Новото Поло 1.2 FLY 5 MT 60 к.с. - Слабо ли е?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
didkobandidko
Автомобил:
Двигател:

Re: Новото Поло 1.2 FLY 5 MT 60 к.с. - Слабо ли е?

Мнениеот didkobandidko » Чет 16 юни 2011 12:03

barzatarabota написа:Ясно, ще се събират парички за 85 коня Голф. Дано и той да не се окаже 'слаб'. Ама много негативни мнения за Сакар Ауто. Ще трябва да отскоча до Порше София Изток.

Хич не е слаб колега, даже много добре си върви автомобила. Все пак 160Нм още от 1500об.
Драсни едно ЛС като ги събереш :wink:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 16 юни 2011 21:48

Колега,има едно старо,но златно правило :

Не си купувай кола с базово оборудване и базов мотор... :012: :012: :deal

Като мине време и километри почваш да си скубеш косата и да се мъчиш да я разкараш бързо,бързо... eusa

didkobandidko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkobandidko » Пет 17 юни 2011 7:59

Dead man написа:Колега,има едно старо,но златно правило :

Не си купувай кола с базово оборудване и базов мотор... :012: :012: :deal

Като мине време и километри почваш да си скубеш косата и да се мъчиш да я разкараш бързо,бързо... eusa

Колега, VW в момента няма нито един автомобил с базово оборудване на склад.
А базов мотор, какво значи? Всеки един мотор може да е базов за съответния модел.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 17 юни 2011 8:18

Пич, вземи си автомобил, с който да можеш да изпревариш камион безпроблемно! 60кс е абсолютно мъртво от всякъде! Ами като се натоварите на него на път за морето с багаж, какво става и трябва да изпреварваш?! Какво става?! Излагаш се на доста сериозен риск просто!

Иначе по конкретния въпрос - Слабо ли е?
Еми слабичко е, то и Audi S8 и VW Golf R32 си ми идват слабички :lol:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 17 юни 2011 9:42

sk. написа:Пич, вземи си автомобил, с който да можеш да изпревариш камион безпроблемно! 60кс е абсолютно мъртво от всякъде! Ами като се натоварите на него на път за морето с багаж, какво става и трябва да изпреварваш?! Какво става?! Излагаш се на доста сериозен риск просто!

Иначе по конкретния въпрос - Слабо ли е?
Еми слабичко е, то и Audi S8 и VW Golf R32 си ми идват слабички :lol:

Колегата е прав,търси си кола удобна и достатъчно мощна на която можеш да разчиташ във възможно най много ситуации.
Конкретния автомобил с този двигател е нищо повече от градска кола за пазар,при едно по-дълго пътуване и при един по-натоварен извънградски трафик ще разбереш за какво иде реч,камо ли ако тръгнеш да катериш някой проход с нея!
1.2 60к.с. отговора е във въпроса-слаба ли е,ДА слаба е,направо е born dead :bishop

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 17 юни 2011 12:23

Колега, моя съвет е Полото, щом ти трябва за градска предимно, поне проблема с паркирането ще ти е по лесно решим. На въпроса "еди кой си двигател не е ли слаб" един мой приятел би ти отговорил - "за какво да е слаб, да отидеш веднъж седмично до Кауфланд, да ходиш всеки ден до работа на 3 км, които изминаваш за половин час(за София), та голяма работа че веднъж годишно ще отидеш до морето с половин час по късно щото колата не ти е 150коня, и ще трябва да караш 10 км. след някой камион?" Аз бих добавил за ходенето до морето, нали вече ще имаме и магистрала!

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 17 юни 2011 12:45

Пич въпроса е, че на 150-кс като им дадеш газ и то правилно, изпреварваш камион за 3 секунди!
А когато на тия 60кс, им дадеш газ, колкото и голям карач да си ще ти трябва календар!

