Golf 4 - 1.4 и 1.6 + газ?
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Турбото е консуматив и се сменя на около 200 000 или колкото изкара ...
ново около хилядарка ...... ако си мислиш че 1.4 16в и 1.6 нямат да стигнеш до подобни разходи макар и комбинирани от няколко компоненти се бъркаш ужасно сериозно ..повярвай ми всеки ден съм свидетел на тези неща
ти си знаеш най добре ....

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:Турбото е консуматив и се сменя на около 200 000 или колкото изкара ...ново около хилядарка ...... ако си мислиш че 1.4 16в и 1.6 нямат да стигнеш до подобни разходи макар и комбинирани от няколко компоненти се бъркаш ужасно сериозно ..повярвай ми всеки ден съм свидетел на тези неща
ти си знаеш най добре ....
Дай конкретен пример какво да си купя...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
В лека грешка си колега-турбото не е консуматив.Ако си вземеш кола с читаво и правилна експлоатация си кара до основния ремонт на мотора.Цените са според зависи ,а си има и ремонт-тва обаче няма много общо с темата.Иначе за мен нещата за покупка стоят така.Ако ще караш малко километри и не си много претенциозен-по скромна бензинка и си я караш на бенц,ако ще караш много километри смесено и т.н. си зимаш ТДИ.Ако искаш да направиш истинска икономия и не плащаш"данък обществено мнение" си търсиш запазен 1.8 моно и слагаш обикновенна газ.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:В лека грешка си колега-турбото не е консуматив.Ако си вземеш кола с читаво и правилна експлоатация си кара до основния ремонт на мотора.Цените са според зависи ,а си има и ремонт-тва обаче няма много общо с темата.Иначе за мен нещата за покупка стоят така.Ако ще караш малко километри и не си много претенциозен-по скромна бензинка и си я караш на бенц,ако ще караш много километри смесено и т.н. си зимаш ТДИ.Ако искаш да направиш истинска икономия и не плащаш"данък обществено мнение" си търсиш запазен 1.8 моно и слагаш обикновенна газ.
Нема 1.8 моно на g4 май...или ако има казвайте го бързо къде е...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:chefito написа:Tyan написа:Там е проблема...няма какво
и все по лошо става....
sdi?
Добро и непретенциозно обаче не е пъргаво.Опиши точно как ще ползваш и за какво тая кола.Сега въпроса коя кола да си купа отговор няма
Градско. Сега карам 1.4 и ми е предостатъчно....никога не съм се състезавал и за 5 години не съм излизал извънградско с голфето...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:chefito написа:...а тва TDi какво да го правя като е с разход 12лв/100км....и ще става все по зле.....
Колега, откъде я имаш тази информация за 12 лв./100 км на TDI ? Аз съм с TDI, но на Пасат - ами над 11 лв./100 км нямам разход.
От личен опит с PD 101 Коня ...гореше 7/100 с клима в града....7x1.7...
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
chefito написа:gr_kanev написа:chefito написа:...а тва TDi какво да го правя като е с разход 12лв/100км....и ще става все по зле.....
Колега, откъде я имаш тази информация за 12 лв./100 км на TDI ? Аз съм с TDI, но на Пасат - ами над 11 лв./100 км нямам разход.
От личен опит с PD 101 Коня ...гореше 7/100 с клима в града....7x1.7...
Колега с клима в града на газ ще видиш как качва с 3 на сто.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
На Голф ? Я пак помисли дали не се състезаваш ? Или нещо не е бил наред. Може да опиташ и с друга нафта - както неведнъж съм казвал, евтиното излиза по-скъпо, и обратното. Аз зареждам Shell V-Power Diesel, OMV Sprint (Alpin) - е, 1 л е по-скъп в сравнение с другия дизел, ама като ми гори по-малко - цената на 1 км пробег излиза по-ниска.
Извинявам се за
Извинявам се за

Последна промяна от gr_kanev на Чет 22 фев 2007 11:01, променено общо 1 път.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:1.8 Г3-аз затова писах за данък обществено мнениеЩом е само градско смело зимай СДИ
Ако пък правиш малко километри гледай и за 1.6-просто което е в по-добро състояние.Колегата gr_kanev е прав за разхода ТДИ в пловдив ще ти гори 10 лв. на 100 км.
10лв/100 км напълно ме задоволява! А относно данъка мнение...по скоро не ми иска да паркирам две тройки пред блока...тази кола е морално остаряла все пак е на 16 години модел. Требе се изкачваме нагоре и логично тва е голф 4 макар че едва ли ще е с нещо по добър....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”