Накладки: триума се!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

какви нагладки да си купя

АТЕ - за 61 лева
64
51%
Бендикс - за 40 лева
18
14%
Текстар - 60 лева
43
34%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 11 апр 2006 10:24

На старата си кола сложих Mintex - http://www.mintex.co.uk/index.html
Много бях доволен от тях, а и знам, че са оригинални, понеже стоката на вносителя я обмитява фирмата в която бачкам, та съм сигурен за произхода - оргиналдъ английски са си :wink:

Хубавата накладка на пипане трябва да цапа пръста - това значи, че феродото е меко и няма да ти надере диска. :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 11 апр 2006 10:32

Колеги намалете темпото малце! Ясно е че колкото по-добри накладки, толкова по-добре! Малко в България са преиначени понятията обаче -> колкото по-истински, толкова по-добре.
А и в думите на Силент има зрънце истина -> Не разчитайте само на накладките, пък били те и от една торба пари! Щото Вили, от реакцията на драйвера зависят не 60см, а поне 6 метра!
По скоро споделете мнения за изброените марки -> колко км ги карате, как се държат, сравнения с други нещо??? :idea:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 11 апр 2006 10:38

Аз моето мнение го изразих но явно колегите наскачаха с клишета без да разберат какво искам да им кажа. Ще го кажа по друг начин разликата в ефективността между отделните марки е много по-малка отколкото цената им. И не помня да съм споменавл за накладки на Марица Пловдив по 5лв комплекта макар че и те стават. Много по важно е колегата вместо да купува двойно по скъпи накладки да си смени дисковете ако излизат извъндопуските или объне внимание на задните си спирачки. Защото основната причина да изпечеш накладки или да ги загрееш са износени дискове или неефектвни задни спирачки. Не случайно допустимото износване на спирачните дискове е само 2мм. Причината е само и единствено в нарушеното топлоотдаване а не в якостната характеристика на диска. И не на последно място прочети мненията и виж колко са противоречиви и колко са субективни и колко трудно може в действителност при толкова условности и неизвестни които съм описал по-горе да се даде обективно мнение. Единственото обективно е цената. В случая аз бих избрал накладки около 30-40лв на прилична фирма като единственото което би ме притеснявало доколко са истински. Като към списъка бих добавил и Джурид или Журид

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 11 апр 2006 10:59

Добре де хубаво..
Няма да се превръщам в безсмислено инатящо се говедо..
Но и не искам да си мислиш, че накладка за 100 лв, ще спира 2 пъти по-добре, за по-малко и т.н.

@silent както сам си се изразил, спирачният път зависи не само от накладки.. Аз се опитвам да ти кажа, че към всичките тези работи, трябва да се подхожда с внимание, и парата да е последното нещо, което ще се меша в избора...

Именно заради това, реномираните производители, продават на по-висока цена, защото са направили хиляди тестове, имат един куп инжинери на големи заплатки, и те са се поъркали от сметки.. за да изкарат на пазара този продукт..

Това ние тук какво си спорим, и 10000000 километра да навъртим, пак няма да обхванем всички case'ове които те са обхванали, при производството на сместта за спирачките.. та... недей да гледаш по този начин съотношение цена / ефективност така.. защото в крайна сметка говорим за опазване на човешки живот.. а той е безценен..

Винаги съм искал повечето хора, които купуват коли да мислят малце както и аз.. но не всички са на този принцип..

Защото ако детето ти е болно не те интересува колко пари ще дадеш за лекарства.. стига да ги имаш нали..

А го пускаш всеки ден на улицата.. и разчиташ на 60 см или на 6 метра от поредният идиот или да е сложил свестни гуми или какво ли още не.

И @Мадмен много си прав за поведението на шофьора.. само, че забравяш че то е константно.. аз не мога да наскоча себе си и да реагирам по-бързо..
Мога да карам по-бавно и внимателно... и в голяма част от случаите го правя.. но съм човек.. греша..
Искам да съм сигурен, че съм направил всичко възможно, след грешката да разполагам на 100% и да съм сигурен на 100% в поведението на техниката, защото тогава тя е решаваща!.

