хелп , с къв ключ се отвиват секретни болтове ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Чет 14 дек 2006 14:45

oSViRePql написа::офф сори за офф-а... Ама каква е тая простотия на резервна гума да сложат секретен болт :woooow: На другите джанти да ама на резервната все едно някой ще ти я крадне нея.ия .. Мойте са подобни обаче резбата е отвън :roll: Успех!

хахах и аз нз ква е тая глупост , явно стария собственик не е имал подрака др и ги е сложил тия ... или и аз нз... както й да е по важното е да ги отвиеме .. .а като гледам най трагичното е че са сащите и на колата ....

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 14 дек 2006 16:36

Пробвал ли си да забиеш широка здрава отвертка между това централното и стената на болта? Разбира се с такава ширина на отвертката че горе-долу точно да влезе и да се запъне в 2 от тези "листа на детелина"? После въртене на отвертката с нещо (дръжките на много отвертки са направени да се хващат с ключ).

Ако горното не става, то някакво подходящо квадратно желязце на което е пробит глух отвор отпред (та да влезе в него централната "пъпка". Всъщност така може и истински ключ да си направиш.

Вероятно и някое парче тръба с подходящ диаметър може да се очука така че да се набие в болта. Или парче кух квадратен профил.

Вероятно може с остър секач да се разцепи централната "пъпка" за да може секача да се заклини в двете срещуположни вдлъбнатини.

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Чет 14 дек 2006 16:45

psstv18rp написа:Пробвал ли си да забиеш широка здрава отвертка между това централното и стената на болта? Разбира се с такава ширина на отвертката че горе-долу точно да влезе и да се запъне в 2 от тези "листа на детелина"? После въртене на отвертката с нещо (дръжките на много отвертки са направени да се хващат с ключ).

Ако горното не става, то някакво подходящо квадратно желязце на което е пробит глух отвор отпред (та да влезе в него централната "пъпка". Всъщност така може и истински ключ да си направиш.

Вероятно и някое парче тръба с подходящ диаметър може да се очука така че да се набие в болта. Или парче кух квадратен профил.

Вероятно може с остър секач да се разцепи централната "пъпка" за да може секача да се заклини в двете срещуположни вдлъбнатини.

ще пробвам довечера с ключа който купих ако не стане ще вида вече да прилагам др методи ... благодаря и по късно ще кажа кво е станало....

optimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот optimi » Чет 14 дек 2006 17:04

psstv18rp написа:......

Тръба, едра вътрешна резба-къса,отвиваш първо останалите болтове поливаш с спирачна течност....и късмет.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Чет 14 дек 2006 18:41

barz_i_iarosten написа:eто това е болта ...
Изображение

Както по-нагоре писах, на мен ми отвиха точно такива болтове за 5 мин. в мотоексперт :lol: Чупиш тая "пишка", стърчащата в средата (става лесно с по-здрава отверка), изпилваш дръжката на някой Г-образен плътен ключ, като за гуми примерно - на триъгълник и го набиваш да захапе малко и си готов....

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Чет 14 дек 2006 21:25

Колегата bomini ти каза начина можеш да деистваи наи важното е че е изпитано и наистина деиства

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Чет 14 дек 2006 22:40

bomini написа:
barz_i_iarosten написа:eто това е болта ...

Както по-нагоре писах, на мен ми отвиха точно такива болтове за 5 мин. в мотоексперт :lol: Чупиш тая "пишка", стърчащата в средата (става лесно с по-здрава отверка), изпилваш дръжката на някой Г-образен плътен ключ, като за гуми примерно - на триъгълник и го набиваш да захапе малко и си готов....

е са преди малко дачйката беше тука и този ключ дето го взех днес не стана ... :( утре ще хода доде той е на бацане аз да го смена (щото бяха два подобни ) и да вида ако и с оня не стане бате прималам твоя метод и майката им ще разгона... нешо ме вкарват в нерви тия болтове и не е надобре :) ебати буклуците има на тоя свят .. :)

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Съб 16 дек 2006 23:43

колеги хелп тва по средата не може да се счупи ,а клуча който взех мн брутално изпусна и превъртя , та молбата ми е ако някой има такъв клуч да го даде на заем за една вечер да развием болтовете и да му го върна , или и аз нз вече кви да направа , мисля си за тва квадратното железце дето свързва дръжките на вратите на апартамента да му пробия една дупка с бургия 8-ца и вече с него да се развива дали ще стане ?

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Нед 17 дек 2006 23:34

PL-16v написа:Колегата bomini ти каза начина можеш да деистваи наи важното е че е изпитано и наистина деиства

и аз съм на това мнение и това е начина - дори ще спестиш пари като няма да ти се налага да купуваш секретни ключове и я си намерил същите я не...иди до някоя гумаджийница дето махат такива болтове и спете спокойно

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 18 дек 2006 13:18

Ако става "квадратното железце" за брава може да пробваш, но не са от много твърд метал.
Друг вариант е да вземеш ключ за пробки за масло с квадрат (за москвич 2140/412 например са такива) и на него да направиш глух отвор, ако трябва може и на шмиргел да го дообработиш.
А за това в средата - щом не се чупи - разпробий го! Направи си първо с център ямичка да не ти бяга свредлото и давай.

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Вто 19 дек 2006 12:12

оправих се с тарбошон за болтове , мерси мн на сички ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”