Ще си купя ЛАДА за да ми е кеф

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Чет 30 дек 2004 11:16

pinci написа:А какво ще кажете за 1500S на мен са ми казвали че това е най-сполучливата?
Москвич не искам благодаря. :)

Pinci,виж сега тая количка на аватара ми е '84 1.8карб,има там някоя друга екстра за времето си,що годе са я поддържали,докараха я 2001-ва и знаеш ли на какви пари дойде тогава без мито(на инвалид е)?-1700лв смятай това преди 3 години и половина,на километража няма кажа кво пише ,щото може и да е превъртан,ама колата си е бомба,съединителя взе да отделя доста горе,ама не боксува още, нормално 20годишна кола,а знаеш ли какво е сменено по нея освен консумативите:Два задни амортисьора които после се оказа,че не трябвало да се семенят ама майсторите бяха убедени ,че странното похлопване било от тях,а не от тампона на носача(ми объркали са се хората :banghead: ),кво друго, а да крайно гърне,радиатор на парното.Това беше ,идеята ми е да преусмислиш покупката си.
Относно ладата мислиш,че е голям зор да им се намокри делкото ли,е не е :twisted: ,и нещо друго което ми беше направило впечатление 96-та или 97 първия голф на баща ми 1.3карб '85 когато я взехме тая кола баща ми само повтаряше "е това е кола,е това е кола",а дотогава имаше лада 1500s в перфектно състояние доста по-добро от 2ката,но ЛАДА 8) 8) 8)

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 30 дек 2004 11:40

и аз да спомена за ладата.Имахме лада 2105 1.3, беше една от първите.Лелее баща ми като я взе то беше радост то беше 4удо.И много я поддържаше а той разбира от коли доста , вси4ки ремонти сам си ги е правил - а те бяха ДОООСТА :D
Зна4и помня си след всяко по-дълго пътуване все нещо и имаше.Ту вървеше много ту хи4 не вървеше.На ладите предниците НИКОГА не са им както трябва , мине се не мине месец и айййдееее на реглаж.На седмата година изгни баси , та баща ми пълни праговете с разни защитни боклуци ама не би....трагедия отвсякъде, та после в дале4ната 1993-та преди да я продадем взехме един Кадет 1.6Д комби 83-та за товар на железарии, щото ладата не успя въобще да издържи товара с ремарке около 400кг - колеги вярвайте стори ни се СУПЕР лукс тоя кадет, ми то стабилен в завой, бах маааму тоя кадет не се чупеше баси(всяка седмица беше товарен с по 500-600кг!!!), предно предаване, лек волан(този на ладата е за на4инаещи щангисти).Баща ми веднъж каза - тц тц а аз си мислех че съм карал кола..........
та така за ладата - трагеди трагеди

Slick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slick » Чет 30 дек 2004 14:25

Пинци май на теб ти бях препоръчал да си сложиш подкалниците ...
ми --- ако са ти хлабави гумените уплътнения на кабелите ... там веднага попада вода също и за капачката на делкото. Другото гадно е МАСАТА .. може да е хлабава или ръждасала - повери и нея. Обаче след като викаш че си бил и при Ваското .. ми незнам какво друго може да е .. той ги поразбира тези работи доколкото виждам от форума- и все пак виж поне масата - суха стегната и чиста метал в метал.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Чет 30 дек 2004 20:55

Днес най-накрая си тръгнах с мойта кола, този път смених бубината, дадоха ми една идея за един маншон за полуоска върху делкото та предполагам това ще направя и ако пак го направи, оправям я да тръгне и после АУУУТ и скачам в една Лада, мамка му писна ми от това мокрене. Аз не съм казвал че на Ладата неможе да и се намокри делкото идеята ми е че при мен става прекалено лесно, дори след като го смених. И Ваското и този човек дето днес я прави седяха гледаха псуваха и накрая и двамата казаха едно и също:
"Що не я изкараме не я полеем с бензин и не и драснем клечката?"
Ако стане пак вече незнам какво ще сменям.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 30 дек 2004 21:57

Васко е прави в общи линии :lol: :wink:
Незнам защо всички са се настроили толкова лошо с/у Ладичките.Според мен имат и + и -...
+евтини части и поддръжка
+много лесна поддръжка
+задно предаване 8)
+части бол
+има и още ма не се сещам :lol:
-много се чупят
-не са комфортни във всяко едно отношение
-харчат доста а не вървят толкова
-да караш Лада си е цяла наука...
в общи линии е това.
Ако намериш запазена Лада не се замисляй.Защото ако голфа ти създава много проблеми...какво като е ФВ 8)
Ама само заради едното мокрене да смениш колата е малко...несериозно.Не можеш ли да сложиш кори под двигателя...и да уплътниш където може...

