ОТКРАДНАТИ ЧАСТИ
Както бях казал в друга тема
в Малка България 99% от крадците , нарко-дилърите и т.н за мен измет и паразити се знаят поименно от полицията. И част от полицаите (не казвзм всички , защото познавам честни ди мозъка на костите честни полицаи, и моля моля полицай е различно от катаджия), та част от полицаите са на финансова издръжка от тази измет и ги пазят . информират и прикриват. Докато това е така изметта ще си вилнее на воля......кога ще ги стигнем румънците.....
в Малка България 99% от крадците , нарко-дилърите и т.н за мен измет и паразити се знаят поименно от полицията. И част от полицаите (не казвзм всички , защото познавам честни ди мозъка на костите честни полицаи, и моля моля полицай е различно от катаджия), та част от полицаите са на финансова издръжка от тази измет и ги пазят . информират и прикриват. Докато това е така изметта ще си вилнее на воля......кога ще ги стигнем румънците.....
- nikiangel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blacki написа:Добре де как ше разберем че са крадени? Отивам аз примерно и си зимам нещо. Никой няма да ти каже че е крадено. Така че може и ти примерно да си си купувала крадени части. Нищо чудно няма в тва.
ми как ще разбера че са крадени.
ето например си купувам СД от пешо или гошо от форума или от някоя обява на майната си по интернет. обаче това СД са го свили от теб и ти си си поплакал тук описал си го...ново или не то си има сериен номер...
ако си го написал ...аз като го купя нищо не ми пречи да видя тука дали е крадено...щото и ти като мен си събирал пари за да си го купиш честно. И ако е крадено аз не ща да му се кефя а на теб да ти е кофти че са ти го свили. Дори и да не му знаеш сериен номер... може по някоя отличителна драскотина да се оплачеш и пак да се разпознае.
Все отнякаде трябва да почнем. Може куките да са ни некадърни и корумпирани, законите да са ни смотани... ама ако само седим и се оплакваме... и ние сме смотани.
Сега се връщам от полицията... някаква лелка ме прие и ме накара да пиша 2 молби че са ми свили халогенчетата...казва ми ... в коя застрахователна компания си че е важно за протокола.
Аз и казвам...не съм тука заради застраховката...тя ме погледна все едно съм извънземен и ме пита...ами защо тогава... а аз казвам...е как защо...за да хванете бандитите.
Ако не си помогнем сами няма кой (:
Аз за себе си реших ... ходя да стрелям с бойно оръжие всяка седмица за да разпускам и смея да твърдя че съм много добър... ще си извадя и разрешително за носене...нека дойдат да ми крадат пак нещо... няма да ги убивам...един 9мм в капачката на коляното е по лошо и от смърт. пък нека ме съдят после
nikiangel - кога ти се обадят и ти кажат, че са фанали твоите бандити, и ги осъдиш за това аз лично ще те почерпя където и каквото кажеш. Помни ми думата
Успех
Успех
Последна промяна от One на Чет 04 май 2006 10:15, променено общо 1 път.
- mkluchov
- Автомобил:
- Двигател:
blacki написа:Сега се връщам от полицията... някаква лелка ме прие и ме накара да пиша 2 молби че са ми свили халогенчетата...казва ми ... в коя застрахователна компания си че е важно за протокола.
Аз и казвам...не съм тука заради застраховката...тя ме погледна все едно съм извънземен и ме пита...ами защо тогава... а аз казвам...е как защо...за да хванете бандитите.
Колега,
И аз така преди време ходих в полицията за половин отркадната спойлер (нож или както там му викате). И тъй като си бях преместил колата, знаех, че нищо не могат да направят, но викам ще подам жалба. Там ми обясниха, че трябва полицията да се вика на момента, в който си забелязал злодеянието. Не трябва да пипаш нищо. Взимат отпечатъци и това е. Освен това ми казаха, че ако си без застраховка, нищо нямало да направят и да не подавам жалба!?!?!?!?!
Тогава направо останах без думи, ама какво да се прави. Решил съм, че при следваща кражба, ще викам полицията да видя какво ще стане, макар че съм мнгоо скептично настроен.

Дано поне сме живи и здрави.

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега дълбоко се съмнявам някой да се занимава да взима отпечатъци
Съжелявам но на едни комшии една вечер им бяха разбили мазетата (7 - 8 мазета)
И аз случайно се пребирах и бяха дошли полицайте, и един им вика няма ли да вземете отпечатъци, и онея викат "Ти гледаш много филми"
Като ги попитах за какво всъщност идват те ми казаха "за статистиката"
И тва.
Много жалко че са ви казали че ако нямате застраховка няма смисъл да подавате жалба. Това е най-голямата простотия

И аз случайно се пребирах и бяха дошли полицайте, и един им вика няма ли да вземете отпечатъци, и онея викат "Ти гледаш много филми"
И тва.
Много жалко че са ви казали че ако нямате застраховка няма смисъл да подавате жалба. Това е най-голямата простотия

