VW Passat B5 ( мнения като цяло за колата)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пет 13 апр 2007 19:45

Здравей колега, и аз карам точно такъв автомобил от около три месеца и за почти 10те хиляди навъртяни от мен мога да кажа, че съм доволен и то много!!! По въпроса за окачването - да с четири носача е, но не виждам причина да те е страх толкова, всяко нещо се сменя, а и не вярвам да се сменя на 5 000км! Но за сметка на това, както ти казаха колегите, автомобила ти предлага тази страхотна возия и комфорт, които не знам коя кола в този ценови клас би могла да го направи! А и какво му е лошото на комбито?!? Нито е грозно нито нищо - а практичността никога не е излишна! Мотора, климатроника... абе както и другите казват - оглеждай се за нещо читаво и вземай!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 13 апр 2007 19:48

За лампите това исках да ти кажа - значи в бронята няма фарове ("халогени"); ако няма предвидени фарове за мъгла, лампите са Н7 55W къси, Н1 60W дълги; ако е с фарове за мъгла (които пак повтарям не са в бронята, а във фаровете - основните, което си е тъпо), тогава късите пак са Н7 55W, но дългите са Н4 60/55 W - едната светлина е за дълги, а другата - фарове за мъгла.
Абе какво го дъвчим - нали знаеш коя кола ще вземаш - иди й вземи VIN-a (номера на рамата - това WVWZZZ3BZ...); има го във всички документи на колата, а също и като отвориш предния капак вдясно по посока на движението точно над предното колело също го има написан, и ми го прати, ама на лични, не тук (VIN-а е ЕГН-то на колата и не е хубаво да се публикува масово), и ще видиш много неща за колата.
А окачването е като на Ауди А4, А6 (не знам дали и А8 не е така) от тези години - края на 90-те, 2000+; на Б5.5 окачването е абсолютно същото, т.е. 8 носача (по 4 на колело), в края на всеки носач има шарнир. Ако замине шарнир, се сменя целия носач (на цена средно около 150 лв. единия) - те просто са едно цяло. Не съм запознат с по-новите модели на Ауди, но доколкото знам при Пасат Б6 предното окачване вече не е с прословутите носачи, а и двигателя е напречно разположен (като на Б3 и Б4 - всички останали Пасат-и са с надлъжно).

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Съб 14 апр 2007 0:40

Ммхмм :) ми може и така да направя :) за вина .. но за сега само хубави неща разбирам за тази кола.. :) неа ли минуси хехе :) не че ми трябват .. ама е хубаво да се знаят :roll: :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 14 апр 2007 12:24

Аз ако трябва да съм честен ще кажа едно друго нещо - ако слушаш всички колега, то значи да караш... де факто да не си купуваш никаква кола! Ние ти казахме долу горе как стоят нещата, но избора си е твой! На мен също ми бръщолевиха простотии за окачването ама аз си реших, че това ще е следващата ми кола и сега не съжалявам! Ако имаш възможност - качи се, покарай малко и си прецени дали ти харесва или не. Ако ти харесва вземай я и толкова (не вярвам да не хареса)! Успех!

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Съб 14 апр 2007 15:12

Мене това най ме притеснява,че всеки казва и се захваща за тая ходова част и тея носачи. Аз му го казвам на баща ми,че нищо вярно няма и че се сменят на ена камара километри а не всеки месец.. а той си знае неговото... и се "майстори" да му кажели .. аз му обеснявам ,че хора които карат такива коли казват нищо общо ама в крайна сметка той си дава парите но да видим :) Аз лично много ми хареса качих се запалих двигателя мърка не се чува направо ... чука прекрасно като е отворен капака... а бе прелест :) всичко рай .. само да не беше комби,че даже вече почнахме да се чудим дали не е много голяма :) :lol: :lol:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пон 16 апр 2007 18:53

А може ли да попитам.. всеки пасат от този сорт ли има хладилна жапка или.. ? само някой определени ? :roll: :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 апр 2007 19:03

snooperchi написа:А може ли да попитам.. всеки пасат от този сорт ли има хладилна жапка или.. ? само някой определени ? :roll: :D

