Здравей колега, карах Рено19 в продължение на 5 години. Това ми беше първата френска кола - и последната. Колата имаше два големи +: първо комфортната возия (френска кола все пак) и второ, че автокрадците не я поглеждаха (което също говори много

). Останалото може да се обобщи с две думи: кекава кола. После гледах Меганите, Лагуните и други фрески изделия. Радвам се, че си останах само с гледането. Имам колега с Меган. Гледа го като писано яйце. Уви, лятото му изгърмя имобилайзера, койте е вграден фабрично в компютъра. Целия компютър е залят с епоксидна смола и напрактика е невъзможно да бъде ремонтиран. Търсихме по моргите (все пак сме българи

) но се оказа, че рената имат много модификации компове и е почти невъзможно да намериш точно това което ти трябва, когато ти трябва. Човекът се принуди и купи нов за 1700лв. като чака 20 дена да му го доставят. Има и още, но аз бих добавил само "не купувай френско".
Сега карам Пасат. Колата е на 10 години, но състоянието и е отлично. Сменям стриктно консумативите, гуми нови, ако се наложи смяна на част не жаля пари, но истината е, че колата си е просто здрава. Имам в жабката един тефтер от времето на Реното, където пиша всички разходи (без бензина) - части, консумативи, цени. Доста страници има за Реното, а с Пасата забравям, кога за последно съм го отварял.
Ще си позволя да цитирам един от колегите по-горе: или немско, или японско.
Късмет.