Уважавам колегата nikiangel за ентусиазма макар, че идеята за форум за откраднати части не ми се струва способна да има добър реален ефект. Само като преценим възможността вещта да е открадната от член на форума и да се предлага за продажба отново на член на форума, възможността конкретната част да има сериен номер и той да се знае от собственика .... Изобщо струва ми се, че май няма смисъл да се прави точно това. А освен това стетистически погледнато най-вероятно е халогените да са били поръчани от нуждаещ се, т.е. те предварително са били предназначени за конкретен човек, който разбира се няма да тръгне да проверява дали са крадени, защото знае или поне предполага това. Повечето кражби на части са по поръчка.
А за подаването на жалби - има смисъл (все някакъв). Разликата в кражбата на 2-3л. бензин и колелата на колата (например) е в това, че първото е малозначителен случай, а второто - престъпление. Разликата произтича от цената на откраднатата вещ. В първия случай не се образува наказателно производство и няма неразкрито престъпление, а във втория трябва да се образува наказателно производство срещу неизвестен извършител. Вторите случаи не са желани за полицията, защото им "разваля" статистиката - водят им се повече неразкрити престъпления и след като минат отчетите се оказва, че не си вършат добре работата и започва натиск от големите колела към малките колелца в системата.
Затова ще си позволя да дам съвет на тези, които искат да "направят нещо" срещу престъпността - подавайте жалби и в тях посочвайте цената на откраднатото, като при възможност я понадувайте да е поне над минималната работна заплата за страната.
Не знам как е в сф, но в бургаска област като цяло се приема, че прага на малозначителност е МРЗ и ако цената на откраднатата вещ е по-висока, започва наказателно досъдебно производство.
И още нещо за незнаещите - като подавате жалба в полицията си искайте входящ номер, защото ако няма ще я хвърлят в кошчето, или поне биха могли да го направят.
успех в дейността по
P.S. От коректност към желаещите само ще спомена още едно неудобство - ще ги викат за разпит в полицията. Можете да възприемете неудобството като част от "правенето на нещо" срещу кражбите.

А за подаването на жалби - има смисъл (все някакъв). Разликата в кражбата на 2-3л. бензин и колелата на колата (например) е в това, че първото е малозначителен случай, а второто - престъпление. Разликата произтича от цената на откраднатата вещ. В първия случай не се образува наказателно производство и няма неразкрито престъпление, а във втория трябва да се образува наказателно производство срещу неизвестен извършител. Вторите случаи не са желани за полицията, защото им "разваля" статистиката - водят им се повече неразкрити престъпления и след като минат отчетите се оказва, че не си вършат добре работата и започва натиск от големите колела към малките колелца в системата.
Затова ще си позволя да дам съвет на тези, които искат да "направят нещо" срещу престъпността - подавайте жалби и в тях посочвайте цената на откраднатото, като при възможност я понадувайте да е поне над минималната работна заплата за страната.
Не знам как е в сф, но в бургаска област като цяло се приема, че прага на малозначителност е МРЗ и ако цената на откраднатата вещ е по-висока, започва наказателно досъдебно производство.
И още нещо за незнаещите - като подавате жалба в полицията си искайте входящ номер, защото ако няма ще я хвърлят в кошчето, или поне биха могли да го направят.
успех в дейността по

P.S. От коректност към желаещите само ще спомена още едно неудобство - ще ги викат за разпит в полицията. Можете да възприемете неудобството като част от "правенето на нещо" срещу кражбите.

за съжаление -веско е прав...веднъж ходих до пилицията за сцупени стъкла ,изчезнали уплътнения, разкъртено барче и липсващ касетофон за 30тина лева (това не съм го казвал)....беше отдавна и бях зелка, не пипах колата и не беше минал и 30тина минути...
викам - елате нещо отпечатци и прочие...и ми се измяха...
след 20тина минути въпроси от моя страна ми казаха да запиша серийните номера и марката на касетофона, цялта ситуация и да подам жалба,,,но да не разчитам че ще се намери нещо...
почувствах се като пълен лимон и се прибрах....
от тогава не си хващам ЦД-то,,,за да не ми разкъртят барчето..
моя съвет е
1.това което си мислите че е много гъзарско и вади вид- по възможност-не на показ...
2. не си купувайте нищо което не можете да си купите пак и за което ще ви боли много...ако джоба ви е за илиянски тунинг -не надскачайте сянката си- щото иначе е само нерви..
гледайте на автомобила като на ваша собственост която ще седи на улицата на самотек.
според мен единственото решение на проблема и ефективна съдебна система и синдрома -чистачки (станаха 3 лева и спряха да се крадът )
повечето от системните пипачи са с досие...което значи че в прилагането на закона е проблема...аз така си мисля.
по света навсякъде се краде...
викам - елате нещо отпечатци и прочие...и ми се измяха...
след 20тина минути въпроси от моя страна ми казаха да запиша серийните номера и марката на касетофона, цялта ситуация и да подам жалба,,,но да не разчитам че ще се намери нещо...
почувствах се като пълен лимон и се прибрах....
от тогава не си хващам ЦД-то,,,за да не ми разкъртят барчето..
моя съвет е
1.това което си мислите че е много гъзарско и вади вид- по възможност-не на показ...
2. не си купувайте нищо което не можете да си купите пак и за което ще ви боли много...ако джоба ви е за илиянски тунинг -не надскачайте сянката си- щото иначе е само нерви..
гледайте на автомобила като на ваша собственост която ще седи на улицата на самотек.
според мен единственото решение на проблема и ефективна съдебна система и синдрома -чистачки (станаха 3 лева и спряха да се крадът )
повечето от системните пипачи са с досие...което значи че в прилагането на закона е проблема...аз така си мисля.
по света навсякъде се краде...
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
zaro написа:Колега дълбоко се съмнявам някой да се занимава да взима отпечатъци![]()
![]()
И тва.
Много жалко че са ви казали че ако нямате застраховка няма смисъл да подавате жалба. Това е най-голямата простотия![]()
Имам един спомен от детството как бяха откраднали предните гуми на Москвича на бащата на мой приятел.Минаваме покрай колата след 1-2 дена и по калниците черни следи от пръсти

П.П.На него редовно му крадяха гумите и бензина

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”