 2006 23:01

Mega написа:Не, от 2 години не го плащам, няма и да платя, докато не оправят пътищата. За това се плаща този данък, не някой посерко да си сменя мерцедеса на 1 година и да тича от маса на маса, вместо да работи за народа! :oops:

Изцяло подкрепям!
Платих данък само когато регистрирах колата си в КАТ щото немаше как. Нямам никакво намерение да го плащам за напред. Винетки също не купувам, само в краен случай и то седмична. Като оправят пътищата и като ми платят джантите, гумите и амортисьорите дето съм ги оставил в траповете по улиците ни, тогава ще платя и данъка и винетка.

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Нед 02 апр 2006 6:21

Платих го целия - кво са 15 лева?!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 03 апр 2006 12:35

данъка е данък не за пътищата и за това се казва данък, той е че сте собственици на колата, както е данъка в/у недвижимите имоти...винетката е за хубави пътища, така че срещу данък нищо не се получава, с/у такса се получава...
срока тая година с 5% намаление е до края на април, а не до 31.03-само тая година
да платих го още преди месец, обичам да плащам и да не дължа на никой нищо :lol:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 03 апр 2006 12:39

Ахам платил съм. Около 21лв беше. 8)

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 03 апр 2006 12:50

Pichagа написа:данъка е данък не за пътищата и за това се казва данък, той е че сте собственици на колата, както е данъка в/у недвижимите имоти...винетката е за хубави пътища, така че срещу данък нищо не се получава, с/у такса се получава...
...

Аве чисто теоритично си прав ... обаче ... Нали уж разделиха подръжката на пътищата към Агенция "Пътища" (или както там се казва) и общините. Та Агенцията я храним от винетките и тя е отговорна за междуградските пътища, а вътре в градовете на власт са общините. Последните пък ни събират данъци (върху МПСтата, върху жилищата, и за к'вото си се сетят, лично аз в скоро време очаквам и данък за въздуха дето им го дишаме) с които да си вършат работата. Значи логично е да се предположи, че от тия данъци някаква част трябва да отива и за пътищата вътре в населените места (общините). Ама явно не отиват. А че една от ролите на държавата е да събира данъци - с това съм съгласен, но мисля че е редно същата тази държава да се сети и за другите си роли - че срещу събраните данъци трябва да осигури и куп неща на данъкоплатците си (и читавите пътища е едно от тези неща - доста важно не само за хората от този форум). Както е видно около една пета от гласувалите ама никак не са доволни от начина по който държавата си изпълнява задълженията и търсят своя начин да я накажат. Разбираемо е - когато ние не изпълним своите задължения държавата ни наказва, нали?
Не е редно да не плащат данъци (според мен, и лично аз смятам да си го платя), но мисля, че някаква отговорност на държавата трябва да бъде потърсена, защото в противен случай се намираме на ръба на узаконения държавнически произвол.

Потребителски аватар
AUDI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AUDI » Пон 03 апр 2006 13:35

Платих го още на 1-ви Март 14 лева 21 стотинки :D

Потребителски аватар
Golf_GL
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Пон 03 апр 2006 13:38

И аз така, само че моят беше 8лв. 37ст.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 03 апр 2006 14:56

:cry: :cry: :cry: Това ми е на дневен ред.Ама нямам никакви пари в момента.Чакам заплатат и отивам да го плащам.

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 03 апр 2006 15:13

:xaxaxa И аз платил!! Добре, че беше малко.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 04 апр 2006 15:31

най-накрая и аз

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Вто 04 апр 2006 16:26

Не съм още :oops:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 04 апр 2006 16:42

Mega написа:Не, от 2 години не го плащам, няма и да платя, докато не оправят пътищата. За това се плаща този данък, не някой посерко да си сменя мерцедеса на 1 година и да тича от маса на маса, вместо да работи за народа! :oops:

Ейййй все едно ми четеш мислите :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 апр 2006 16:56

dready написа:

Ейййй все едно ми четеш мислите :)

Май на двама ви трябва да ви е ясно за какво е този данък.. а именно.. за удоволствието да притежаваш автомобил...

Потребителски аватар
MANIAK87
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MANIAK87 » Вто 04 апр 2006 17:56

да платих го за цялата година :) 21 лв. и няколко стотинки

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Сря 05 апр 2006 10:53

Аз планирам да си го платя преди края на април - когато взема заплатата. ...за удоволствието, че имам такава кола в ТАКАВА държава! :evil:
И аз не обичам да дължа на никого нищо, като колегата.
А за колегите, които не искат да плащат, защото държавата не дава насреща нищо - ами отидете да си карате колите в друга държава, която ще ви предложи НЕЩО. Само че там данъците ще са "съответни", т.е. мнооого по-големи. А ако си живеем в БГ и сме си нихилисти всичките, то ще трябва да я закриваме държавата и май пак по-добре ще е да си събираме багажите и с МПС-то - на запад.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”