Помощ-тъпите полицаи не ми варнаха картончето с прегледа:(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Чет 08 фев 2007 1:09

Аз съм кука!Работя в системата на МВР.Казвал съм го много пъти ще го кажа и пак:Не слагайте всички служители в системата на МВР под един знаменател:куки=милиционери.Има и такива които работят и за Вас, не са на частна практика!На въпроса на клегата пуснал темата:Щом от КАТ ти казват, че не са имали патрул по това време на това място, пусни жалба до РПУ-то обслужващо района.Останалото ще ти го напиша на ЛС.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Чет 08 фев 2007 3:55

cheren_golf написа:Аз съм кука!Работя в системата на МВР.Казвал съм го много пъти ще го кажа и пак:Не слагайте всички служители в системата на МВР под един знаменател:куки=милиционери.Има и такива които работят и за Вас, не са на частна практика!На въпроса на клегата пуснал темата:Щом от КАТ ти казват, че не са имали патрул по това време на това място, пусни жалба до РПУ-то обслужващо района.Останалото ще ти го напиша на ЛС.

Или направо в дирекцията !

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 08 фев 2007 12:30

Сигурно има тук там и свестни хора в МВР, но поне служителите на КАТ няма как да не ги туриш под общ знаменател... От 93-а карам кола всекидневно, имам достатъчен опит с тях. :-) Отделно тези от МВР дет се правят на катаджии... Пият и карат без никакви задръжки. И не само пият - знаят че каквото и нарушение да направят ще има "о, колега" и толкоз. А с какво безразличие и мързел се сблъскваш ако идеш да се жалваш за кражба...

И аз съм споменал някой епитети, но тъй като съм ги употребил конкретно за катаджиите мисля че са съвсем в реда на нещата. :-)

Иначе служителите на мвр сами трябва да се постараят да променят общественото мнение за себе си. Щото те сами са си го създали.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 08 фев 2007 13:18

psstv18rp написа:... Пият и карат без никакви задръжки. И не само пият - знаят че каквото и нарушение да направят ще има "о, колега" и толкоз. .

мдам даже са станали още по хитри - лепят си стикери на стъклото , че са от системата на МВР.....такива дали трябва да казават и "ооо колега " ? щот днес го видях с очите си как като го спрат и му видят стикера - приятелски му махават с палката да продължава ........кво повече да говорим ???

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 08 фев 2007 14:21

За жалост- и приятелката ми имаше подобна случка преди 2 години,.
Познай как се развиха нещата.
Вади с инов талон напарво,от стария нямаше и спомен.....

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 08 фев 2007 16:49

Абе кука не се ли казва на някой от сигурността, който следи друг? Защо се бърка това понятие масово? :(

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 08 фев 2007 20:46

Колеги, мисля, че обезмислихте проблема на колегата и тази тема се превръща в махленска хранилка.не мисля,че достойнствата на Органите на реда следва да се обсъждат тук и по този начин :roll:

Последна промяна от R@do на Чет 08 фев 2007 22:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 08 фев 2007 21:24

R@do написа: достойнствата на Ораганите на реда следва да се обсъждат тук и по този начин :roll:
Относно коментара ти - само :bowdown :handshake , обаче може да се спори дали Ораганите имат достойнства - по скоро органите mhihi mhihi mhihi :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 08 фев 2007 22:28

Заличих спора като шестак :lol:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Пет 09 фев 2007 0:37

Народа го е казал:"Ще има тарикати докато има балъци"!Аз ще го кажа така:"Ще има подкупни полицаи докато има нарушители за да си плащат".Не псувайте полицаите, просто не нарушавайте закона, ако въпреки това ви рекитират с удоволствие ще ви дам няколко номера където можете да сигнализирате за корупция.Бих допълнил и това, че колкото е виновен този дето взема подкупа, толкова е виновен и този където го дава.Ако не ви харесва, не им давайте.Плащайте си актовете и си пазете точките.Да сте чули полицай да е накарал насила накой да му даде пет лева?????И за да не си помисли някой:"Лесно ти е на теб, ти си полицай", ще кажа, че никога когато ме спрат не започвам с думите:"Добър ден колега"!!!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 09 фев 2007 10:49

cheren_golf написа:Народа го е казал:"Ще има тарикати докато има балъци"!Аз ще го кажа така:"Ще има подкупни полицаи докато има нарушители за да си плащат".Не псувайте полицаите, просто не нарушавайте закона, ако въпреки това ви рекитират с удоволствие ще ви дам няколко номера където можете да сигнализирате за корупция.Бих допълнил и това, че колкото е виновен този дето взема подкупа, толкова е виновен и този където го дава.Ако не ви харесва, не им давайте.Плащайте си актовете и си пазете точките.Да сте чули полицай да е накарал насила накой да му даде пет лева?????И за да не си помисли някой:"Лесно ти е на теб, ти си полицай", ще кажа, че никога когато ме спрат не започвам с думите:"Добър ден колега"!!!

