Много катастрофи взеха да ставават

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Чет 17 мар 2005 18:56

А ето и откъде се носи славата на "голфаджиите"

Докато на такива идиоти им се разрешава да карат - нЕма да се оправим..

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 17 мар 2005 19:34

http://www.standartnews.com/stnews/theday/s4380_13.htm

това ме удря право в стомаха.......

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Призив

Мнениеот group® » Чет 17 мар 2005 21:00

момчета признавам че съм карал доста лудо на моменти, но с всеки ден намалям скороста с 1км(скоро ште спра :oops: ). Отскоро съм член, и виждам че сте/сме все интелигентни хора, затова предлагам следното:
Да се съберем на шествие и да прекосим София(а и не само в София). Да поканим всички други клубове, всички марки - BMW, OPEL. PEUGEOT(въпреки че ни мразят), и т.н., и да покажем как хората с страст към колите са "ЗА РАЗУМНОТО" каране и "ПАЗЕНЕТО НА ЖИВОТА ПО И ОКОЛО ПЪТЯ", (а състезанията да са си организирани).
Мисля, че с органите на реда няма да има проблеми и даже ще ни съдействат ако го направим като хората(примерно в неделя и по маршрут и начин така че да не задръстим София) .
Така идеите които всички имаме ще се чуят и видят от всички.
малко дълго стана но. така мисля че ще "направим нещо" по въпроса
ако сте за да се организираме.........................

Потребителски аватар
gti_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gti_power » Пет 18 мар 2005 0:43

идеята звучи добре въпреки че незнам таакова нещо дали се организира толкова лесно ?! ? ..

п.с. а на мен ми писна от пияни дедовци дето се клатушкат в тамницата по булевардите , за пример давам по около-Мръсното миналия ден в 2 през нощя един (подозирам РОМ) с бутилка си се разхождаше като пич без да му пука и кво аз ще го удара и после айде в кУшарата ...... :evil: :evil:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 18 мар 2005 1:05

R@do написа:Като начало може да се обърнем и към колегите от другите автоклубове ако сте съгласни! :?:

те това енай добрата идея за сега, то и аз карам барзо , ама като не застрашавам никого.
Ама от тва, ме е страх най много, да не бутна некой, то тенекий ,е*и му ........4е след това не ми се мисли,

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Много катастрофи взеха да ставават

Мнениеот Черноглав » Пет 18 мар 2005 8:41

GTE написа:Трагедията е станала около 20.00 ч. вечерта на 15 март.

Радослав Драгомиров, 31-годишен, от кв. “Белите брези” и Мария Колева на 32 г. от кв.” Красно село” са загиналите при тежката катастрофа на бул. ”България” в столицата, предаде "Фокус”.
Това са двете жертви на тежката катастрофа станала вечерта на 15 март на кръстовището на бул. ”България” и “Димитър Несторов” в столицата, близо до бензиностанция ШЕЛ.
Шофьорът на автомобил БМВ – трета серия е помел хора, чакащи на намиращата се наблизо автобусна спирка.По информация на очевидци той извършвал изпреварване от средната лента към най-лявата. Колата обаче се е отклонила вдясно и връхлетяла върху автобусната спирка, като блъснала жена, която починала на място. След това автомобилът се ударил в стълб и се е преобърнал.
При инцидента шофьорът на БМВ-то е загинал на място, а спътникът му е оцелял. Пострадалият е откаран в “Пирогов”.

Хайде да си кажеме честно с каква скорост караме. В София, изключая Цариградско шосе, по закон трябва да се кара с 50 км/ч. Е кажете ми кой го спазва това. Аз като се опитам да карам с 50, например по бул. България, всички почват да ме изпреварват зверски и от ляво и от дясно. По Цариградско ако карам с 80 пак съм най-бавния. Все пак тея закони са мислени и са се наложили с времето, обаче ние нали сме големи ербапи и сега викаме олеле мале какво става, ами става щото няма култура и възпитание, няма семейна среда и уважение, което се гради първите 7 години. Сега ще е така, докато още от ранна възраст не си знаеме мястото.
Сега се затопля времето и ще наизлизат всякакви, това едно, второ дори и след 15 години шофиране никой не трябва да си и помисля, че е голем спец, щото много бързо може да бъде много гадно изненадан.
По-скоро нека се вгледаме повечко и в себе си е моя апел.

