2 коли за 15000лв

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: мерси за голф3

Мнениеот Huizel » Вто 28 ное 2006 18:31

botta написа:той си има 2-ка а съм чувал че 3-ките не са особено сполучливи. За кво да набива 5хил. за същия дъргел - 94-95 година. Изредиха се поне 20 познати да си ги предлагат бангиите (то не са Ауди80, голф3, цитроени, БМВ-та) и после да гледат да си вземат нещо по ново (поне на мен така ми изглеждаше). Е мерси не са намерили балъка. Ако трябва ще дам още 5 хиляди но ще си взема нещо 5-6 годишно. Въпреки че доста се замислям даже и за нова на лизинг. Но за 20х нещо не си харесвам нищо (10+10 лизинг) - само фабиа, рено/дачия, "шевролет" - базови модели умрели отвсякъде

Голф 2 и 3 дъргели викаш :evil: Събираи си тогаз парички за S класа и си праи по 5000 км годишно :screwy :ble:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 ное 2006 18:54

злостър черното влечуго написа:
Rabbit_TDI написа:.Единствения аргумент за Алфата е ако обичаш истински да ръчкаш колата ,но няма да ти излиза евтино :lol:
гледам карал си знаеш кое колко струва разбираш ги работите :wink:дай да чуя как излиза и колко е скъпо :wink: и не знам що говорите за нещо като не сте у час :idea:

Само да спомена ,че тия изказвания в стил хехехе отде се извъди са много дразнещи.Алфа скооро няма да си купя защото познавам хора с Алфи/нямам предвид че колата е лоша но мен не ме устройва/.Това ,че ти сигурно си попаднал на най "убавата" алфа щото шурито ти е автотърговец,самия ти си ремонтйор,минаваш малко километри и т.н........ не променя факта ,че Алфа-та е нейзгодна покупка в сравение с Г4/за много неща който не ми се обясняват,а и надали ще се трогнеш от тях/.Освен всичко друго приемаш нещата твърде лично/в познатия бай ганйовски стил-"мойто е най-убао"/-тва е се едноче аз да се обиждам някой като ми каже ,че голфа тропа много,опела е по-бърз,а алфата е по-красива и аз да вадя вода от триста кладенеца че това не е така.Айде със здраве и ако се смяташ за нещо повече от другите в форума просто не си губи времето да го посещаваш :handshake

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 ное 2006 19:43

бате не знам как ги мислиш 2 коли за 15000лв че и нови да са :lol: с трици маймуни не става :P реално за тези пари купуваш 2 броя голф 3, сервизираш си ги, и пей сърце.няма кво да си говорим празни приказки, каквато и кола да купиш почти 1000лв отиват веднага без да си я подкарал, това е положението. а мнението ти за голф 2 и 3...няма да го коментирам.... :shock

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 28 ное 2006 20:19

Земи на бащати като поолегнал човек едно пасатче-седан Б4 за около 6-7 хил.лв. в добро състояние,с останалите парици ако знаеш ква Г4 се продаваше в Монтана с тунинг горе долу бегачка от секъде за 10.5-11 хил.лв.,така че правиш според мен много добра покупка с тези две колици,но определено, за тия пари и малко отгоре можеш да земеш добри машини :wink:

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Вто 28 ное 2006 21:02

Ако караш само 20000 на година по-добре си вземи за тебе бензинка. за тате ти също. Няма никакъв смисъл от дизел при този пробег

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Вто 28 ное 2006 21:08

Колега струва ми се по разумно да купиш един нов автомобил и да задържиш стария. След няколко месеца да поразмислиш и тогава да докупуваш. Опита е голяма работа да знаеш, така е произлязъл човека май. :wink: Аз поне така направих преди 8 месеца и не съжалявам. Ако се дигнат цените, ще се вдигнат и на това дето го имаш, ако сбъркаш няма да е два пъти, а ще имаш две коли от които едната ти е мнооого ясна. Успех !:D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 28 ное 2006 21:44

Октавия дизел не - много скъпа подръжка. за баща ти 1 Голфче 3 ка 1,4 / 1,6/ за препоръчване е да намериш запазено Г2 / годините минават и заминават , а то пак се движи/
За Алфа мотор 1,9 или 2,4 JTD.Не ги слушай колегир за ходова част - я да направим справка с алуминиевите предни носачи на Пасат Б5 / на еднакви години са/.
Ако ти трябва за вървене и за външен вид - дизайна на 156 е смърт .
За повече вървеж -155 2,0л 8V -надежден двигател с верига на ангренажа. За много красота Брера :D
По мое мнение с риска за бан вече е мит голямата надежнсот и здравина на VW . Всички фирми правят зверски икономии за да се задържат на пазара. Може да се каже , че няма вече коли - свърши с мита на Голф 2 , Пасат 3, Мерц 124 -сега е ерата на еднодневките. Нищо не се ремонтира след 5 год се хвърля.Колкото изкара толкова.