Въпросните, дето са взели на колегата талона, не са полицаи а гладни помияри!
Нито са имали право да са там, нито да пишат акт, нито дори да спират за проверка, нито някой им е предлагал подкуп.

Така че горната ти тирада от една страна е напълно безмислена, а от друга умишлено се опитваш да отклониш темата от конкретния случай.

Що се касае до мен, никога не предлагам подкуп, а на въпроса "Ами сега какво ще правим" Отговарям, каквото се полага по закон. Да чукам да дърво имам до сега 2 фиша и 1 акт.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 09 фев 2007 12:14

"Ще има подкупни полицаи докато има нарушители за да си плащат"

Хехе, типичното измъкване... Нарушители има навсякаде по света, ама подкупи не навсякъде си *искат* куките.
Самия факт че у нас *винаги* задават въпроса "Казвай какво да правим сега" е достатъчен да ти стане ясно що за стока е въпросния човек.
И не е без значение кой предлага и търси "сделката". В болшинството от случаите това е точно полицаят.
Не е имало случай да ме спрат и да не си поискат! Преди давах, напоследък предпочитам да не давам - в половината случаи или изобщо не са катаджии или има нещо гнило и не смеят да пишат акт, а само се дървят.

Ще има подкупни полицаи докато това се толерира в самата система. Сега нямат никакъв страх - вземат пари без дори да се крият.

Казваш че никой полицай не е накарал насила някой да даде 5 лв... Сигурно е така ама и никой не е накарал някой полицай насила да ги поиска и вземе нали? :-)

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Нед 11 фев 2007 11:21

колега Prodriver провери ли добре в колата , че имах един случай когато мой приятел дойде и ми каза че са го спрели и при връщането на документите не са му върнали свидетелството за управление . Напразно бихме 120 км за да се караме с полицаите , а се оказа че са му върнали свидетелството но е паднало между седалката и прага на автомобила.

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пон 12 фев 2007 22:18

Колега Varkulak колата си я прерових 4 пати и нищо не намерих.
Реших да не пускам жалба в полицията защото няма смисъл,а и нямам нито номера на патрулката нито нищо.
Днес отидох да си направя нов преглед на бул.Г.Делчев(пряката преди ул.Костенски водопад) и казах на човека,че попринцип си имам преглед и какъв е случая и тои ми каза ,че няма смисъл да си правя нов щом имам протокола от техническия преглед с печат.Него трябва да го представям при проверка.Някъде ме излагаха-дали в СБА(кадето ми е настоящия преглед) или в този сервиз не знам? :dontknow:
За сега така ще карам.
Благодаря на всички за отговорите!
Ако прецените заключвайте :lock:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 13 фев 2007 12:41

Мисля че действително може да караш така. В крайна сметка това е валиден официален документ.
Ако те спрат сигурно ще се заядат - на тях това им е смисъла на живота, но задължително им кажи че ще обжалваш веднага акта който ти напишат, ако не се осъзнаят им напомни че съответно може да ги разкарват после в съда и тях.
Ако заплашват да ти спират колата от движение им напомни че ще ги съдиш и за неимуществени щети (там може да искаш много) и т.н.
Ще им се охлади ентусиазма, те са лешояди - търсят лесна плячка. Едва ли някой съд ще се произнесе в тяхна ползва, все пак имаш валиден преглед, което може да се докаже и чрез справка в СБА, а и в КАТ има информация за прегледите ако се наложи. И това им го напомни - да видят че си подкован повече от тях.
Може би е добре да пуснеш жалба в МВР, макар и срещу неизвестна патрулка и т.н., но поне запиши точното място, час и опиши колата им, и тях лично. Полезно ще е да я имаш за всеки случай.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”