а вие пък да знаете какво ми се случи...
този въпросния Радослав се оказа първия братовчед на един мой съсед. И аз го познавах момчето.. виждали сме се заедно и по кръчми сме ходили и т.н. Та днес съм му на погребението :cry:
баси му мамата...

Потребителски аватар
PESO_G40
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PESO_G40 » Пет 18 мар 2005 9:31

Наказанията, според мен, трябва да са драстични и да се прилагат. Карал с превишена скорост - вземи му книжката за половин или една година, прекарай го през проверовъчен и тогава на улицата.

Е не съм на това мнение
Има ли човек в форума който да
не са го глобявали за превишена скорост!!!

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пет 18 мар 2005 9:58

PESO_G40 написа:Има ли човек в форума който да

Мен :?

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 18 мар 2005 10:04

има - Me, miself and I

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пет 18 мар 2005 10:24

PESO_G40 написа:
Наказанията, според мен, трябва да са драстични и да се прилагат. Карал с превишена скорост - вземи му книжката за половин или една година, прекарай го през проверовъчен и тогава на улицата.

Е не съм на това мнение

Aз!

Е два пъти ми писали фиш, но се загуби, така че не се брои :D освен това превишаването бе при благоприятни пътни условия.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 18 мар 2005 10:33

PESO_G40 написа:

Е не съм на това мнение

Мисля, че не си прав. Помисли, ако този с БМВ-то по България го бяха глобили 2 пъти с по 200 - 500 лв. за скорост (или дори не него, а някой познат, който да му каже за какво иде реч), дали пак щеше да кара така?
Хора разберете, мисленето на хората се моделира. Да не мислите, че немците например все са били дисциплинирани? Хората са казали, кучето скача според тоягата, проблема е тоягата да е тежка и еднаква за всички, или почти всички (да не се лъжем, привилигировани винаги е имали, има и ще има навсякъде). Докато си мислим, ама защо глобите са високи, как ще ги плащам, нищо няма да се оправи. Има изход от високите санкции, просто не нарушаваш и толкова, ЗАКОНИТЕ СА ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ, а не да плачем колко били високи глобите!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 18 мар 2005 11:24

Напълно съм съгласен с горното мнение

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Пет 18 мар 2005 11:55

mladvampirTDI написа: Да не мислите, че немците например все са били дисциплинирани? Хората са казали, кучето скача според тоягата, проблема е тоягата да е тежка и еднаква за всички

Преди 4 години бях графичен дизайнер в една немска фирма. Баш шефа идваше веднъж на 2 месеца в БГ и стоеше по 1-2 седмици. По време на престоя си караше като последния селянин. Даже си беше купил антирадар, който ползваше само докато е в България. Колеги ми казваха, че докато е в Германия е много стриктен...........

Така че си много прав...........

2VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2VW » Пет 18 мар 2005 12:05

Мисля, че превишената скорост сама по себе си е по-малкият проблем. Сериозният проблем, който е навсякъде, през цялото време и основно води до проблемни положения и катастофи и несъобразяването с пътната обстановка и останалите участници в движението. Бруталното каране със засичане, притискане и т.н. е нещото, което прави нещата кошмарни.

Можеш да караш през цялото време с под 50 км, и пак да пречиш на всички и да създаваш опасни ситуации. От друга страна, можеш да караш добре по познати улици с ненатоварено движение, със скорост двойно над позволената и пак да няма проблеми.

Проблемите и катастрофите идват основно не от бързото каране, а от неадекватното каране.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пет 18 мар 2005 12:18

2VW написа:Можеш да караш през цялото време с под 50 км, и пак да пречиш на всички и да създаваш опасни ситуации. От друга страна, можеш да караш добре по познати улици с ненатоварено движение, със скорост двойно над позволената и пак да няма проблеми.

.... докато не ти се наложи да спираш рязко ...... (заради някое дете например)

2VW написа:Проблемите и катастрофите идват основно не от бързото каране, а от неадекватното каране.

а какво значи адекватно каране, когато група от малоумници кара с 100 при ограничение 50 и аз да карам така, да не им преча, така ли?

Хора, скоростта е много решаваща за 90% от катастрофите, вервайте ми!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”