фарове за Голф 4, питанка

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 03 дек 2006 20:58

niks76 написа:
L&R написа:
niks76 написа:да те успокоя ;и релета има

Моята бора защо няма сигурно ли е с релетата :roll:

ПП Фен съм на NARVA

http://www.narva-light.de/index2.htm

Гледайте интрото с кой автомобил е :!:
а сигурен ли си 4е няма??

Да тече зверски ток през късите и никой не прави цък :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 03 дек 2006 21:29

хм не знам какво да кажа,аз съм останал с убеждението 4е има реле и то е едно и за дълги и къси и е свързано след клю4а;поне на няколко коли беше така

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: фарове за Голф 4, питанка

Мнениеот Stivi » Нед 03 дек 2006 21:43

TDI-RS написа: че и сега свети много прилично, но пуста му лакомия...
Питам защото в момента карам с крушки Н7 на Бош, но са 55 вата, а аз ми се иска да сложа малко по - силни - 90 вата да кажем. ако няма релета това ще означава проблеми за инсталацията и възможни негативни последици.

предварително благодаря за инфото, ще ми е полезно.

Сложи си някой от изброените досега от колегите /с екстрите/ но по мое мнение недей да скачаш на големи ватове,това си е товарене на инсталацията и псуване от страна на движещите се срещу теб! Както и сам казваш фаровете на Г4 са си доста добри и е достатъчно да се сложат маркови крушки за да си доволен! На мен сега задницата ми е по-вдигната от предницата ,респективно фаровете бият малко по-ниско и пак постоянно ми присветкват като си мислят че съм на дълги а крушките ми са стандартни и фаровете са регулирани добре,така че ...!

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Нед 03 дек 2006 21:52

bomini написа:Philips Bluevision - доволен (светят бяло), скъпички са обаче :) . Аз съм с H1 и крушката е 25лв. за брой.

След като ми гепиха халогените смених всички крушки ,
късите са с
Изображение - този комплект взех за 49 лв 2 бр H1, 2 бр. габарити -дразнеше ме синия им цвят, НО всичко свети супер бяло - Горещо препоръчвам.
За дългите си взех OSRAM COOL BLUE H1 за 24 лв. от Практикер че като сложих филипса, много ми жълтееше снопа на дългите.
Изображение
Изображение - карал съм на предишен Golf такива но бяха H4 - утре вечер ще пиша впечатления!

и за да не отварям нова тема - препоръчайте крушка H3 за халогени Hella - мисля да взема Osram ALL SEASONS - светят по-жълто, но за мъгла е по-добре. Другите варианти са пак Филипс Blue Vision / Vision Plus или Osram Cool Blue / Sylverstar но става цифра :? :roll:

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 04 дек 2006 0:01

добре, Осрам и аз знам откъде да си намеря, но дайте идея от къде да търся моделите на Филипс.
пак казвам - досегашните са един модел на Бош / утре може да го цитирам точно /.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 04 дек 2006 0:26

Аз съм с osram coolblue на фарове и халогени и никога не съм имал по добре светещи фарове. Осветяват много добре, в мъгла са страхотни и светят бяло, съвсел леко синьо (за разлика в началото). Бих ги препоръчал

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пон 04 дек 2006 0:51

Колеги аз карам с GENERAL ELECTRIC /SUPER BLUE или нещо такова/и съм много доволен,светят наистина бяло,но са малко скъпички H4 22лв бройката.При интерес купил съм ги от AUTO MANIA препоръчаха ми тях а имаше и OSRAM не знам как свети OSRAM но съм доволен от моите!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 04 дек 2006 1:36

A някой замисля ли се тези увеличени ватове какво причиняват - на инсталация, рефлектори, ...
А, и друго нещо - вие в мъглата само на дълги ли карате ? Защото аз поне в мъгла виждам много по-добре на къси /55 W/, отколкото на дълги /60W/. Много ми е интересно с тези 90, 100, ... W какво ще виждате - айде за отсрещните не говорим - тях кучета ги яли ...
Виждам, че колегата който е отворил темата е със сравнително нова кола - не би трябвало да има проблеми с осветлението, но нека преди да скочи на големите ватове, да провери дали всичко му е наред - правилна регулировка на фаровете, падове /дали до лампата стига това напрежение, което е и в мрежата на автомобила/. Е, ако иска да подава сигнали на извънземните, може и по-мощни лампи да си потърси. Но моето мнение е, че автомобилите са проектирани от хора с повече знание и опит, и такива намеси могат да будят поне смях /но за съжаление не само - а понякога водят и до фатално последици/.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Пон 04 дек 2006 1:57

gr_kanev написа:blah blah blah....

абе човек, защо си измисляш некви подтеми сега.
колата ми е относително нова - да.
фаровете ми светят добре - да.
искам просто повече от това. трудно ли ти е да го схванеш или... отричаш новите технологии? нали не мислиш, че една крушка колкото и добра да е била за 2002 - ра все още е на същото ниво.
ако искам и ксенон ще сложа, само че през уикенда се убедих, че освен голямото "аааааа" при вида и мисълта, че е ксенон, разликата в осветлението в никакъв случай не е толкова пари. затова ще си взема малко по - модерни крушки и по - нова технология на осветяване.

