Golf3 vs FiatBravo?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 яну 2007 18:35

Rabbit_TDI написа:Като за начало Фиат-а е по-бегачка и "точилка"-две мнения няма.Голфа е оптимален сбор от качествата който трябва да притежава всеки автомобил,а 101 коня са във вариант ГТ което ще рече по-спортен.Голфа е доста по-качествен ама и той тропа.И на двете ще забравиш за газ.Голфа има ииизключително по-евтина поддръжка,а и по-малка загуба на цена спрямо Фиата/но затова пък е по-скъп като начална цена/.Най-важното: в ФВ форума са по пичове :lol:
Успех с покупката.

няколко подробностти:
1-во Фиата не е по-бърз от голфа - пробвано
2-ро голфове 74kw не са само GT
3-то газ при голфа се слага, без да е необходим газов инжекцион

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 яну 2007 19:14

Принципно са ГТ-та ,а и доколкото гледам колегата мой ще предпочете такъв/аз поне бих дал някой лев повече за ГТ/.От целия форум ми е нпаравило впечатление ,че само ти си с успешна газова на тоя мотор,а и е отделна тема за колко време ще се изплати и какви са рисковете.Статистически погледнато от мненията тука във форума тоя мотор с газта не се понася за съжаление :cry:
P.S.Дори и да беше по-бегачка лично аз пак щях да избера голфа.А ти как разбра че е по бавен щото се пак е 16 винтила и повече коне?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 19:19

Rabbit_TDI написа:Принципно са ГТ-та ,а и доколкото гледам колегата мой ще предпочете такъв/аз поне бих дал някой лев повече за ГТ/.От целия форум ми е нпаравило впечатление ,че само ти си с успешна газова на тоя мотор,а и е отделна тема за колко време ще се изплати и какви са рисковете.Статистически погледнато от мненията тука във форума тоя мотор с газта не се понася за съжаление :cry:
P.S.Дори и да беше по-бегачка лично аз пак щях да избера голфа.А ти как разбра че е по бавен щото се пак е 16 винтила и повече коне?

Когато търсих Г3 първо намерих един "нормален" с AFT.Вярно е,че повечето са ГТ,но има и от другите модификации.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Вто 23 яну 2007 19:20

Преки наблюдения от Фиат Браво 1,6 16V - висок разход 12 на 100 градско. Не върви особено за този разход. Слаба предница. Таблото вътре се разтропа за 2-3 месеца. Иначе евтини части. Като цяло лошо впечатление от колата.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 яну 2007 19:32

Разхода идва от тва че са настроени като бързооборотен автомобил,ама то ако земеш АЕЕ/мисля че така беше кода на първото 1.6 101/ също е така.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 23 яну 2007 19:32

и аз се чудех дали да е голф,щото италиянските са по евтини и по нова година за еднакви пари.взимаи немско качество!колата е голям късмет колега(като жената)!!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 яну 2007 19:33

Rabbit_TDI написа:Принципно са ГТ-та ,а и доколкото гледам колегата мой ще предпочете такъв/аз поне бих дал някой лев повече за ГТ/.От целия форум ми е нпаравило впечатление ,че само ти си с успешна газова на тоя мотор,а и е отделна тема за колко време ще се изплати и какви са рисковете.Статистически погледнато от мненията тука във форума тоя мотор с газта не се понася за съжаление :cry:

ами аз карам само на ръчка, като изцеждам скоростите докрай.Т.е възможно най-неикономично.С 20-22лв минавам 170-180км градско.според мен на бенз ще ми е по-скъпо.С газта имах проблеми само временно,и смених кабели и свещи и сега няма проблеми и разхода падна малко.С 2 фиата съм се дърпал и от общо 7 старта имам 5 победи.незнам на какво се дължи.не всичко е до броя на кс. :idea:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 яну 2007 19:34

Rabbit_TDI написа:Разхода идва от тва че са настроени като бързооборотен автомобил,ама то ако земеш АЕЕ/мисля че така беше кода на първото 1.6 101/ също е така.

АЕК

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 23 яну 2007 19:45

!. Поцинковано купе на Фиата срещу мърляво покритие на Голф3/ бих казал никакво за разлика от на вечният голф2/.
2. Мит е , че частите на италианскитъе коли са многократно по-скъпи от тия на VW / става въпрос за коли една и съща година производство/.
3. И на двете коли забрави за газова - или само газов инжекцион или бензин. Сам си направио сметката кога ще избиеш парите на газовата уредба при сегашните цени. Едно кихване на газ и .../ Компа се щащва също, друг е въпроса дали зареждаш газ или бъркоч с високо съдържание на бутан. колко въздух ти зареждат пак е проблематично.
4. При всяко положение Фиата е фул с екстри и климатроник , докато на Голфа климатроника е супер голяма екстра. Освен ел стъклата на Голф 3 проблем му е и ел.шибидаха- пластмасовите водачи се чупят и за смяна се разпарчаросва целият таван.
5. Като цяло моторът на Фиата е по трудно достъпен за ремонт.
6. На Фиата има доста части които стават от Лада.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 23 яну 2007 19:49

Мой дадохме прекалено много инфо и накрая няма да се учудя ако човека си вземе Опел mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 23 яну 2007 19:51

Колега колега мен ша ма а срам да сравявам тоя Италианец с Голфа срамота срамота,ама много ма а срамота че чета такива теми тук,пон еда беше неква друга Италианка ,ама това Браво ебаси *екията :cry:

Последна промяна от MITKO_DVD на Вто 23 яну 2007 20:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 яну 2007 19:58

kris11 написа:...........

защо не си смениш голфа за Фиат?
а щом частите стават и от лада, що направо не вземеш една лада и не и сложиш една емблема на фиат.
имам познати с такива фиати, които се подлъгаха да си купят заради ниската цена.....е сега съжаляват и се чудят как да се отърват от тях с минимална загуба....точно този модел на Фиат неможе да се сравнява с Голфа.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 23 яну 2007 20:02

Ludia написа:
kris11 написа:...........

защо не си смениш голфа за Фиат?
а щом частите стават и от лада, що направо не вземеш една лада и не и сложиш една емблема на фиат.
имам познати с такива фиати, които се подлъгаха да си купят заради ниската цена.....е сега съжаляват и се чудят как да се отърват от тях с минимална загуба....точно този модел на Фиат неможе да се сравнява с Голфа.
колегата се опитва да внесе яснота по въпроса!! ти какво скачаш??

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 23 яну 2007 20:04

нЕма начин-скачам.
Аз доизяснявам след него.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 23 яну 2007 21:14

group написа:Мой дадохме прекалено много инфо и накрая няма да се учудя ако човека си вземе Опел mhihi

Защо да не,хем окачването здраво,хем с времето стават по-бързи mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”