Струва ли си да си продам пасатора и да си купя Mercedes 124

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 28 юли 2006 11:02

ачо написа:...W124 мотора е2,6 мисля над 160 к.с.
на газ ( пропан-бутан ) .... в София каза към 11

Това е меко казано невъзможно.
Разхода на градско на бензин при 200Е е 11-15. При 260 по спомени е 14-18.
barbushev написа:... за комбито ... гледам че има някакви капаци на дъното на самия багажник та мисълта ми е там не може ли да се събере бутилка? Другия варянт е надлъжно да се сложи от едната страна.

Под капака на дъното седи резервната гума. Там можеш да сложиш бутилка за LPG, но за CNG (метан) няма такива бутилки, а дори и да имаше, вместимостта би била твърде малка за разхода на колата.
Варианта да сложиш бутилки само от едната страна също е невъзможен. Тогава наистина ще съсипеш окачването на колата. Можеш да сложиш тънки бутилки от двете страни, ако искаш. Но този вид бутилки са с вместимост 25-30 л и ще трябва да наредиш поне 3-4 ако искаш да имаш достатъчно дълъг преход с едно зареждане.
Най-удобен и изгоден е варианта с 2 бутилки по 40 или 50 л или по-скъпия, но щадящ място и тегло вариант като при мен - с една олекотена бутилка 80л. Обаче цената само на бутилката е 1200 лв. :cry:
Можеш да си сложиш и карбонови бутилки, на които няма да усещаш теглото, но е безумна цифромания.
Търси бутилки втора употреба - те са на поносими цени. След това само минаваш на проба за налягане и рентген или използваш техните документи, ако са изпитвани и си готов.
Даже някой колега от форума продаваше метанова уредба с 2 бутилки. Погледни дали е актуална обявата.

barbushev написа:А тази 80л бутилка колко километра караш с нея?

Рекорда ми е 280 км - на дълъг път с 4 човека, малко багаж, изключена клима и скорост 110-120 км (Ивчо е свидетел)
Другата ми крайност е 140 км - само градско с включен климатроник и без да гася, ако спирам за по-малко от 10 мин. някъде.
Средно, при моя стил на шофиране, към 200-220 км с клима
Бутилката се пълни за 11,50-12 лв, в зависимост от цената на различните метан-станции.

barbushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barbushev » Пет 28 юли 2006 11:23

Аз мислех че резервната гума стои отстрани понеже като го гледам на картинката отзад при отворен багажник и гледам че от ляво има една голяма издутина (по моя преценка достатъчно голяма да побере гума макар че не виждам как ще се слага там:) а от дясно няма такава издатина. А и нали все пак при варянта с 7 места седалките излизат точно от тези два отвора дето си мисля че може да се сложат две бутилки? Може и да съм в грешка все пак още не съм гледал на живо отвътре багажника а само на картинка.
Сигурен ли си че там е резервната гума?
Дръпни си тоя PDF: http://www.w124.org/doc/mb/serieT.pdf
и виш на 11та страница дясната картинка да видиш как излизат 2те седалки от там и остава място за краката да стъпят точно където мисля че може да се сложат бутилките :)
Ако рекорда ти е 280км с 12лв значи нормално 250 с 12лв което ме устройва перфектно :) Все пак на газ при сегашната цена с 12лв повече от 160-170км е непостижимо. И аз карам със 110-120. И ми трябва точно за дълго комфортно пътуване, а не за рейсинг:)
Обаче ми е много важно бутилките да не пречат да може да се бутат седалките да се ползва спалнята отзад - пасата ми е с кръгла бутилка ама знам че за метан не може.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 28 юли 2006 11:50

Много зависи какви размери бутилки ще намериш.
Най-добре говори с газаджии по тези въпроси преди да вземеш кола.

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Пет 28 юли 2006 12:17

Не знам как стои въпоса с поддръжката, но съм се возил в Е220 (2,2л. 16V 150к.с.) и мога да кажа само добри думи. Колата се кара на ГАЗ от няколко години и не е правила каквито и да било мизерии. Направи ми впечатление, че двигателя има доста голям въртящ момент още от ниски обороти (под 2000) и направо е удоволствие да се кара.
Единствената ми забележка е, че понеже е автоматик с 4 скорости четвъртата скорост е идва малко къса при 3000 оборота е малко преди 120км/ч а след тези обороти двигателя става малко по-шумен.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 28 юли 2006 22:54

Ето линк към пета скорост - http://torrents.data.bg/details.php?id=41333&hit=1

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”