Премахване на антена от покрива на Г3-Решено

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 01 мар 2007 12:31

Първо да кажа каква е връзката между зеления маркуч и пластмасовата антена.ТОВА ЗА МАРКУЧА ГО КАЗАХ В СМИСЪЛ,ЧЕ ЗА НЕЩА КОИТО ОБЕКТИВНО НЕПРЕЧАТ НА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА,НЕЩА С КОИТО НА НИКОЙ НЯМА ДА НАВРЕДЯ(ЦВЕТА НА МАРКУЧА-КАСАЕ СЕ МЕТАФОРИЧНО ЗА АНТЕНКАТА)НЕ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА СЛУШАМ ОКОЛНИТЕ(ОСОБЕНО КОГАТО ЗА МОЯ НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРЕН ИЗБОР НЕ Е НЕОБХОДИМО ЧУЖДО ВМЕШАТЕЛСТВО,А СЪМ СПОСОБЕН САМ ДА НАПРАВЯ ВЪПРОСНИЯ ИЗБОР.
Надявам се след толкова подробности дето ти написах да си ме разбрал ПРАВИЛНО!!!

П.П.Благодаря изключително много на тенекето,който без да се впуска в допълнителни субективни разсъждения ми даде точната и нформация от която се нуждаех. :yeaha: ОЩЕ ВЕДНЪЖ ТИ БЛАГОДАРЯ :!: :!: :!: :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 мар 2007 13:10

budimir, какво ще прави допълнителна маса - пусната още от завода (картинката е от заводска документация) ? Моят съвет е, ако разбираш и не си "вързан в ръцете", да провериш какво идва при теб до антената - може и още от приемника да не идва. Ако не разбираш, по-добре не пипай, а остави това на някой който е наясно, има нужните уреди, инструменти, и т.н. Може и самия усилвател да е повреден.
Успех !

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 01 мар 2007 14:09

Колега Дашко, хубава тема пусна, ама земи пиши на твоя градски на ЛС и го помоли да я поизчисти, че има малко излишни работи!
По темата - аз имам две антени - и на тавана и на калника, радиото в момента е вързано за тая на тавана, та мисълта ми е по принцип коя от двете би трябвало да хваща по-добре?

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 01 мар 2007 14:17

gr_kanev написа:какво ще прави допълнителна маса - пусната още от завода

Питам, защото съм го имал този вариант. Масата беше дублирана с допълнителен проводник. Защо, ами за да се гарантира доброто екраниране на коаксиалния кабел. Затова питам при ФВ как е измислено.
За всеки случай ще замеря да видя какво е съпротивлението през този проводник и маса.

Потребителски аватар
Negramoten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Negramoten » Сря 04 апр 2007 14:19

Plamen_RI написа:Колега Дашко, хубава тема пусна, ама земи пиши на твоя градски на ЛС и го помоли да я поизчисти, че има малко излишни работи!
По темата - аз имам две антени - и на тавана и на калника, радиото в момента е вързано за тая на тавана, та мисълта ми е по принцип коя от двете би трябвало да хваща по-добре?

Тази на тавана. Имаше нещо свързано с доплеровия ефект... не си спомням точно, но това което помня е, че антената е най-добре да е по средата на автомобила.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 19 май 2007 8:09

Стара тема но положението на антената е добре да е в средата заради ксв-то но то е при положение че излъчваш а при приемана не е чак толкова важно,по принцип обхвата на фм е за антена 50-70 см. Антената на тавана не е толкова дълга и за това а и заради дължината на кабела се слага антенен усилвател.......по добре и евтино е на калника,на мен лично на покрива ми допада повече,по добре изглежда но с тази на калника приема по добре

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 19 май 2007 14:54

абе тя темата е стара, верно, ама я някой да ме светне как ще се бръкне през плафона, та да се развие гайката която е отзад чак... :roll: ......

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 19 май 2007 15:11

Ако говорим за антената на покрива отваряш задният капак и сваляш уплътнението бъркаш под кората на тавана и стигаш до антената от долу

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 19 май 2007 22:50

Ludia написа:абе тя темата е стара, верно, ама я някой да ме светне как ще се бръкне през плафона, та да се развие гайката която е отзад чак... :roll: ......

Колега,ето темата където обясних как свалих тавана,а антената се маха много лесно!!!След като махнеш тавана антената е захваната на болт-много лесно се маха!!! :wink: :wink: :wink:
Ето я темата http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=42829&highlight=

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 19 май 2007 23:01

За една антена няма нужда да се сваля тавана :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”