Така ли изглежда горивния филтър?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:Допълнение към снимката на buFka !
За да стигнеш д показаният на снимката филтър се сваля пластмасов кожух с по спомени май 3 доста корозирали гайки завити на шпилки към купето. пръскане с WD 40 акане пръскане, и напред назад с малък ход докато се освободят.
значи за кожуха - може и да го има тук таме наистина, при мен отдолу не го видях, но само съм залягал за да го видя къде е това животно. Като тръгна да сменям филтъра (надявам се до 1-2 седмици) ще взема апарата и ще документирам и сглобя едно хау-ту (разбира се ако на някой въобще ще му трябва).
за Memo дето пита колко струва филтъра - 9€ съм го плащал този бош.
за точене на маслото

към DOHC - има различни мнения, някой твърдят че не е наложително да се сменя въобще, обаче аз смятам, че щом е филтър някога трябва да се смени. мисля че на около 60 000 км е добре да се прави.
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Допълнение към снимката на buFka !
За да стигнеш д показаният на снимката филтър се сваля пластмасов кожух с по спомени май 3 доста корозирали гайки завити на шпилки към купето. пръскане с WD 40 акане пръскане, и напред назад с малък ход докато се освободят.
в смисъл, че отиваш да акаш и като се върнеш гайките са готови за сваляне?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Ото Кац написа:kris11 написа: към купето. пръскане с WD 40 акане пръскане, и напред назад с малък ход докато се освободят.
в смисъл, че отиваш да акаш и като се върнеш гайките са готови за сваляне?
Да ама , ако имаш време , а и не ми се занимава цял ден със една смяна.А и смяната не я правя на канл или удобно място.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”