СПЕШНО проблем с алармата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 16 фев 2007 11:39

andro_v написа:Ако й спреш захранването няма ли да се елиминира влиянието на алармата/имобилайзера й.Поне при мен е така - имам си авариен бушон,махам го и няма аларма,няма имобилайзер.Алармаджията каза,че това е в случай ако си изпусна дистанционното в морето или някоя тоалетна mhihi mhihi mhihi.

Зависи дали релето на алармата е нормално затворено или нормално отворено.
Ако е нормално затворено когато се спре подаването на ток към алармата релето на имобилайзера се затваря и тогава просто престава да действа и колата може да се запали ( това е по-не сигурния вариант за имобилайзер )
Ако е нормално отворено тогава и да се спре тока релето си остава отворено и имобилайзерът си работи.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 16 фев 2007 11:46

Muncho написа:Зависи дали релето на алармата е нормално затворено или нормално отворено.
Ако е нормално затворено когато се спре подаването на ток към алармата релето на имобилайзера се затваря и тогава просто престава да действа и колата може да се запали ( това е по-не сигурния вариант за имобилайзер )
Ако е нормално отворено тогава и да се спре тока релето си остава отворено и имобилайзерът си работи.

Аха,там е работата,че алармата просто ми трябва за каското,колата спи в гараж,а си и има и имобилайзер в ключа (сигурно се елиминира за 30 сек.).Просто нарочно алармаджията ми сложи такава аларма,за да е idiot-proof,т.е. ако направя някоя простотия с дистанцията,да мога все пак да запаля и да се прибера :wink: .

Myth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Myth » Пет 16 фев 2007 12:09

gr_kanev написа:Провери си батерийката в дистанционното - може и тя да е сдала багажа в същия момент (малко вероятно, ама знаеш ли - има хора късметлии).
Успех !

Смених батериите на дистанцинните, ама нищо, акумулатора вече си ми е зареден, при отваряне на врата, или подаване на контакт почва да пищи 30 секунди, и така до следващото отваряне на врата, капак или там нещо което задейства датчик. Та значи не е от батериите на дистанционното. Изобщо не реагира на дистанционните :-( Алармата е Saturn M40

Myth
Автомобил:
Двигател:

Re: СПЕШНО проблем с алармата

Мнениеот Myth » Пет 16 фев 2007 13:21

Myth написа:Значи днес си забравих, фаровете включени съответно ми падна акумулатора, викам един колега да дава ток, но явно алармата беше включена, не пискаше, модела Saturn M40, като се даде на контакт трябва да се натисне 2-рото копче на дистанционното за да може да запали. До тук добре ама тя изобщо не реагира на дистанционното, като се зареди мъничко акумулатора, като дам на контакт и почва да писка, палене няма. Има си и ключ за изключване на сирената ли е, на цялата аларма ли е не знам, но ключалката се намира на сирената. Ама ефект от връткането на това ключе никакъв и алармата все така не реагира по никакъв начин на дистанционното :-(. Моля помогнете, че без кола съм за никъде.
моля попълни си полето местоживеене в профила! mod edit: vaskoto1

Реших проблема кардинално най-накрая свалих алармата, окъсих някакви два кафеви кабела и колата най-накрая си пали.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 16 фев 2007 13:26

Радвам се, че си се оправил, но съвета ми е да отидеш възможно най-скоро при "алармаджия" (най-добре този, който вече ти е поставял алармата) и да я възстанови, че така си доста уязвим откъм кражба(дано не се случва !), а застрахователя може и да ти откаже плащане при тези обстоятелства. Твърде възможно е при някое от твоите действия алармата да е "забравила" дистанционното. Но нека си кажат по-добре запознатите.
Успех !

Myth
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Myth » Пет 16 фев 2007 13:40

gr_kanev написа:Радвам се, че си се оправил, но съвета ми е да отидеш възможно най-скоро при "алармаджия" (най-добре този, който вече ти е поставял алармата) и да я възстанови, че така си доста уязвим откъм кражба(дано не се случва !), а застрахователя може и да ти откаже плащане при тези обстоятелства. Твърде възможно е при някое от твоите действия алармата да е "забравила" дистанционното. Но нека си кажат по-добре запознатите.
Успех !

Благодаря, ще ида към края на месеца, то кой ли ще тръгне да краде Голф 2 скоро в София ми откраднаха МП3 плеъра, така, че то няма какво да се краде :-), мъ да не се случва де както казваш :-)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 16 фев 2007 16:02

andro_v написа:Ако й спреш захранването няма ли да се елиминира влиянието на алармата/имобилайзера й.Поне при мен е така - имам си авариен бушон,махам го и няма аларма,няма имобилайзер..

Хиляди благодарности!! :applause: :beer
Още едно полезно нещо научих от редови член на форума.
Алармата ми е оригинална италианска куча марка :lol:
От акумулатора излиза сноп с кабели на който има един бушон.Махнах го-спря да писка и да мига и пали кат барут :woooow:
п.п. Който си мисли че алармата ще го спаси от крадци много се лъже :twisted:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 16 фев 2007 18:15

k22 написа:
andro_v написа:Ако й спреш захранването няма ли да се елиминира влиянието на алармата/имобилайзера й.Поне при мен е така - имам си авариен бушон,махам го и няма аларма,няма имобилайзер..

Хиляди благодарности!! :applause: :beer
Още едно полезно нещо научих от редови член на форума.
Алармата ми е оригинална италианска куча марка :lol:
От акумулатора излиза сноп с кабели на който има един бушон.Махнах го-спря да писка и да мига и пали кат барут :woooow:
п.п. Който си мисли че алармата ще го спаси от крадци много се лъже :twisted:

Е,радвам се.Моят бушон е в таблото с другите,ама не казвам кой точно :twisted: .

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”