за 14-ките не е така... 14-ки валяло. колегите вече са ти писали какво да гледаш, така че грабвай парите с тебе и се въоражи с търпение (ако можеш вземи някой с теб да ти помага, че всички гумаджий си хвалят гумите

ttony написа:Колега, хубава гума "втора употреба" се намира трудно. За това има и толкова крайни мнения като "по-добре нов корморан от стар Michelin" и др. подобни, в някои ситуации, нелепи изказвания (примерно корморан нямат размер с височина под 65, цолаж над 16, скоростен индекс над Т и т.н.)
без да се впускам в дълги писания ще дам нялколко примера за изгодни (за мен) предложения, на които попаднах последния месец:
Pirelli 195/65/15 на 1/2сезон, 120лв/бр.
GoodYear UG6 205/65/15, 1 сезон, 90лв/бр.
Marshal 196/60/15,14 НОВИ (ДОТ03) 60-80лв./бр.
Аз лично продадох Michelin 195/50/15, 2 сезона( при DOT 02) за 90лв/бр.
Разбира се, че гумите по 30-35лв/бр. не стават,
но без желание да обиждам колегите с различни мнения, бих ги попитал защо не си купят нови лади, дачии и волги, а са предпочели VW на "старо" ?
Конкретно за евтините марки:
ласса, дебица фриго, корморан, сава, тигар, качествен италиански регенерат и др. подобни - просто НЕ СТАВАТ.
със сигурност са по-добри от летните, със сигурност тръгват на пресен сняг, но нищо повече - колата бяга в завоите, не може да спира, при мокър/сух асфалт при ниски температури нямат сцепление, независимо че на пипане са меки.
Може би Дебица Фриго 2 ще е нещо по-различно, но още нито съм карал, нито съм чул нещо за тях.
Memo написа: какво друго да гледам на гумата за да знам, че е ок?
ttony написа:Конкретно за евтините марки:
ласса, дебица фриго, корморан, сава, тигар, качествен италиански регенерат и др. подобни - просто НЕ СТАВАТ.
със сигурност са по-добри от летните, със сигурност тръгват на пресен сняг, но нищо повече - колата бяга в завоите, не може да спира, при мокър/сух асфалт при ниски температури нямат сцепление, независимо че на пипане са меки.
Може би Дебица Фриго 2 ще е нещо по-различно, но още нито съм карал, нито съм чул нещо за тях.
ttony написа:Колега, хубава гума "втора употреба" се намира трудно. За това има и толкова крайни мнения като "по-добре нов корморан от стар Michelin" и др. подобни, в някои ситуации, нелепи изказвания (примерно корморан нямат размер с височина под 65, цолаж над 16, скоростен индекс над Т и т.н.)
без да се впускам в дълги писания ще дам нялколко примера за изгодни (за мен) предложения, на които попаднах последния месец:
Pirelli 195/65/15 на 1/2сезон, 120лв/бр.
GoodYear UG6 205/65/15, 1 сезон, 90лв/бр.
Marshal 196/60/15,14 НОВИ (ДОТ03) 60-80лв./бр.
Аз лично продадох Michelin 195/50/15, 2 сезона( при DOT 02) за 90лв/бр.
Разбира се, че гумите по 30-35лв/бр. не стават,
но без желание да обиждам колегите с различни мнения, бих ги попитал защо не си купят нови лади, дачии и волги, а са предпочели VW на "старо" ?
Конкретно за евтините марки:
ttony написа:
Честно казано сава и корморан не съм карал.
Към колегата с оффроад трасетата:
ако на някой му е направило впечатление, аз твърдя, че тези гуми имат проблеми (дълъг спирачен път/неустоичивост) на сух/мокър асфалт. А това че гумите имат добро спецпление на пресен сняг няма да ти помогне да качиш Пампорово без вериги.
Повечето маркови гуми, които се продават тук са специално разработени за европейските пътища и климат. И предполагам никой не кара по немските аутобани с ласа. Не че немците не обичат да пестят...
ttony написа:Карал съм (за малко) преди 3-4 години зимна ласа и виждам, че има нов модел та си направих труда да прочета нещо за него.
Ето какво твърдят семкаджийте от ADAC:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... Print=True
същото, на руски:
http://www.carsplanet.ru/thief/thief_56.html
Можеш да си сигурен, че баща ти ще кара още по-сигурно с Michelin/Bridgestone/GY . . . пък били и на 1-2 сезона.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта