как да предпазим пода от корозия?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 03 юни 2006 17:59

Колегите, които съветват за BODY-то са абсолютно прави! Това е решението! Самото BODY като се намаже и изсъхне стои леко гумирано и камъчетата отскачат от него (всъщност те са тези които са като шкурка - свалят боята, а после водата, лугата и калта която задържа влагата само това и чакат). Препоръката е да се намаже по-дебеличко, па ако може и втора ръка - с нищо няма да навреди. Специално това сивото BODY после може да се боядисва. Положената след това боя го запечатва и повишава степента на защитата. Най-важното обаче е, че BODY-то е еластично и е разработено точно за тази цел. Не се лъжете по разни корабни бои, асфалт-лакове и други подобни. Корабната боя е разработена и предназначена да кисне непрекъснато във вода чиято температура надали надвишава 25-27 градуса. Тя, както и асфалт-лака се пукат и/или отлепят от високата температура на асфалта през лятото (понякога над 40 градуса), а често след отлепяне могат да направят "джоб", който допълнително ще събира вода и прах и ще задържа влага.
Насочете се към BODY-то и няма да сбъркате. На баща ми москвето го направихме така - ако щете вярвайте - 7-ма година не е мръднало отдолу.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 03 юни 2006 19:55

може ли някой от модовете да пусне анкета "Доволни ли сте от BODY"...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 04 юни 2006 0:44

Лично аз съм мазал на баща ми полския Фиат още .... 98' и пода и праговете не са мръднали до ден днешен.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 04 юни 2006 10:49

Антикор му се вика, може да мацате с четка или с пистолет с въздух под налягане(има специални флакони).
Като го ползвате внимавайте, защото цапа много :D По принцип като се сменят дъна и прагове на някоя кола, после задъжлцително се пръскат с това, а после праговете и с боя и става грапаво, всеки е виждал.На някои по-големи гнилочи се удря и един слов долната част на вратите уж за да не гният, но веждояда винаги намира начин :roll:
П.П.Като нанасята задължително трябва да е на чисто(ръжди, мизерии), защото иначе няма да хване нищо :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”