п.с. извънземните и смеха си ги пази за себе си - само виж колко хора за няколко часа се заинтересуваха от темата.

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Пон 04 дек 2006 3:07

колега,като искаш по-светло,слагай ксенон/хела или филипс-4200к/!
ако искаш светло,ама ти се свиди за ксенон,добър избор е филипс вижън+ :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 04 дек 2006 3:29

Още един глас за Osram Silverstar +50%, по 12 кинта средно са парчето и в мъглата се справят доста добре въпреки че светят бяло. :bowdown :bowdown :bowdown Изображение
Освен ако не са ви мръсни прозорците като на мене. :oops:
Пък вече гледам има някакви Osram Light@Day и като заминат тези следващите смятам да са ми такива. 8) :bowdown
За релетата колкото са по-близо до фаровете и кабелите са по-къси до тях по-добре. Иначе ефекта е нулев. :idea: :wink:
Пък това за 90/100 ватовите, не си правете базик с колите си да не се окаже накрая че сте с потъмняли рефлектори или стопена инсталация. Пък доста хора се дрязнят от това, включително и аз и като някои ме заслепи му влизам в насрешното особено ако е на дълги с тия 100 ватови боклуци. :twisted: :x

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 04 дек 2006 9:06

TDI-RS написа:абе човек, защо си измисляш некви подтеми сега.
колата ми е относително нова - да.
фаровете ми светят добре - да.
искам просто повече от това. трудно ли ти е да го схванеш или... отричаш новите технологии? нали не мислиш, че една крушка колкото и добра да е била за 2002 - ра все още е на същото ниво.
ако искам и ксенон ще сложа, само че през уикенда се убедих, че освен голямото "аааааа" при вида и мисълта, че е ксенон, разликата в осветлението в никакъв случай не е толкова пари. затова ще си взема малко по - модерни крушки и по - нова технология на осветяване.

п.с. извънземните и смеха си ги пази за себе си - само виж колко хора за няколко часа се заинтересуваха от темата.

Колега TDI-RS,
не си измислям нови подтеми, а пиша точно по темата, както ти сам си я задал. Не съм против новите технологии - но лампа с 90 или трицифрено число ватове едва ли е нова технология. Нова технология е лампата със същата консумирана мощност, но повишено светоотдаване; нова технология е и ксенона. Между другото и по двете теми имаше доста писано тук, във форума. Защо си мислш, че в 2002 не е имало 90, 100, ... W лампи, и във Volkswаgen не са знаели за тях ? Знаели са, ама не са ги сложили. Сигурно има защо. Ксенона не е само лампа /с блок за запалване/ - трябва да е друг рефлектора, стъклото, а освен това трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има още 2 системи - за автоматично регулиране на фара в зависимост от положението /натоварването/ на колата, и за измиване на фара. А за мъгла /поне ти самия писа така в началто/ най-добре е да имаш допълнителни фарове, които да са разположени максимално ниско, на няколко сантиметра от пътя, и да светят жълто, или някакъв друг цвят. Ползата от тях не е че светят повече, а че благодарение на тези особености, които току-що написах, виждаш малко по-рано някои очертания, и теб те виждат малко по-рано /което може да е важно от гледна точка на безопасността/.
А за смеха - ами добре, ти ще си сложиш лампи каквито искаш. И аз ще си сложа. И какво ще стане - ще си светим в очите, докато не се сблъскаме. Тогава на никой няма да му е до смях, нали ?
Не искам да се заяждам с никого. Форума е за това - всеки да си каже мнението, а не някой да види написано това, което иска.
Видях колко хора се заинтересуваха, и какво написаха. Мненията не се различават много и от мненията в другите подобни теми.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 04 дек 2006 10:17

Dan4ote написа:Аз съм с osram coolblue на фарове и халогени и никога не съм имал по добре светещи фарове. Осветяват много добре, в мъгла са страхотни и светят бяло, съвсел леко синьо (за разлика в началото). Бих ги препоръчал
Аз също съм с такива крушки,и съм много доволен.В мъгла и сняг се представят много добре,само се чудя къде имат същите ,но Н-3 за халогените!? :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 04 дек 2006 10:21

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 04 дек 2006 10:34

в заключение..
100 вата крушки.. настроени перфектно... сухо и мокро.. визия джелезо..
мъгла... се кьоравиш...

същите крушки.... настроени ниско.. сухо ядва се..
мокро по-добре..
мъгла - безценно...

халогени за мъгла... ниско сложени... заедно с фаровете ...създават идеална визия...

твърди се, че ХИД лампите, с техният "цвят" 6000К виждат по-добре у мъгла и в мокро...
да не говорим, че светят кат копилета.. и харчат кат дизел ;)

ама костет

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”