botta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За триците и маймуните

Мнениеот botta » Вто 28 ное 2006 22:21

Ами на парите аз не казвам трици. Колкото и да взема човек все са малко. Смея да твърдя че хич не ми е малка заплатата, даже като се замисля е по голяма и от официалната на президента на РБ, но е само това - не съм нито крадец, нито пласьор нито сутеньор (да не се обиждат другите дето изкарват лесни пари). Мога да си взема и чисто нова кола на лизинг за 30000 лв но не ми се дават 5 години 1/2 от заплатата да карам кола, има и други неща за които си струва човек да живее.

Благодаря за няколкото позитивни мнения, и е много лесно като имаш само 5000 лв да си вземеш една 3-ка 12-13 годишна, по простата причина че друго(по хубаво) за такива пари няма.
Аз искам нещо по-добро(мисля си че мога да си го позволя).

Последна промяна от botta на Вто 28 ное 2006 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 ное 2006 22:38

Мисля ,че савета на колегите беше да не се хвърляш на"тарикатски оферти"и да търсиш новма кола с екстри пък и евтина-щото безплатен обяд няма.Ако си си определил този бюджет просто вземи по-стари но по запазени коли.Ако си си харесал пък хубави колици просто дай повече пари.Ти сам решаваш.Имай предвид и ,че една кола разбираш колко пари е струвала след като я продадеш и теглиш чертата :wink: и освен това както спомена единия колега при покупката на кола си приготви по 500-100 лв отгоре/то са прехвърляния,ремъци,масла,филтри+смяна на някой дребни части на който им е дошло времето/.И последно знай че евтиното винаги излиза скъпо :!:

Потребителски аватар
explorerv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот explorerv » Сря 29 ное 2006 10:20

Не знам откъде черпиш инфо, но Голф 4-ка, не е по-читав модел от 3-ка, дори напротив. Освен това цените са поне 80% над тези дето ги мислиш, става дума за сравнително читави екземпляри.
Това лято търсех Бора- дизел и не попаднах на читав екземпляр под 15к. 4-ките са 2-3к надолу. Накрая попаднах на Октавията от подписа ми за 11 200 и със смяната на консумативи, застраховки и зимните гуми вече е над 14 к. Засега съм много доволен, само не знам за зимните гуми - Ласса сноуейс 2, дали не се набутах, но поне са нови.
Така че премисли ги пак нещата :)

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Сря 29 ное 2006 10:27

Абе колега що ни занимаваш с твойта покупка, като мислиш че не те разбираме какво заслужаваш и като ти е по-голяма заплатата от на президента. Ние тука сме почти всички от тези дето ни е "лесно" щото сме само с по 5000 лв. Прав беше колегата дето ти каза че искаш с трици маймуни да хващаш, ама ще видиш кой ще излезе балъка после. И да ти кажа че всички мнения на колегите са ти само в полза. Това, че на теб ти се иска много повече отколкото ти се дава си е твой проблем. И ако беше направил един бърз завой през mobile.bg щеше да видиш че пишеш малко смешни неща. Искаш да купиш две коли които реално /свестни/ струват около 25 хил. лв за 15 хил. лв. .... ама никой от колегите не тръгна да ти се смее, а всеки искаше да ти помогне да видиш реално нещата. Това че ти не го разбра също си е твой проблем. И въпреки всичко пак ти казвам че е по добре за стар автомобил да вземеш най-доброто от по-ниския клас, отколкото най-скапаното от по-високия. Ама забравих, че заплатата ти е по-висока от на президента, а в същото време искаш всичко да ти е евтино ........ еми иди и питай търговците от Горубляне дали става номера тогава.

Потребителски аватар
batesecko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batesecko » Сря 29 ное 2006 11:22

Браво колега, много добре го каза :!:

botta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

до slav и другите

Мнениеот botta » Сря 29 ное 2006 14:12

По твоите думи по новите коли са по смотани. Може и да е по трудно да изкарат още 10 години но едва ли една 2-ка(такава вече си имаме и си е ОК все още), или 3-ка ще изкара още 10 години. че те на 25-30 години ще станат.
Питам тук защото мисля/убеден съм че имате повече опит по темата. Моя с колите е 1-2 години със служебни. Е сега нямам такава, а ми се кара кола. И много добре съм прочел на всеки мнението(изчел съм и доста теми по форумите). За мен 10000+ са много пари и не мога да ги захварля с лека ръка.
Мисля че получих не малко отговори!
Само един въпрос ми е неясен - от тук или от германия(може и друга страна) но само там имам познати на които да досадим 1 седмица?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 ное 2006 17:01

