3 цилиндровите двигатели на VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 3 цилиндровите двигатели на VW

Мнениеот Velko » Нед 10 апр 2011 13:36

niks76 написа:по новото поло от твоето с по големия дизелов мотор е със същия разход за СФ-а издръжливостта е спорна ,според пробега за година :idea:

Спри наркотиците или смени дилъра :bishop

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 10 апр 2011 13:41

Velko написа:
niks76 написа:по новото поло от твоето с по големия дизелов мотор е със същия разход за СФ-а издръжливостта е спорна ,според пробега за година :idea:

Велко уважаваш ли себе си ,че си позволяваш подобно отношение?
трябва ли да изтъквам от какво си вадя хляба и че в материята с ремонт на автомобили ,съм пъти по в час?
в случая споделям от 8годишен опит с трицилиндровия двигател на ваг групата-чаткаш :?:
п.п умишлено не пиша за положителните страни на мотора,за да няма после -ама прочетох го еди къде си и еди кой си ме подведе.............

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 10 апр 2011 13:47

niks76 написа:
Velko написа:

Велко уважаваш ли себе си ,че си позволяваш подобно отношение?
трябва ли да изтъквам от какво си вадя хляба и че в материята с ремонт на автомобили ,съм пъти по в час?
в случая споделям от 8годишен опит с трицилиндровия двигател на ваг групата-чаткаш :?:

Тъпо е, защото незнам кое по-ново поло визираш от последващите 4-5 вариянта след моето.Един приятел си взе Фабия 2010 година 1.9тди 101к.с и му дава 6.5-7 в София по-борд и колонка (проверено).Аз ти казвам ,че моята харчи 5.Явно при теб има някакъв проблем колата, щом харчи колкото големите "братя, както ти се изразяваш.За мен пишеш неща, които не са верни , при положение ,че стопанисвам такава кола вече година и половина и знам какъв е разхода - и в горива и в ремонти.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 10 апр 2011 13:51

Dead man написа:Колеги,събирам мнения за малките мотори на марката.

Колко са надежни,скъпи ли са подръжка и колко точно харчат.

ПС: За бензиновите съм чувал кофти неща,но искам да чуя и други мнения. :012:

От моя експириънс :
1. Надеждни са ( никога не ме е оставяла някъде и винаги ме прибира).
2. Не е евтина поддръжката.
3. Харчат малко!
4.Успех с избора и покупката :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 10 апр 2011 13:52

аз не карам кола с трицилиндров двигател ,но имам преки впечатления от няколко стотици коли с това двигателче(поглед от какво става под капака- образно казано :idea: )
та кое е по тъпото ,че спорим за нищо или че ти говориш само за твоята кола и друго нема?
кола с кола еднаква да си видял някъде?
п.п такива няма ,дори и чисто нови да са
а и тоя мотор не се монтира само на поло

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 10 апр 2011 13:55

niks76 написа:аз не карам кола с трицилиндров двигател ,но имам преки впечатления от няколко стотици коли с това двигателче(поглед от какво става под капака- образно казано :idea: )
та кое е по тъпото ,че спорим за нищо или че ти говориш само за твоята кола и друго нема?
кола с кола еднаква да си видял някъде?
п.п такива няма ,дори и чисто нови да са

Aз пък карам и имам преки впечатления.Но нямам намерение да споря с теб.Ок.Харчат 7 в града, издържат до 150 000 и след това се кръстиш, дават отклонение в турбото и дюзите.Така е братле, прав си!!! :да:
П.п. отивам навън, времето е хубаво :) Чао

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 10 апр 2011 14:02

Никс е абсолютно прав за разхода, карал съм служебни коли с 1.4ТДИ 80к.с. и 1.9ТДИ 105к.с. в по-голямо купе и разликата в разхода е пренебрежимо малка.
Да не говорим, че 3цилидровия ТДИ мотор е изключително мъртъв преди да надуе турбината, ако човек иска да знае какво е турбо лаг и турбо дупка да покара такъв мотор задължително -> на мен ми е еталон за тези неща + нехармочнина работа и вибрации, 1.9ТДИ 105к.с. ПД е много по-приятен за каране и харчи 300-500мл в повече и това при положение, че е в по-голямо купе.

За ресурса също споделям мнението 150-180хил.км и мотора е до там.

При 3цилидровите 1.2 бензин поне вибрациите и тракнето за по малко, но при ТДИ-та е ужас трепери волана, педала на газта и скоростния лост като работи на празен ход. Направо колата си е движещ се вибратор, е има и хубава страна - масажира те :lol:

Последна промяна от niikoo_1 на Нед 10 апр 2011 14:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 10 апр 2011 14:06

някой от модовете ако обича да поразчисти ненужните мнения,несвързани пряко с темата :idea:

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Нед 10 апр 2011 14:16

niikoo_1 написа:

Много несериозни са подобни твърдения за ресурс на мотора от 150 000км. Баща ми кара сузуки суифт 1.0 трицилиндрово на газ, в момента е на 240 000км и съм сигурен, че ще изкара още минимум 100 000. Ако немските инженери са създали мотор с ресурс 150 000км, направо да си връщат дипломите :mrgreen:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 10 апр 2011 14:24

soxy__ написа:
niikoo_1 написа:

Много несериозни са подобни твърдения за ресурс на мотора от 150 000км. Баща ми кара сузуки суифт 1.0 трицилиндрово на газ, в момента е на 240 000км и съм сигурен, че ще изкара още минимум 100 000. Ако немските инженери са създали мотор с ресурс 150 000км, направо да си връщат дипломите :mrgreen:

Тук не говорим за сузуки суифт, а за съвсем други коли.
Може да изкара и повече от 150хил. км, но аз съм видял не малко родили на по-малко километри.