Ами така ги мисля аз.. а по въпроса за накладките..

И марките..
И от Джурит съм доволен, и са се държали така както очаквам...
Така че, и за тях съм съгласен..
С АТЕ не съм карал...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 11 апр 2006 11:12

Голфа-паджит-много добри, но Димчо :!: каза, че много ментеливи са станали и шанса да улучиш оригинал е вече малък
Опела-АТЕ-много съм доволен, струваха близо 70 лв обаче, минал съм около 12000 км и са на 1/2 горе-долу-гласувах за тях

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 11 апр 2006 14:21

brabus написа:Скуба, я си вземи Pagid...утрепах те нали :lol:

А така, а така!

Потребителски аватар
kali_racing
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

НАКЛАДКИ

Мнениеот kali_racing » Вто 11 апр 2006 14:49

Ако те интересува моето мнение RH или Road House то е едно и също.Моят PL е с ABS с нови дискове и такива накладки и държа да ти кажа че ако спирам рязко и не се държиш... ...падаш.За мене лично това са накладките

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 11 апр 2006 14:59

И аз съм с Pagid вече 7000 и не съм имал проблеми със спирането. От Ауто + мисля че са взети, ама колко са качествени и дали са по-добри от АТЕ ми е трудно да определя. Определено АТЕ са си марка стига да не попаднеш на ментак. 8)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 11 апр 2006 15:34

Викторе,ако избереш ATE-обади се на Dosy за отстъпки на цената от официалния вносител-Ауто Хелп! :idea3 :idea3 :idea3

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 11 апр 2006 15:35

И двата голфа са с Pagid и за сега съм доволен, чат пат свирят ама и дисковете ми са заминали.
В Ауто+Pagid за голф3 е 42лв. на мен с отстъпката ми се върза 33.60 кво му плащаш

Потребителски аватар
CARAVELLE_VR6
Автомобил: VW T4
Двигател: AAC 1995
Контакти:

Мнениеот CARAVELLE_VR6 » Вто 11 апр 2006 23:44

абе пичове що си правите майтап с накладките
карам Caravele VR6 1.800kg как се спира от 150 км знаете ли?
я си купете истински накладки и не се е.......те с това майната им на парите по добре е да сме живи и здрави..... пари се печелят
относно фирмите
АТЕ - истинско
PAGIT
TEXTAR
а тва с коване и лепенето просто го забравете!!!!!
Возите хора и карате между хора

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 12 апр 2006 0:07

koskoboy написа:
brabus написа:Скуба, я си вземи Pagid...утрепах те нали :lol:

откакто ги сложих, разбрах как може да спира Голфа.
Аз лично съм супер доволен от Pagid.

... и аз, и аз :D Карам с АТЕ Power дискове и Pagid Blue накладки. Разликата със старите оригинални дискове и накладки е невероятна. Иначе от изброените в анкетата гласувах за ATE.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 12 апр 2006 10:04

musura написа:аз вече 20к карам с текстар и съм много доволен - спират супер, не свирят. Доволен съм.

Отличен избор, е този Текстар, мисля че и той е фабрично вграждан в някои ФВ. Още един глас за него

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 12 апр 2006 14:44

Аз съм с Пагид вече 10к км ама нещо ги поизпекох май :? зеха да скърцат...от едно екстремно спиране (от 150 до 50-60)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 апр 2006 15:16

Не знам кой какъв опит има, ама аз знам само едно - Как му викаме на материала за накладки - феродо!!! Аз лично си взех комплект предни и задни накладки на Ferodo и след около 450 километра внимателно каране и плавно спиране за да не се опекать сега коват като за световно. Само до отлележа, че съм с АБС и вентилирани дискове отпред, щото има разлика в цените.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”