Измама с рециклирането на карета

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 25 ное 2006 20:42

vasstop написа:
00Cool написа:колега васстоп мога да ти кажа че тук грешиш или не си напълно прав значи.

Не съм на твоето мнение колега. Точно тук, за този случай става дума за рециклиране на една специфична част, а именно - каре.
И винаги ще държа на мнението си, че е по-добре да се вземе ново (и качествено) такова, отколкото да се рециклира старото.
Съвсем отделен въпрос е какво нашите търговци разбират под "оригинално"... тук вече не искам да споря, защото всеки един от нас е патил.
В крайна сметка всички сме големи хора, носим глава на раменете си и поемаме съответните отговорности.
Ако някой ден заради това каре бъде отнет нечий живот не бих искал да съм на мястото на човека, който е отговорен.

Васе,прав си,но по-опасно е,когато се рециклират шарнири и накрайници,там падат колелата,а карето най-много да те остави на пътя между София и Бургас и да поподнеш на сервиз като.... :roll:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 25 ное 2006 20:58

[quote="00Cool"][/quote]

Колега аза пък да ти кажа, че Ауди А3 2004 година с мотор 1.8Т няма.
Не знам какво караш, може да ни осветлиш по тоя въпрос.

Това е снимка от гаража ти.
http://vwclub.bg//forum/garage.php? ... ge_id=1474

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 25 ное 2006 21:02

Stoi написа:оу ! на мен ми е блокирало каре в движение ! :shock колата става неуправляема !!! шега небива ! карето беше китайско :oops:

И какво е усещането и как става неуправляема колата. Това ми е интересно защото някакси не мога да си го обясня. Да ти се откачи колео от шарнирен болт или кормилна щанга хубаво , ама какво става ако блокира карето. По въпроса с рециклирането не мисля че е проблем стига да се направи качествено. Вариантите са два или с допълнителна обработка на каналите по които се движат съчмите и слагане на нови с по голям размер или с наваряване. Първия е за прдпочитане втория според зависи и по-проблематичен, но не би следвало да има проблем ако се знае какво се прави и се прави качествено. Честно казано обаче аз бих си купил ново, защото все още е жива приказката от соц времената - Като знам къв съм инженер ме е страх да ида на доктор.

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 25 ное 2006 21:14

И на мен ми блокираха няколко пъти карета,само,че нови и то през последните 3-4 месеца,но там където блокираха там си оставах.Мястото е тайна,но ако някой се сети,черпя...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 25 ное 2006 21:17

Извинявайте за оффтопика, ама в момента провеждате спор от рода кое по добре :да си богат и здрав или да си беден и болен :)

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Съб 25 ное 2006 22:03

Васе,прав си,но по-опасно е,когато се рециклират шарнири и накрайници,там падат колелата,а карето най-много да те остави на пътя между София и Бургас и да поподнеш на сервиз като....

по повод на това мнение изрично съм написал
(разбирасе се рециклират ако клиента пожелае )

от там нататък както той намери за добре и просто изразих коментар по темата защото съм имал пряк контакт с такъв случай - този за който споменах по горе

ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 25 ное 2006 22:21

да ви пусна нещо за успокоение:тук само карета не се продават,а направо цели полуоски,като има рециклирани и оригинални.е като се сложи рециклирана полуоска(карето е рециклирано)отна4ало е добре,ама на спортно каране понякога хвърля са4мите :lol: .и които един път си сложи рециклирани полуски ,втори път не повтаря.много бързо в сравнение с оригиналното се скапват.а тука математиците са по добре от нас.4овека смята така :ако сменя полуоска(рециклирана)през година-две са толкова пари ,а ако сложи оригинално(първона4ално е по скъпо)са по малко пари ,но издържат с години.колеги евтиното излиза скъпо и поне за карета не се занимаваите с глупости.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 25 ное 2006 22:25

niks76 написа:..тук само карета не се продават,а направо цели полуоски...

Да, така е, аз като бях у Францията ми смениха на Голфа - двойка GTD - цялата полуоска заради прецакано вътрешно каре - 260 евро :horror:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 25 ное 2006 23:03

Ами колеги ,обикновенно при Жан се рециклират карета от Японски коли щото са цифра и ги няма .Аз също имам приятел с А4 1,8Т авант и преди една година си рециклира почти цялта предница,за сега твърди че нямяа грижи. Аз лично не бих си сложил такава част на колата въпреки че е дъргел на 18 години :twisted:

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Съб 25 ное 2006 23:25

приятелят ти данеби да е с една сребриста а4 - ка

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 25 ное 2006 23:32

Няма нищо лошо в рециклирането на скъпоструващи детайли, това е практика, важното е технологията да е подходяща, а не бай някой си да "рециклира" в гаража в двора на къщата си пиейки ракия и лафейки с комшията :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”