Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&Lag

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 04 яну 2007 10:12

Sunny написа:Можеш да го кажеш за моделите им до '91, но откакто са под крилото на VW, проблема с гниенето не съществува

Тва не е много вярно...Миналата седмица имах "удоволствието" да погледна под моята (толедо 96г) и за съжаление праговете отпред (от предната гума назад към 40 см) са "вафла". А иначе колата е запазена, преди мен е стояла в гараж, а аз я имам от 2 год. само...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 04 яну 2007 10:18

Мога да изкажа мнение за Сеат Кордоба относно гниенето(някъде го бях писал, но понеже не откривам темата, с риск да се повторя, ще напиша пак)- за негалванизиран автомобил, колата е устойчива на ръжда. На баща ми колата имаше избила ръжда на единия праг, в зоната до ръба на задна лява врата(там се оттича всичката вода) и по задната престилка под бронята, поради липсваща кора отдолу(подпряна е някъде). Иначе виж на снимките по- долу ненаранената част под задната броня- в цветущо здраве е, при положение, че всичката вода, сол и т.н. се лепят там. Ако колата е удряна и не е направена грамотно- вече е съвсем друго нещо.

Натиснатата част:

Изображение

Подкалник без пластмасата:

Изображение

Задна престилка без кора и без ръжда :lol:

Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 04 яну 2007 15:36

Sunny написа:
kris11 написа:Сеат = ръжда гният като Орлите

А това пък от къде го измисли?
Можеш да го кажеш за моделите им до '91, но откакто са под крилото на VW, проблема с гниенето не съществува

През ръцете ми са минали и ТОЛЕДО 92-93г. и знам какво говоря.За Кордоба пък да не споменавам.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 04 яну 2007 16:00

SEAT гние колкото и VW. А сега ми кажи къде намеси опел сред тях!?
Ако колата е удряна и нескопосно оправена, естествено че ще тръгне ръжда, но иначе може да се появи само на места, където постоянно се събира вода.

P.S. Не гледай на Scuba пасата - той е уникален случай mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 04 яну 2007 19:02

[quote="Sunny"][quote="kris11"].Самолеееет самолееет
Ей, аман от тях!
Друга кола не съществува.
quote]
Не знам защо ме нападаш ?Някъде да съм споменал нещо за самолети ???

Потребителски аватар
mrks423
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrks423 » Чет 04 яну 2007 20:53

Здравей колега, карах Рено19 в продължение на 5 години. Това ми беше първата френска кола - и последната. Колата имаше два големи +: първо комфортната возия (френска кола все пак) и второ, че автокрадците не я поглеждаха (което също говори много :( ). Останалото може да се обобщи с две думи: кекава кола. После гледах Меганите, Лагуните и други фрески изделия. Радвам се, че си останах само с гледането. Имам колега с Меган. Гледа го като писано яйце. Уви, лятото му изгърмя имобилайзера, койте е вграден фабрично в компютъра. Целия компютър е залят с епоксидна смола и напрактика е невъзможно да бъде ремонтиран. Търсихме по моргите (все пак сме българи ;) ) но се оказа, че рената имат много модификации компове и е почти невъзможно да намериш точно това което ти трябва, когато ти трябва. Човекът се принуди и купи нов за 1700лв. като чака 20 дена да му го доставят. Има и още, но аз бих добавил само "не купувай френско".
Сега карам Пасат. Колата е на 10 години, но състоянието и е отлично. Сменям стриктно консумативите, гуми нови, ако се наложи смяна на част не жаля пари, но истината е, че колата си е просто здрава. Имам в жабката един тефтер от времето на Реното, където пиша всички разходи (без бензина) - части, консумативи, цени. Доста страници има за Реното, а с Пасата забравям, кога за последно съм го отварял.
Ще си позволя да цитирам един от колегите по-горе: или немско, или японско.
Късмет.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 05 яну 2007 11:13

Да бе вярно, къде ли си споменал...!?
Боже как съм се заблудил :oops:
kris11 написа:...за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука. :D /климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе .

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 05 яну 2007 13:51

kris11 написа:за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука. :D /климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе .

Аз пък ти препоръчвам модел -последната буква от гръцката азбука :wink: !Около 96-ти набор.

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Пет 05 яну 2007 20:20

според мен така като гледам, ориентирай се към компромисен вариант - да не е прекалено голяма колата /за да не харчи прекалено/
аз лично давам глас за Сеат Ибиза '99-2000 година, или по-старо Ауди. Все пак ВАГ групата си е гаранция за качество.
Колкото до Лагуната - хубава е няма спор но като остарее става ужасен таралясник. Един приятел се е хванал за главата - много скъпо му излиза подръжката и постоянно нещо му се разваля /колата е 97ма/
Явно при французите е така - всяко чудо за три дена :maaad:
ПС. държа да отбележа че мнението ми е неангажиращо и некомпетентно

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пет 05 яну 2007 22:35

karrr написа:аз лично давам глас за Сеат Ибиза '99-2000 година

:да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 05 яну 2007 23:24

конкретно за СЕАТ след 95година моделите на сеат са със същото ка4ество както и при ФВ.става въпрос за вси4ко не само за тенекия

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Съб 06 яну 2007 18:08

karrr написа:...или по-старо Ауди. Все пак ВАГ групата си е гаранция за качество

Понеже имам такова Ауди- набор '91, да дам и за него акъл :))
По- скъпо е за подръжка от ФауВе и Сеат. Всичко зависи от това колко е пазено. Моето си го "обгрижвам" и след първоначални по- сериозни инвестиции, почти не съм имал разходи за подръжка. 6 месеца не бях му сменил едно винтче. Само бензин и течност за чистачки съм купувал. Ама през декември като каза, че ще се разваля- радиатор, водна помпа, маркучи, тройник на главата, термостат, антифриз= 600лв :oops:
Сега ми тропа тампон на носач и дискове и накладки са ми за смяна- пак приличен разход се очертава. Просто влиза в "третата възраст" :lol:
Затова ако ще е Ауди, нека да е поне колкото Сеата или другите алтернативи на възраст :wink:

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Нед 07 яну 2007 21:57

:idea: голф 4! :idea:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 08 яну 2007 2:51

kalinveliki написа::idea: голф 4! :idea:

whyasker написа:Най-накрая и аз посъбрах малко пари за кола (макс 8500-9000 лв.) и реших да си взема някоя по-запазена кола от 1999 насам.

За тези пари едва ли!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”