Това за ресурса е въпрос на политика, може да го направят и два пъти повече да изкара стига да искат.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 10 апр 2011 21:05

niikoo_1 написа:Много несериозни са подобни твърдения за ресурс на мотора от 150 000км. Баща ми кара сузуки суифт 1.0 Може да изкара и повече от 150хил. км, но аз съм видял не малко родили на по-малко километри.

Това за ресурса е въпрос на политика, може да го направят и два пъти повече да изкара стига да искат.

:applause: :applause: :applause: запомнете тази сакрална фраза :idea: :idea: :idea: ....всичко останало е безсмислен спор....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 11 апр 2011 9:42

Покрай споровете кой колко разбира /мерене на п..ки - кой си ти че де ми кажеш,че нищо не разбирам/ :banghead: :banghead: :banghead:
оставам настрана от групата на експертите
мнението ми е на потребител
Закупен на 30 хил. - за месец навъртях 3241 км :drive :drive :drive
Засега предоволен - 70 к.с - повече и не ми трябват :да:
разход градско в София празен без клима в рамките на три дни 5,5 литра на 100 /при тези условия е съвсем реален разход от 5 градско/ засичането е правено с единствения метод който признавам пълно-пълно на една и съща колонка
извънградско - относително .... според зависи как карам mhihi
Лошото е че почнах да се увличам от поддържането на 150 по магистралата :oops: - а това малко тракторче определено не е за над 3000 об/мин
Четох темата за изгорели помпа-дюза елементи :bishop
Моето мнение е , че това е причина повече от некачествено гориво /алхимиците по бензиностанциите ръгат яко леко корабно гориво - вдига се неимоверно температурата в цилиндъра , съчетано с високите степени на компресия - става олеле мале за чувствително устроените еУементи /
Възможно е техниката да е направена конструктивно калпава - не знам
Само знам като управляващ дизелови автомобили от 12 години , че си има тънкости при управление , експлоатация и обслужване на двигател
Калпаво било турбото - пълни глупости .... ти си сложи масло 505.01 в това количество което ти е по специфика от VAG - запали да тропне на място две минути - леко с оборотите докато позагрее - след гонитба пак изчакай две минути да си спадне налягането в топлия охлюв и тогава спирай двигателя
Въобще всичко опира до грижовното стопанисване - дизелов двигател и обслужващите го елементи - турбина , интеркулер - не се плашат от каране а от мърлявщина
Имам познати със служебни трицилиндрови дизелови Фабии - ами те на 60 хил. се разтропаха - ами да ти се разтропа нещо дурго си викам аз - ти го ръчкай като бензинов двигател - не ще се разтропа - ами ще почне да плаче със маслени сълзи през гарнитурата на капака на клапаните - примерно
Хайде че много се увлякох
Саше - ако автомобилът е "гледан" както трябва - не би трябвало да има проблеми !!!

nikoo 1 - ела да се качиш във Фабията и да ми кажеш какво трепери на празен ход - педали ли - волан ли ..... TDI-PD - BNM - 70 к.с :beer

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 11 апр 2011 10:05

Velko написа:

Колега, ще те помоля да не се държиш така с останалите колеги! Колегата niks76 е бил винаги изключително полезен и поне от малко уважение не беше нужно да пишеш това!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 апр 2011 10:08

niks76 написа:някой от модовете ако обича да поразчисти ненужните мнения,несвързани пряко с темата :idea:

Досега всички мнения са по темата.А не виждам нещо, което да не е по темата.Не може да ми твърдите, че 1.9 харчи с половин литър повече - най-малкото е несериозно.И айде да не сравняваме служебни коли с лични.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 11 апр 2011 10:16

Alek написа:
Velko написа:

Колега, ще те помоля да не се държиш така с останалите колеги! Колегата niks76 е бил винаги изключително полезен и поне от малко уважение не беше нужно да пишеш това!

Как да се държа, след като за мен той пише неверни неща.Това да смени дилъра като неуважение ли го тълкувате? 7/100 разход в града и издържали по 150 хиляди километра :screwy Пълни дивотии при положение, че моята кола е поне на 300 000 ( нищо, че пише 118 ) и не е на скрап. Пишете за служебни коли и наблюдения, а не за личните ви автомобили.Всички знаем как се поддържат и карат служебни и чужди коли.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”