Всеки Пасат Б5, който има климатик или климатроник (защото има и такива - без нищо "хладилно") има един отвор в жабката, който може да се регулира плавно - от напълно отворен до напълно затворен. И каквото "духа" от духалките, същото е и в жабката. Ако си пуснал парното на "6" да духа топло - такова ще е и в жабката; ако си пуснал климатика - ще духа хладно и в жабката. Но не се надявай да ти охлажда пиенето - евентуално може само малко да позабави стоплянето. По-ефективно е ако сложиш бутилката (или чашата) пред някоя духалка - пробвано е (от мен), работи. :да:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 16 апр 2007 20:04

и на мен ми говореха за окачването че е слабо,и аз така си казах че само се намират на приказки ама не е така.верно не ги осеща дупките ама за 4 месеца ве4е се разби шарнира,което е много скоро
карам и друг модел по същия път и по нея сравнявам :D
иначе няма да збъркащ ако го купиш

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пон 16 апр 2007 21:03

Колега gr_kanev благодаря много :) за инфотоо:)

da__buzz благодаря и на теб :) и аз си мисля,че няма да е грешка да се закупи такова красиво нещо :) маалко не ме радва,че е комби нооо казват по-хубава возия имало от седана дано поне това да е вярно : :D да видим какво ще стане утре ще го караме на сервизче за да отсъдим дали ще го бъде :D

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 16 апр 2007 21:24

snooperchi написа:маалко не ме радва,че е комби нооо казват по-хубава возия имало от седана дано поне това да е вярно : :D :D

2 кубика въздух нема как да променят возията ...

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 16 апр 2007 23:04

Cherepaha написа:
snooperchi написа:маалко не ме радва,че е комби нооо казват по-хубава возия имало от седана дано поне това да е вярно : :D :D

не е само до кубиците колега;стара истина е 4е комбито винаги вози по хубаво от седана
имаш друг център на тежестта;пружини и така нататък :wink:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пон 16 апр 2007 23:11

niks76 написа:
Cherepaha написа:

не е само до кубиците колега;стара истина е 4е комбито винаги вози по хубаво от седана
имаш друг център на тежестта;пружини и така нататък :wink:
Именно за центара на тежестта и аз си мислех се променя возията :) Значи до сега като съм карал Голфче 3-ка ( моят верен другар :kissy: ) Да очаквам бааая по-добра возия от пасатчето :) утре се надявам да се тества и ще си кажа какво е усещането ( въпреки че повечето предполагам знаете какво е ) :D

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 16 апр 2007 23:16

много по добра е возията
не си прави труда даже да ги сравняваш,
нищо общо няма :D

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пон 16 апр 2007 23:20

da__buzz написа:много по добра е возията
не си прави труда даже да ги сравняваш,
нищо общо няма :D
Предполагам :) все пак то си личи как м исе затваря вратата на Г3 спрямо Б5 ... хухух та аз все едно не съм я отварял при пасатчето ... машинката радва мн :) чесно казано нямам търпение да и направя тестче утре :) Ех колеги ако не бяхте вие как щях да убедя баща ми иначе, че колата е хубава,читава и ще му върши прекрасна работа във всякакво отнушение :) а най-вече за мене че имам ена 120литрова кутия с 15-ка хертз която ми писна да смъквам и качвам постоянно в голфчето :) :lol: :lol:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 17 апр 2007 6:06

gr_kanev написа:
snooperchi написа:А може ли да попитам.. всеки пасат от този сорт ли има хладилна жапка или.. ? само някой определени ? :roll: :D

Всеки Пасат Б5, който има климатик или климатроник (защото има и такива - без нищо "хладилно") има един отвор в жабката, който може да се регулира плавно - от напълно отворен до напълно затворен. И каквото "духа" от духалките, същото е и в жабката. Ако си пуснал парното на "6" да духа топло - такова ще е и в жабката; ако си пуснал климатика - ще духа хладно и в жабката. Но не се надявай да ти охлажда пиенето - евентуално може само малко да позабави стоплянето. По-ефективно е ако сложиш бутилката (или чашата) пред някоя духалка - пробвано е (от мен), работи. :да:

Гриша позволи ми да те поправя при цялото ми уважение! Духалката в жабката си духа само студено - независимо от това на каква температура ти е настроен климатроника или климатика - изпитано от мен. На връщане от Германия беше 3 - 10 града отвън, вътре си го направих 25, а в жабката си беше хладно! Бях си купил плодове от Германия (много яки) за нашите хора в БГ, и до вкъщи се запазиха в чудесно свежо състояние!!! П.С. Комбито си е комби!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”