TDI-RS написа:абе човек, защо си измисляш некви подтеми сега.
колата ми е относително нова - да.
фаровете ми светят добре - да.
искам просто повече от това. трудно ли ти е да го схванеш или... отричаш новите технологии? нали не мислиш, че една крушка колкото и добра да е била за 2002 - ра все още е на същото ниво.
ако искам и ксенон ще сложа, само че през уикенда се убедих, че освен голямото "аааааа" при вида и мисълта, че е ксенон, разликата в осветлението в никакъв случай не е толкова пари. затова ще си взема малко по - модерни крушки и по - нова технология на осветяване.
п.с. извънземните и смеха си ги пази за себе си - само виж колко хора за няколко часа се заинтересуваха от темата.
Колега TDI-RS,
не си измислям нови подтеми, а пиша точно по темата, както ти сам си я задал. Не съм против новите технологии - но лампа с 90 или трицифрено число ватове едва ли е нова технология. Нова технология е лампата със същата консумирана мощност, но повишено светоотдаване; нова технология е и ксенона. Между другото и по двете теми имаше доста писано тук, във форума. Защо си мислш, че в 2002 не е имало 90, 100, ... W лампи, и във Volkswаgen не са знаели за тях ? Знаели са, ама не са ги сложили. Сигурно има защо. Ксенона не е само лампа /с блок за запалване/ - трябва да е друг рефлектора, стъклото, а освен това трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има още 2 системи - за автоматично регулиране на фара в зависимост от положението /натоварването/ на колата, и за измиване на фара. А за мъгла /поне ти самия писа така в началто/ най-добре е да имаш допълнителни фарове, които да са разположени максимално ниско, на няколко сантиметра от пътя, и да светят жълто, или някакъв друг цвят. Ползата от тях не е че светят повече, а че благодарение на тези особености, които току-що написах, виждаш малко по-рано някои очертания, и теб те виждат малко по-рано /което може да е важно от гледна точка на безопасността/.
А за смеха - ами добре, ти ще си сложиш лампи каквито искаш. И аз ще си сложа. И какво ще стане - ще си светим в очите, докато не се сблъскаме. Тогава на никой няма да му е до смях, нали ?
Не искам да се заяждам с никого. Форума е за това - всеки да си каже мнението, а не някой да види написано това, което иска.
Видях колко хора се заинтересуваха, и какво написаха. Мненията не се различават много и от мненията в другите подобни теми.