А магистрала има София - Бургас и то далеч не изцяло изградена! А навсякъде другаде работата е зле!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 17 юни 2011 18:40

sk. от твоята камбанария като гледаш, всичко ще ти дойде слабо. Все пак автора на темата казва, че му трябва за градска кола.Затова не виждам какъв е проблема на тия 60 коня в града.А иначе за динамика извън града спор няма

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пет 17 юни 2011 23:01

Това не е ли каквото търсиш ? :arrow: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Като идея ще вметна, че в този ценови диапазон можеш да си вземеш Фабия ниво на оборудване Класик и 3 възможности за двигател - 1.4мпи - 86к.с., 1.2тси - 86к.с., 1.6тди - 75 к.с. Да не говорим, че има отстъпки на наличните автомобили.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 23 юни 2011 14:31

На мен специално тези двигатели сами мноо слаби, предпочитам 1.9тди 105к.с. фабия, имаме служебни такиви карал съм ги и ще ти кажа , че на магистралата с 160км/h на борда показва 6.5, а не като моята ламя 9.5 (2.3 v5 150k.c)

Потребителски аватар
a.ngelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот a.ngelov » Съб 25 юни 2011 8:40

Всичко е според вкуса и бюджета -който иска по-пъргаво добиче си взима нещо друго,иначе количката изглежда добре :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 27 юни 2011 15:04

Имах "удоволствието" за известно време да карам едно C2 с 55кс но то пък каквото е пластмасово сигурно е по-леко от Поло-то та силите се изравняват и да кажа че това е кола само за градско и някое късо 20-30км извънградско ! Голям зор вижда да поддържа скорост над 100км/ч а както е казал един колега за изпреварване на ТИР ти трябва календар ! И на дълго ако не караш с 90 разхода става като на 150кс кола :banghead:

Потребителски аватар
barzatarabota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barzatarabota » Вто 05 юли 2011 11:00

Май си е прав човека в магазина. По-добре някой голф 122 коня.
Има ли значение Порше София Изток или Сакар Ауто?

Шкодите ужким са Фолксваген, ама на живо не ми харесват.

padrino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот padrino » Сря 06 юли 2011 15:03

Колега, каквото и да избереш, ще има както плюсове, така и минуси. И полото, голфа да прекрасни автомобили, а що се касае до двигателя... там нещата си зависят от нуждите на собственика. Имам служебна фабия, 1,2 базов двигател, който е към 60 коня /по спомени/. Според моето мнение, не ангажирам никого, това е мъртъв двигател... 3 цилиндъра, добре скопени :banghead: . Цялата тази простотия беше замислена от концерна в смисъл, дайте да затегнем производствените разходи и да видим какво ще се получи... е, получи се... атрактивна цена за нов автомобил и заводски разход, за които трябва да отида в лаборатория, че да го постигна... :evil: в София, при нормално градско дама разход от около 9-10. На магистрала нещата стават по-интересни. Там е възможно да се поддържа скорост от 140-150 /без наклон/, но не искам до коментирам в какъв режим работи мотора и колко харчи в този момент... имаш чувството, че буталата ще излязат през капака... При нормално междуградско е друга история, там скоростта трябва да бъде според трафика... ако има камиони малка видимост, можеш директно да забравиш да се пъчиш. И тогава, на този път след камиона, може би, с малко късмет ще усетих икономията от липсата на 1 цилиндър. Също така, не мисля че е удачно да се сравняват автомобили с еднаква мощност, но с огромна възрастова граница... преди 15 год едно поло тежеше по-малко от 1 тон, а сега нещата са доста различни - новото поло, е като старото, но с 2 трупа в багажника. Поради тези причини, аз съм си избрал за личен автомобил октавия 1,8 TSI. Разхода в София не е по-различен от този на фабията.. но пък удоволствието е друго. Но.. има нещо много важно, което колегите не споменават и това е поддръжката и данъците. Не можеш да сравняваш без да обърнеш внимание на тези разходи. Всеки иска да кара мощни коли и да сравнява колко малко харчат и т.н., но нещата са доста по-различни.
Успех в избора. Надявам се да съм ти помогнал

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Нед 25 ное 2012 17:41

:beer 1.6 tdi дава 3.9 изван и 5.1 градско,вдига с лекота 160км в 4ас,с среден разход 4 на 100 мисля 4е новото поло просто е перфектно с тоя мотор 1.6 тди CR 75кс. :drunk
hooligan_sk написа:Аз съм карал новото поло 1,6ТДИ в най-слабия вариант към 70кс май беше - доста е слабичко. 1,4 и 1,2ТСИ - това са оптималните бензинови мотори според мен, ако не е голяма разликата виж някой от тях :да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”