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 31 дек 2004 9:40

не е сериозно това мокрими се делкото... провери ли имаш ли луфт на оста на делкото, ако имаш от там просмуква малко масло и влага разбира се, както каза колегата сложи си подкалниците, а като толкова искаш да се застраховаш вземи 1 ръкавица /гумена/ паправи съвсем малки отвора на пръстите и я надени като презерватив на делкото изкарай от там кабелите и я вържи за корпуса....... аз съм обеден че има причина за тези ядове......1 време на Пасата така му бягаха токовете...... и понеже като чуя за ток и си слагам каска да не ме удари ходих по всякакви разбирачи.......чух невероятни истории и дадох не малко пари всеки да си прилага ТНТМето на колицата ми и какво пак ..... падне дъждец и баууууууу тока го няма като при теб ....и накрая свалих всичко, капачки ,кабели бубини, маси, стартери и .................. ги сглобих .......... бах се у майстора от тогава си я карам ...... капачката и палеца са ми на сигурно на 30 000 км. /новите са ми е в багажника/, кабелите несъм ги сменял никога май са колкото колата на 260 хил. и нямам грижи....... не ти давах съвет но съм мнго скептичен към майсторите дето всичко оправят и то веднага ........
Ако искаш съвет пак ще ти кажа не минавай към оня "Начин на мислене наречен Лада"

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 02 яну 2005 22:44

Пинци какво реши?
Намери ли 5-скоростна Лада или реши да запазиш "Red Devil" :P или още не си решил :wink:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пон 03 яну 2005 0:35

За сега си седя с Red Devil, пък за натам ще видим. Само дано да не се мокри пак, щото ще полудея :)
Много благодаря за съветите колеги

Потребителски аватар
Pia kato zmei
Автомобил:
Двигател:

Ще си купя ЛАДА. Частите им са без пари.

Мнениеот Pia kato zmei » Пет 28 яну 2005 23:56

vw_golf_2_Memphis написа:Има не лоши Лади.Да ти е кеф да ги караш.Частите са им без пари.
По добре си купи нова ( Лада Нива 3 врати 12000, Лада май беше 2105 - 8500 ), но имай предвид че частите са по евтини но се чупят по често. Аз на мойта предишна кола (Жигула) и правех ремонт поне по два пъти в месеца и ми излизаше по скъпо отколкото сега. :D

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 29 яну 2005 0:02

не мога да повярвам че изброяваш задното като предимство-това е несериозно :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 29 яну 2005 0:09

Човека може да си пада по дрифтинга :D

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 29 яну 2005 0:14

Vladko написа:не мога да повярвам че изброяваш задното като предимство-това е несериозно :D

ако ФВ-тата бяха със задно щях да ги уважавам 2 пъти повече!
Не казвам че сега не ме кефят разбира се!Кефят си ме...
ама ако бяха със задно...ехееее
естествено задното има и недостатъци...ама са по малко от предимствата :twisted: просто в завой нямат нищо общо предо и задно.

в снежно време признавам и синхрото 8) много се лъзга :wink:

ПС.някой беше качил преди време снимки на Г2 със задно...
ако ги намеря ще ги кача.

Потребителски аватар
Rawen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rawen » Съб 29 яну 2005 11:30

Братле за кво ти е тая Лада верно че са по евтини частите ама ги сменя6 като носни кърпи.Един познат има Лада 5-ца много стегната ма квото и да я прави все е Лада.Да не мислиш че и те не се развалят .Бащата имаше белгийска Лада 1200 беше като от магазин излязла ама не върви завалата като види баир и се плаши.То не бяха центровки на клапани то не бяха обтегачи на вериги свещи и още куп щуротии.Сега има Джета 1,6 дизел и само мирише нафтата.Сложи и един авиационен филтър на нафтата и забрави за всички ел. глупости..Моят съвет е да не сменяш колата

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 29 яну 2005 17:18

Както вече казах по-горе, ОТКАЗАХ се от идеята за Лада.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”