Ми щом имаш познат в Германия си изпълнил едно условие да идеш да пазаруваш там-второто е да резбираш от коли щото в Германия никой не ти дава да правиш тест-драйв на кола втора ръка.Освен това дори и от там да зимаш позвъни и тука по обяви ходи ,карай ,гледай та да може като идеш в Германия да си подготвен по темата ,а не да те хванат по "бели гащи".Също така от Германия си вземи кола със "сервизна книжка"-това почти 95% ти гарантира добър автомобил.Имай на ум едно обаче-в Германия общо взето са най-добрите коли втора ръка :wink: ама и най-скъпите :cry: .Дано врътките с митата облекчат нещата в цените след 2007,но засега споменатите коли от теб взети от Германия найстина клонят към 25к.Освен всичко друго точно защото 10к не ти се виждат малко пари не трябва да ги даваш за "тарикатски"оферти.

Dancho M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dancho M » Чет 30 ное 2006 10:16

Колеги, искам и аз да ви разкажа за моите две коли. Едната ми е VW Golf 1 дизел 1982 г. Пет години душманско каране. То не бяха язовири, то не бяха чукари, километрите не и се знаят. На път не ме е оставила. Много просто устройство - няма компютри, няма ламбди сонди, няма електроники и подобни щуротии. Аз както съм технически неграмотен, започнах да и разбирам. Не че не се чупи - чупи се. Но с тел ще вържеш някой маркуч, с чук ще удариш по стартера и ще запали и ще те прибере до в къщи. Всеки ден и правя поне по 60 км. в София. С лъскавите коли се пазят от мен, а полицайте не ме спират. Едните сигурно си викат тоя сиромах сигурно няма гражданска, а другите защо да го спираме като нищо няма да изкараме от него. Влюбен съм в тази кола. Даже съм си взел още една - същата. Разколачих я и в мазето. От мен арапите по Симеон и майсторите пари за нея няма да видят. Боядисах си я сам с мечето и скрих ръждата. Жалко само че вече много остаря, ама и аз остарявам. Ако грохне напълно ще си взема двойка. Другата ми кола е Mitsubishi Сarisma 1.6 1996 г. Взех я на старо на 103 000 km. Много готина кола. Нищо специално би казал някой - обикновенна кола. Наистина, това е обикновенна кола но, какво ме кeфи лично мен. Карам я вече две години и навъртях около 20 000 км и единственото нещо което съм сменял е маслото и съм доливал течност за чистачки. Колата върви идеално, добре е сглобена, не трака, не вибрира, върви леко - мазно. Моторът мърка много готино особенно като го натисна по-силно. Дизайнът и интериорът дава чувството за по-скъпа кола; всъщност става дума за евтина кола (по-евтина от един Golf на тия години да речем) но ефектът е такъв, че като седнеш вътре и те обзема едно готино щастие: викаш си - егати готината кола си взех, а не дадох майка и баща.Хората не я знаят тази кола много. Винаги се възхищават "Я, каква хубава кола имаш, нова ли е ?". Колата е екзотична, не са много собствениците на Carisma. Чувствам се все едно, че имам Saab или Volvo. Да добавя, че управлението е супер лесно - едно 10 годишно момче може спокойно да я подкара. Идеална кола за жена, ама жалко за хубавата кола. Не е нещо особенно на старта, характерно е, че няма много тяга на ниските обороти. За сметка на това късам кой да е Ford Focus, Opel Astra, Golf etc. (разбира се в 1.6 групата). На празен ход не се чува двигателят изобщо, вибрациите са нищожни, имам чувството, че двигателят е прецизен швейцарски часовник - буталцата чукат нежно, клапанчетата и те ако се случи да угасне (заради споменатата малка тяга в 500-1000 об) разбирам само като се удърви сервото. Супер безшумна като по-скъпа кола, само вятъра се чува. Върви мазно, но не е бегачка. И не е замислена. И въпреки това кефи. Слагам само хубаво масло от ТМ Ауто 5W40 през 10 000 km. Много е важно да се пази такъв хубав мотор. Друго японско по нея няма. Ама е мислена от японец. Не харчи масло изобщо дори когато я изпържа здраво на магистралата. Според мен колата е незаслужено неизвестна и пренебрегвана в България и Западна Европа, а е една класа по-горе от колкото тъпият немец предпочита да кара (като Ford Focus, Golf...) защото AutoBild му е казал, че са GUT. Дано маниакалните фенове на VW не ми се карат много. Просто дадох пример, че има и други алтернативи. Щом още не са фалирали, всички марки имат почитатели и място на пазара.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”